Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
Abstrakt bild med olika pastelliga färger.

Foto: Theresé Särnbäck.

Lotta Malmsten: Spridda skurar

Lotta Malmstens utställning Spridda skurar knyter ihop olika kapitel ur livet. I lekfulla objekt och målningar plockar hon upp trådar från tidigare projekt, där det lustfyllda och intuitiva görandet styr. Med säker hand låter hon det oväntade komma fram, från en egen inre verklighet.

Utställningsperiod: 14 oktober - 12 november 2023

Lotta Malmsten arbetar i olika material och tekniker, som lufttorkande lera, textil och återbrukat material. Hon bygger till, drar av, börjar om och bygger på. I många av hennes verk syns mänskliga gestalter. Under vistelser i Berlin växte en serie bilder och lerskulpturer fram med människoliknande figurer. Vid en första anblick kan de uppfattas lite barnsliga och gulliga, med de bär på ett stort allvar. Det är Lottas intryck av Berlins ärliga och ibland råa stämning.

Hon målar med gouache och akryl, och de stora kulörta målningarna rymmer geometriska mönster som för tankarna till textil och olika dräkter. Broderade stygn, lappar och lagningar fyller ytorna. Mönster avlöser varandra i ett sällsamt flöde. Lotta Malmsten är i sina processer här och nu, och hon finner nya stigar vart än hon går.

Om konstnären

Lotta Malmsten (1965) är född i Varberg och bor och är verksam i Morup. Hon har studerat Textilkonst vid HDK i Göteborg (1997) och har sedan dess utbildat sig inom flera olika områden. Hon har haft flertalet vistelsestipendium, nu senast Hallands Konstförenings Berlinstipendium (2023) men även ateljéstipendium på Akvarellmuseet i Skärhamn (Tjörn 2021) samt stipendium från Helge Ax:son Johnsons stiftelse till Indien/Nepal (1998). Lotta Malmsten har deltagit på flera utställningar, och har de senaste åren medverkat på Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong.

Bilder från utställningen

Tre tavlor hänger på en vit vägg.
En tavla hängandes på en vit vägg och skulptur ståendes på golvet.
En skulptur föreställande en trave böcker med en figur högst upp.
Två figurer på golvet och en tavla hänger på väggen.

publicerad:

Senast Ändrad: