Utomhusopera gör succé på äldreboende

Sångerskan Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson underhöll med opera.

Sångerskan Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson underhöll med opera.

Under våren och sommaren anordnas utomhuskonserter på äldreboenden i Varbergs kommun. Artister har bokats via den samverkan som finns mellan Varbergs kommun och Region Halland för att främja kultur för äldre.

– De äldre på våra boenden får möjlighet att lyssna på opera, musikal, visor, jazz och country med musikgrupper från Hallands bildningsförbund. Även Svenska kyrkan bjuder på musik nu under sommaren på flera av våra boenden. Det är väldigt uppskattat och ger guldkant på tillvaron, berättar Marie Sandberg som arbetar med kultur för äldre.

Uppskattad föreställning på Ekekullen, Varbergs omsorg

Ekekullen är ett av Varbergs omsorgs boenden som anordnat utomhuskonsert. Till Ekekullen kom sångerskan Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson.

Luise, Aggi och Karin, som bor på Ekekullens boende var förväntansfulla inför besöket och mycket nöjda efteråt.

– Jag är mycket intresserad av opera och klassisk musik, berättar Luise.

Och både Karin och Aggi stämmer in i detta.

– Jag tycker så mycket om opera! jag tycker de var fantastiska, sa Aggi efteråt.

Ingegerd, Olof och Karin på Ekekullens äldreboende

Ingegerd, Olof och Karin på Ekekullens äldreboende

Aggi på Ekekullens boende

Aggi på Ekekullens boende

Luise på Ekekullens boende

Luise på Ekekullens boende

Karin menade att det är roligt att det händer något nu, i dessa corona-tider. Och även om det fanns en oro innan att vädret skulle bli för dåligt eller att det skulle blåsa så höll sig det goda vädret denna gången.

– Det svåraste har varit att få vår herre att ge oss fint väder, men det är inget som inte går att lösa med goa filtar och markiser säger Tina Sjögestam som arbetar på Ekekullen.

Personalen på Ekekullen berättar att nu när alla de vanliga aktiviteterna är inställda så måste de vara lite uppfinningsrika.

– Livet kan ju inte alldeles stanna upp utan man måste hitta lite glädje i vardagen, det är extra viktigt i dessa tider, säger Tina och Marie från personalen.

Personalen på plats var Åsa Johansson, Tina Sjögestam och främre raden Marie Lundell, Lisbeth Klaesson.

Personalen på plats var Åsa Johansson, Tina Sjögestam och främre raden Marie Lundell, Lisbeth Klaesson.


Att det blev Negar Zarassi och Lowe Pettersson denna gången var för att de varit där tidigare och att det varit väldigt lyckat och mycket omtyckt.

– Negar är så närvarande och ser varje person i publiken, har både en fantastisk utstrålning och en vacker röst, säger Tina.

Även artisterna tycker att det är roligt att få komma ut.

– Det är härligt att få se glädje och engagemang från boende och personalen. Vi är även lyckliga att få komma ut och sjunga och spela igen, säger pianisten Love Pettersson.

Senast publicerad: