11 juni 2020

Digitalt språkcafé ska möjliggöra språkträning och nya möten även under pandemin

Nu lanserar Varbergs bibliotek ett digitalt språkcafé. Under torsdagseftermiddag framöver finns det möjlighet till att öva på svenska och träffa nya människor över nätet.

Under 2015 lanserade Varbergs bibliotek ett språkcafé på Kulturhuset Komedianten, sedan dess har flera lokalbibliotek också följt i samma fotspår. Språkcaféet brukar vara en populär mötesplats för samtal, språkträning, möten och därmed också för integration. Verksamheten pausades i början av april med anledning av covid-19/corona.

Behovet och efterfrågan av ett språkcafé är dock fortsatt stort menar Kajsa Åberg, bibliotekarie och en av medarbetarna som driver språkcaféet. Nu startar Varbergs bibliotek därför upp ett digitalt språkcafé.

– Många av de etablerade svenskar som brukar komma till språkcaféet är seniorer som nu ska begränsa sina nära kontakter. För dem finns ett intresse av att möta människor fast på avstånd. När det gäller våra nyanlända så finns även där ett fortsatt behov av att träffa etablerade svenskar för att socialisera och språkträna, säger Kajsa Åberg.

Bibliotekets personal arbetar med det digitala språkcaféet.

Bibliotekets personal som arbetar med det digitala språkcaféet.

De nya digitala Språkcaféerna äger rum via Microsoft Teams torsdagar klockan 15-16 med start 18 juni.

Språkcaféet arrangeras av Varbergs bibliotek i samarbete med Röda Korset, Svenska Kyrkan och Varbergs FN-förening.

INFORMATION

På grund av rådande restriktioner är fysiska språkcaféer inställda. Digitala lösningar kan bli aktuella framöver. Se uppdaterad information på varbergsbibliotek.se Länk till annan webbplats..

Senast publicerad: