Sök

Utbildningspraktik i Varbergs kommun

Att testa arbetslivet medan du fortfarande studerar på universitet, högskola eller yrkeshögskola kan ge en spännande inblick i vad som väntar efter examen. Vi arbetar strukturerat med att matcha student och arbetsplats för att praktikperioden ska bli lyckad för båda parter.

Porträttbild av medarbetare arbetskläder med staden som bakgrund.

LIA (Lärande i arbete) för dig som läser på yrkeshögskola

För dig som läser på yrkeshögskola är LIA-perioden en viktig del av utbildningen. Det är då du kommer ut och får omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och lära känna din framtida yrkesroll på riktigt. Inom Varbergs kommun finns det många olika yrkesroller och vi arbetar strukturerat med att matcha din ansökan om LIA med rätt arbetsplats och handledare.

Praktik för dig som läser på universitet eller högskola

Praktiktiden är en viktig möjlighet att skaffa yrkeslivserfarenhet och se hur det du lärt dig kan tillämpas i praktiken. Varbergs kommun erbjuder praktikplatser inom många olika arbetsområden. Hos oss får du ingå i ett viktigt och meningsfullt sammanhang med tillgång till en mängd olika kompetenser och verksamheter. För att din praktiktid ska bli så bra som möjligt arbetar vi strukturerat med att matcha dig med rätt arbetsplats utifrån det du anger i din ansökan.

Sök praktikplats via vår e-tjänst

För att vi ska kunna erbjuda dig en praktikplats som möter dina önskemål underlättar det om vi kan få din ansökan senast två månader före planerad praktikstart. Om det finns en flexibilitet kring datum för praktikstart eller praktiktidens längd, ange gärna detta.

Du söker praktikplats genom vår e-tjänst som du når via länken nedan.

Ansökan om utbildningspraktik i Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter