21 april 2020

En äldre byggnad mot en blå himmel, och en vimpel på en flaggstång

Beslut om studentavslutning 2020

Under tisdag förmiddag hölls en pressträff där gymnasiechef och studentkommittén från Peder Skrivares skola samt rektorer från Drottning Blankas Gymnasium, LBS Gymnasium, och Sveriges Ridgymnasium informerade om beslut tagna för studentavslutning 2020.

Fem personer som står inomhus på rad. De står framför ett långt svart ståbord.

Peder Skrivares skola har, efter samråd med de halländska kommunerna, och de fristående gymnasieskolorna i Varbergs kommun, samt i dialog med polismyndigheten och smittskydd Halland kommit fram till att studentutspringet i Varberg kommer att ställas in 2020.

Varje avgångsklass kommer att få en kort avslutning tillsammans med sina lärare och rektor. Vid avslutningen kommer betyg samt stipendier delas ut, och det ges möjlighet för elever och lärare att säga hej då och avsluta läsåret.

Peder Skrivares skola, som är den skola med flest avgångsklasser, kommer att kunna hantera tre klasser per gång i ett rullande schema. På detta sätt kan man säkerställa en avslutning som alla elever kan delta på. Avslutningen sker den 5 juni 2020 utifrån schema som kommer att presenteras längre fram.

Skolledningen poängterar att detta är en avslutning för skolans avgångselever och personal. – Vi vill verkligen uppmana alla släktingar och vänner att stanna hemma och ta emot studenterna för vidare firande där, säger Tobias Ramstedt, gymnasiechef för Peder Skrivares skola.

Det kommer således inte att bli ett traditionellt studentfirande där släkt och vänner tar emot avgångselever vid Arena Varberg eller vid respektive skola.

Studentkommittén informerade även om att den traditionsenliga studentbalen i maj kommer att flytta till ett senare tillfälle.

Vidare har skolledning uppmanat studenterna att boka av flak till kortegen. Skolorna kommer inte kunna tillåta att några lastbilar ställs upp på området och sannolikt kan inte kortegen under rådande omständigheter genomföras. Studentbal samt kortege arrangeras enligt tradition av studentkommittén.

Om rådande omständigheter förändras och möjligheten till traditionell studentavslutning erbjuds så finns det en plan och vilja för det hos skolledningen!

Senast publicerad: