Sök

Öppna data - information tillgänglig för vidareutnyttjande

En av många processer inom Varbergs kommun är att göra data tillgänglig för alla att ta del av. Öppna data ska vara gratis, maskinläsbar data som kan användas utan några begränsningar för att till exempel utveckla mobil- och webbapplikationer.

Länkad data med nyckeltal från Kolada

Kommun- och landstingsdatabasen Kolada Länk till annan webbplats. innehåller jämförbara nyckeltal om alla Sveriges kommuner och landsting. Dessa nyckeltal bygger på data från ett stort antal myndigheter, tex SCB, Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket och BRÅ, och täcker allt från en kommuns demografi till hur mycket olika tjänster kostar.

Nedan har vi samlat ett urval av de nyckeltal som finns om kommunen i Kolada för att ge exempel på vilken typ av öppna data som finns tillgängligt.

För varje nyckeltal så visas dels en graf över hur det har utvecklats under de år som Kolada har data för, dels en beskrivning av nyckeltalet och det API-anrop som används för att hämta data från Kolada.

Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

 

Föreslå vilken data som Varberg ska göra tillgänglig

Medan kommunens tjänstemän arbetar med frågan internt välkomnar vi dig att lämna förslag och idéer på vilken data du skulle vara intresserad av. Använd kommentarsfälten nedan.
ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00

E-post: varbergdirekt@varberg.se

Självservice & blanketter