Jobba som timvikarie

Tycker du om att arbete med människor och att skapa värde för din omgivning? Trivs du med omväxling i vardagen och är flexibel? Då kan vi ha arbetet för dig!

Varbergs kommun har en gemensam bemanningsavdelning som hanterar bemanningsbehovet inom skola, förskola och fritidshem, vård och omsorg samt service - restaurang och lokalvård.

Bli timvikarie

Vi rekryterar löpande vid behov under hela året och annonserar under Lediga jobb Länk till annan webbplats. på varberg.se.

Om din ansökan matchar vårt behov kommer kommunens bemanningsavdelning att kontakta dig för en eventuell intervju. Din ansökan finns kvar i rekryteringsprocessen tills dess att du hör från oss.

Som timavlönade vikarier anger du själv när du är tillgänglig för arbete i systemet TimePool Web. Genom systemet får du överblick och kontroll över dina inbokade tider. Direktbokningar av arbetspass kommer från vår bemanningsavdelning via sms.

Kvalifikationer

Om du vill arbeta hos oss är det viktigt att du har initiativ- och samarbetsförmåga och ett gott bemötande, samt att du är flexibel och ansvarstagande. Som timvikarie behöver du även trivas med att komma till olika arbetsplatser, kunna arbeta med kort varsel och ha lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner.

För arbete inom vård och omsorg samt skola, förskola och fritidshem söker vi främst dig som har utbildning inom något av dessa områden.

Flera av våra arbetsplatser kräver även att du har körkort

Registerutdrag och arbetstillstånd krävs

Som timavlönad vikarie inom bemanningsavdelningen måste du visa upp giltigt utdrag ur belastningsregistret.

Du begär ett utdrag ur belastningsregistret via polisens webbplats. Du ska beställa utdrag både för ”Skola eller förskola” och ”Barn- med funktionsnedsättning”.

Utdraget gäller i ett (1) år och efter det behöver du visa upp ett nytt utdrag. Om giltighetstiden har passerat får du inte arbeta i våra verksamheter

Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats.

När du visar upp ditt utdrag ur belastningsregistret ska du även ha med dig giltig legitimation.

Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ditt arbetstillstånd och visa pass, nationellt id-kort eller personbevis.

Våra arbetsområden

Skola, förskola och fritidshem

Som timavlönad vikarie kommer du att delta i det pedagogiska arbetet och vara ett stöd för barn, elever och kollegor. Arbetet kan till exempel innebära undervisning i klass och grupper och att delta vid måltider och utomhusaktiviteter. Våra förskolor och grundskolor är indelade i sex geografiska områden och du kan lämna önskemål om arbete inom två eller flera områden. Körkort och tillgång till bil är en fördel i arbetet.

Våra verksamheter är öppna måndagar till fredagar mellan klockan 6.30 och 18.30 och vi söker dig som kan vara tillgänglig större delen av dessa tider. Eftersom behov av vikarie kan uppstå hastigt behöver du kunna infinna dig med kort varsel. Du förväntas kunna arbeta minst tre dagar/vecka. Undantag för pensionärer och studenter inom våra verksamhetsområden som kan jobba färre arbetspass.

Vård och omsorg

Som timavlönad vikarie inom vård och omsorg får du ett fritt arbete med varierade arbetstider. Din uppgift hos oss blir att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. Gemensamt för alla verksamheter är att arbetet utgår från den enskilda individens behov med fokus på att möta varje människa med respekt.

Du får introduktion och utbildning och i början går du bredvid en erfaren kollega. Ditt arbete kan vara att hjälpa kunden med att ta sig utomhus, komma till matbordet eller hälsa på sin bästa vän. Det kan vara att föreslå, ordna och följa med på aktiviteter såsom bio, bad, konsert eller sportevenemang. Det kan också handla om att ni lagar mat, städar eller går och handlar tillsammans. Du hjälper även till med på- och avklädning, hygien och toalettbesök. Du jobbar oftast i team, men när du känner dig trygg kommer det att finnas stunder då du arbetar själv. Om du arbetar som personlig assistent gäller detta större delen av tiden.

Majoriteten av våra verksamheter är tillgängliga sju dagar i veckan, ibland dygnet runt, beroende på vilken verksamhet det gäller. Eftersom behov av vikarie kan uppstå hastigt behöver du kunna infinna dig med kort varsel. Du förväntas kunna arbeta minst tre arbetspass/vecka. Undantag för pensionärer och studenter inom våra verksamhetsområden som kan jobba färre arbetspass.

Service – restaurang och lokalvård

Som timavlönad vikarie inom service arbetar du som kock, ekonomibiträde eller lokalvårdare i kommunens restaurangverksamhet och i matsalar inom skola och omsorg. Du får bland annat bereda frukost, lunch och mellanmål. Arbetet består inte bara av matlagning utan du får också hjälpa till med serveringen och ta hand om diskning och städning av kök och lokalvård på förskolor och skolor. Du får möta våra kunder och ge god service och bidra till att vi får nöjda matgäster.

När du är timvikarie kan du få arbete på olika arbetsplatser inom kommunens verksamhet. Flera av dem är öppna både vardagar och helger mellan klockan 6.00 och 16.00. Det är därför viktigt att dessa tider passar dig och att du har möjlighet att arbeta helgpass.

För dig som redan är timvikarie

Använd vår e-tjänst för att boka tid för att visa utdrag ur belastningsregistret och ställa frågor om din anställning som timavlönad vikarie. Här kan du också hitta vägen till att begära arbetsgivarintyg och att göra sjuk- och friskanmälan när du blivit anställd.

Publicerad den:

Senast Ändrad: