Om webbplatsen

Coronaarkivet är ett initiativ från Varbergs kommun med syfte att dokumentera den tid i kommunen som präglats av coronapandemin. Aktuell information hittar du alltid under varberg.se/corona

Innehåll på webbplatsen

Tidslinje

Under fliken "Tidslinje" har vi samlat milstolpar och viktiga händelser tillsammans med informerande artiklar som varit publicerade på varberg.se eller medarbetarwebben under pandemins gång.

Berättelser

Under rubriken "Berättelser" hittar du berättelser från våra verksamheter. En del av dem har tidigare publicerats på varberg.se och en del av dem har specialskrivits för denna sajt.

Hela coronaarkivet

När du går till fliken "Hela coronaarkivet" kan du titta på allt innehåll och filtrera utifrån månad, typ av artikel eller ämnesområde.

Vi fyller på

Vi jobbar med att fylla ut tidslinjen, och lägger till milstolpar så länge pandemin pågår.

Tillgänglighet

Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar av webbplatsens tillgänglighet. Här hittar du vår tillgänglighetsredogörelse.

Söka information

På varberg.se kan du söka information. Sökfältet hittar du högst upp på varje sida. Använder du en enhet med mindre skärm behöver du först klicka på symbolen förstoringsglas.

Skriver du in ett sökord i sökfältet ges förslag på andra sökord. Dessa visas som en lista under sökfältet.

Lyssna på information

Du kan få informationen på webbplatsen uppläst för dig genom att klicka på länken Lyssna som finns högst upp på varje sida. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna. Vi använder oss av tjänsten ReadSpeaker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan själv styra uppläsningen genom att pausa, stoppa eller justera volymen. För att stänga av klickar du på krysset Stäng spelaren. Du kan också välja att ladda ner sidans innehåll som en mp3-fil.

Du kan enkelt följa med i uppläsningen, då verktyget markerar med en färg var på sidan den läser. Lyssna-funktionen kan vara en hjälp för dig som lättare förstår talad än skriven svenska. Så använder du lyssnafunktionen ReadSpeaker.

Information på andra språk

Via ikonen som ser ut som en jordglob, som har rubriken "Other languages" kommer du till en Google Translate-sida där du kan översätta webbplatsen till olika språk. Vi tar inget ansvar för att översättningen är korrekt.

Bilder på webbplatsen

Vid köpta bilder anges fotografens eller bildbyråns namn. Övriga bilder är tagna av medarbetare inom Varbergs kommun.

Lämna gärna dina synpunkter

Arbetet med varberg.se är under ständig utveckling och vi välkomnar alla synpunkter om webbplatsen. Du kan skicka e-post till webbredaktor@varberg.se.

Senast publicerad: