11 maj 2020

Lunch på distans

De gymnasieelever som studerar på distans erbjuds möjlighet att beställa och hämta ut lunchlådor med mat som de kan värma hemma.

Gymnasieeleverna hade under en period haft distansundervisning när önskemål om att kunna få skollunch kom upp. Snabbt togs beslut och en e-tjänst skapades för att underlätta för elever och vårdnadshavare att beställa lunchlådor.

3380 lunchlådor under våren

Måndagen den 11 maj kunde de första lunchlådorna hämtas ut på någon av de fem skolor som fungerade som utlämningsställen. Men först fick eleverna eller vårdnadshavare göra en beställning via kommunens webbplats varberg.se.

Beställningarna görs varje vecka för den kommande veckan och sedan hämtades lunchlådorna i två omgångar - på måndagar (två lådor) och onsdagar (tre lådor). När lunchlådorna hämtas så hänvisas eleverna till kökens varuintag för att inte blanda dem i matsalen med skolornas yngre elever.

Lunchlådorna innehåller en enklare skollunch, vilket innebär att det inte går att välja maträtt utan det är samma i alla lunchlådor. Sallad, bröd och dryck ingår inte. Maten är kall och tanken är att eleverna ska kunna värma den hemma de dagar då det inte är exempelvis pastasallad.

Under perioden 11 maj fram till skolavslutningen den 12 juni hämtades det ut 3380 lunchlådor.

Senast publicerad: