En välkomnande och ansvarsfull vår i Varberg

Dagarna börjar så smått att bli ljusare, luften fylls av fågelkvitter och på marken börjar de första blommorna att titta upp. Våren 2021, med alla dess högtidsdagar, blir av – men inte heller i år blir det som vanligt.

Förra året fick vi ändra våra planer på grund av smittspridningen i samhället. Vi hade då fått råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen att förhålla oss till. Här ingick bland annat en stark avrådan från att resa.

I år har vi fortsatt en stor smittspridning och viktiga råd och rekommendationer för oss alla att följa. Kanske börjar det kännas lite lättare för många av oss med en vaccinationsprocess som rullat igång. För andra är det riktigt tufft att hitta motivationen till att fortsatt hålla i och hålla ut.

Hur vi än känner och hur vi än har det som individer, har vi ett gemensamt ansvar att fortsatt jobba för minskad smittspridning. Vi behöver hålla disciplinen ytterligare ett tag och då kan vi behöva uppmuntra varandra till att göra rätt val.

Distans under vårens högtider

Snart nalkas påsk och flera högtider under våren. Dagar vi allra helst vill umgås med familj och vänner. Tiden för storskaliga firanden kommer tyvärr inte att bli den här våren heller. Nu är tiden för att hålla firandet av högtider till den närmsta kretsen, vara utomhus och undvika att krama dem som vi inte bor tillsammans med.

Välkommen till Varberg

Förra året bad vi dig som ville besöka Varberg att vänta med det. Det gjorde vi eftersom resandet skulle begränsas. I år ser det lite annorlunda ut. Smittspridningen i landet är ungefär likvärdig och därför finns det inga restriktioner vad gäller inrikes resor, så länge du är helt fri från symtom på covid-19. Och självklart ska det göras med gott omdöme. Vid resa planerar du självklart för hur du på ett smittsäkert sätt tar dig hem om du blir sjuk eller får symptom.

Till dig som planerar att besöka Varberg i vår, ber vi att planera din vistelse noga. Det finns några saker som var och en av oss kan göra för att undvika att bli smittade och att smitta andra. Dessa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten tror vi att du är medveten om och kommer att följa. Och i så få fall önskar vi dig hjärtligt välkommen till oss. Vi hoppas att du ska få njuta av Varberg så som vi gör.

Vår vackra natur

I Varbergs kommun finns mycket av allt och något för alla. Landskapet bjuder just nu på knoppande skogar med spegelblanka sjöar, ståtliga klippor och böljande sandstränder kantade av krispiga hav, pittoreska landsvägar genom åkrar och hagar som så smått börjar vakna till liv.

Med det sagt, gott om plats att sprida ut sig och hitta aktiviteter som passar liten och stor. På visitvarberg.se Länk till annan webbplats. hittar du tips på både platser att upptäck och aktiviteter att uppleva i vår vackra kommun.

Ta hand om varandra

Våren är en tid med många högtider och under högtider blir ofta de som är ensamma extra ensamma. Tänk på din gamla släkting på andra sidan Sverige, på grannen som du aldrig sett prata med någon, eller på kusinen som det var så länge sedan du hörde av dig till. Hitta ett kreativt sätt att sträcka ut din hand. Det kan betyda allt.

Ann-Charlotte Stenkil
Kommunstyrelsens ordförande, Varbergs kommun

Carl Bartler
Kommundirektör, Varbergs kommun

Senast publicerad: