Sök

Val

Val till riksdag, kommun och regionfullmäktige sker var fjärde år. Kommunerna ansvarar för att genomföra själva valen. Uppdraget är att säkerställa att det finns tillräckligt med vallokaler, röstmottagare och rösträknare. Vi ska också säkerställa att det finns lokaler och personal för att kunna genomföra förtidsröstning.

Val 2022

I höst är det val till riksdag, kommun och regionfullmäktige. Förtidsröstningen startar den 24 augusti och valdagen är den 11 september.

Nya valdistrikt

Under 2021 genomfördes en översyn av kommunens valdistrikt vilket resulterade i att antal valdistrikt ökade från 36 till 41. Flera av valdistrikten har fått ny dragning och nya namn.

Varbergs norra valkrets består av 20 valdistrikt och omfattar norra delen av Varbergs tätort samt församlingarna Kungsäter, Lindberg, Veddige, Värö och Stråvalla. Varbergs södra valkrets består av 21 valdistrikt och omfattar södra delen av Varbergs tätort samt församlingarna Träslöv, Himledalen, Sibbarp-Dagsås, Tvååker och Spannarp.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Karta över valdistriktsindelningen - Varbergs tätort.pdf Pdf, 5.1 MB. 5.1 MB 2022-01-31 10.22
Karta över valdistriktsindelningen - Varbergs kommun.pdf Pdf, 3.1 MB. 3.1 MB 2022-01-31 10.22

Rekrytering av röstmottagare och rösträknare

Valnämnden i varje kommun ansvarar för att rekrytera röstmottagare och rösträknare till de allmänna valen. Rekryteringen inför höstens val är nu i ett slutskede och de som anmält sitt intresse att arbeta med valet får besked i mitten av juni. 

Jobba med valet

ikon

Kontakta oss

Kommunkansliet

Marcus Andersson
Engelbrektsgatan 15
0340-69 71 94
marcus.andersson@varberg.se

Självservice & blanketter