Mark i en röd kavaj.

En trevlig kväll med Mark Levengood - 6/3

Nu står det klart att den folkkäre TV-profilen och författaren Mark Levengood ger sig ut på en exklusiv Sverigeturné i vår. Nyligen avslutade han sin långa Finlandsturné med utsålda hus och stående ovationer.

- Jag kommer berätta om mitt liv, om att våga pröva sina vingar, om att nå oanade höjder men också stundtals störta rätt brutalt. Hur går man vidare när allt har gått fel och man sitter där bland fjädrar som yr? Vågar man flyga igen? berättar Mark Levengood.

Framträdandet går under namnet En Trevlig Kväll med Mark Levengood och inbegriper såväl varm humor som djupa tankar och insikter.

- Det har varit väldigt roligt att turnera i Finland och jag ser så mycket framemot att äntligen få turnera i Sverige, säger Mark Levengood.

Mark Levengood

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det.

Han kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV. ”Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag.”

Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.

På nittiotalet gjorde Mark program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar samt Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Mark har även varit programledare för bröllopssändningarna då kronprinsessan Victoria gifte sig 2010.

Han har varit programledare för Svenska Hjältar-galan, intervjuprogrammet Sverige i SVT, SVT-serierna Tro, hopp o kärlek och Klimatkampen samt Kristallen 2023.

Mark är en flitig krönikör i P1. Han hörs i Godmorgon, världen! och lyser upp höstmörkret i Tankar för dagen. Han har varit sommarvärd ett antal gånger. Marks Sommar i P1 i år, fick flest lyssnare!

Tillsammans med Henrik Johnsson gör Mark podsändningar, nu senast Natti, natti. Han har gjort en pod tillsammans med fd maken Jonas Gardell, den populära Mark & Jonas.

Mark har gett ut flera böcker baserade på egna texter. Den senaste, Vänskap, gavs ut i år.

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 06 mars 2024

Tid: 19.00 - 20.30

Pris: 425 kr

Boka din plats här

Plats

Information