Flygfoto över Kallbadhuset och Barnens badstrand med hjärtan ritade i sanden.

Så förbereder vi en trygg hemestersommar

Vi välkomnar turister och kommuninvånare till att uppleva stad och landsbygd i sommar. För en säker sommarupplevelse förlängs säsongen samtidigt som vi gör flera insatser för att undvika trängsel och minska risken för ökad smittspridning.

I sommar hålls Varbergs kommunala stränder rena september ut, och flertalet säsongsöppna näringsverksamheter förlänger säsongen. Detta i ett gemensamt försök att sprida ut besökare över sommaren och försöka undvika en alltför koncentrerad semesterperiod.

- Vi vet att besökare till vår vackra kustkommun tenderar att koncentreras till några intensiva sommarveckor i juli och i början av augusti. Nu försöker vi uppmuntra och vädja till besökare och kommuninvånare att glesa ut sommaren, både fysiskt och i tid, och njuta av Varbergs stränder på morgon och kvällstid, ända in i september, säger Krister Svahn, kommunikationschef.

Omtanke och avstånd

På temat ”Njut av hela Varberg – vi sprider ut oss och håller avstånd” marknadsför vi mer än någonsin kommunens breda utbud av besöksmål och badplatser, tillsammans med uppmaningar om att hålla ut i de rekommendationer som gäller om avstånd och hänsyn.

På Fästningsbadet, i innerhamnen och på badplatsen i Getteröns femte vik finns värdar som kan påminna besökare om att hålla avstånd. Sommarvärdar i parkeringshusen ska hjälpa turister att hitta rätt och delar ut informationsmaterial som påminner våra gäster om att visa omtanke om andra. En digital annonskampanj på samma tema riktas till alla som befinner sig i kommunen under de mest intensiva sommarveckorna. Vi medverkar därtill med innehåll i den Hallandsgemensamma appen ”A day in Halland”

Dialog med företagare

Vi har samtidigt en nära dialog med besöksnäringsbranschens aktörer i Varberg och sammanställer information från olika myndigheter på naringsliv.varberg.se Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. för att hjälpa dem att kunna följa de regler och riktlinjer som finns.

- Vi hjälper dem också att göra rätt. Till exempel har vi tagit fram och skickat ut digitalt kommunikationsmaterial om att hålla avstånd till företagare. Vi har haft dialog med Varbergs Krögarförening om vikten av att organisera köer utanför sin restaurang eller sitt café. Torgplatserna på torget är utglesade för att säkerställa att detta populära sommararrangemang i Varberg går att genomföra, i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu när samhället öppnar upp successivt så är det samtidigt viktigt för oss att vara redo att agera för att stödja våra företagare som haft det tufft under pandemin, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör.

Senast publicerad: