20 mars 2021

Porträtt, utomhus

Tack för era fantastiska insatser!

Kommundirektören tackar medarbetarna för fina insatser under pandemins första veckor.

Jag vill på detta sätt tacka alla medarbetare för de fantastiska insatser ni gör varje dag. Vi har haft några intensiva och ovanliga veckor i coronapandemins spår och fler lär följa.

Tack till er som nu kämpar med luckor i personalstyrkan, som stannar en extra timme för att täcka upp för en sjuk kollega, som pusslar med era scheman och som i en orolig tid förmedlar trygghet och normalitet till våra barn.

Till alla er på olika ställen i vår organisation, som trots ökad press håller både professionalitet och humör uppe: det är tack vare er som kommuninvånarna i Varberg får den service de behöver, och som vi kan tillgodose behovet av vård och omsorg till våra mest sårbara grupper.

Jag vill också passa på att säga ett varmt ”Välkommen tillbaka” till er som tagit ert ansvar och hållit er hemma på grund av sjukdomssymptom och som precis har börjat jobba igen. Och till er som fortfarande är hemma men som räknar med att kunna arbeta nästa vecka - ni är efterlängtade!

Som ni alla vet är situationen inom vård, skola och omsorg pressad på grund av de höga sjukskrivningstalen. När sjukhusen måste frigöra vårdplatser behöver fler människor hjälp i hemmet och vårdbehovet kan öka ytterligare. Ni medarbetare i Varbergs kommun bär även under normala omständigheter upp viktiga delar av funktionerna i vårt samhälle. Nu behöver vi er mer än någonsin.

Mitt i all turbulens är det fantastiskt att se hur människor - i Varberg och i hela landet - går samman och hjälper varandra när det behövs. Vi kunde se samma anda under flyktingvågen 2015 och i stockholmarnas sammanhållning och generositet efter terrorattacken på Drottninggatan. Idag kan vi läsa om den pensionerade matteläraren som hjälper distanselever via nätet, om familjer som handlar mat till sina äldre grannar och om ungdomar som beställer hämtmat på sin lokala restaurang.

Ingen vet hur länge denna situation kommer vara, ingen vet hur stor omfattningen kommer att bli. Vad vi vet är att vi är starka när vi hjälps åt. Genom att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt kan vi tillsammans både minska onödig rädsla och hålla vårt samhälle i gång.

Jag önskar er alla en trevlig helg!

Senast publicerad: