Ett barn står uppställd i en klänning dekorerad med blommor.

  Förintelsens minnesdag - Live via länk - 27/1

  Den 27 januari 1945 befriades förintelselägret Auschwitz-­Birkenau. Varbergs kommun uppmärksammar Förintelsens minnesdag för att hedra minnet av alla de människor som blev utsatta under Förintelsen. Vi minns också alla de som stod emot och belyser under kvällen alla människors lika värde.

  Under kvällen medverkar Piotr Zettinger med sin berättelse om hur han som barn lyckades överleva förintelsen genom att fly från Warzawas ghetto. Vi får en personlig hälsning via länk från Livia Fränkel. Göteborgsbandet Zimmes framför modern klezmermusik i en mix av passion, dramatik, melankoli, lek, vemod, kärlek och extas. Representanter från grundskolan delar med sig av sitt värdegrundsarbete. I ett nummer fyllt av poesi, musik och rörelse uppmärksammar Ungteatra Förintelsens minnesdag med fokus på de politiska motståndarna och oliktänkande. Talare är Lena Språng, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Gunilla Grunditz, ordförande i Varbergs FN-förening. Kvällens konferencier är Emma Steinwall.

  Se kvällen live via länk

  Själva arrangemanget i Varbergs Teater är fullbokat, men kvällen kommer också att sändas live via Kultur i Varbergs Youtubesida.

  Länk till livesändning: https://www.youtube.com/watch?v=3nYFpCKrs9k Länk till annan webbplats.

  Kvällens program

  18.00-19.45

  Zimmes
  Emma Steinwall
  Lena Språng
  Piotr Zettinger (via länk)
  Livia Fränkel (via länk)
  Värdegrundsarbete FGF elever och pedagoger
  Ung Teatra
  Gunilla Grunditz
  Kajsa Åberg, Varbergs Stadsbibliotek
  Zimmes

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 27 januari 2022

  Tid: 18.00 - 19.45

  Pris: Gratis

  Plats

  Information

  OBS!
  För detta arrangemang behöver du som är 18 år och äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis. Var beredd att visa legitimation eller EU-pass om du är ett par år yngre än 18 år. Vid biljetter köpta efter 26 november 2021, kommer inga återköp att vara möjligt. Läs mer om vaccinationsbevis och vår FAQ vid arrangemang på varberg.se/corona, scrolla ner till kultur- och fritid.

  Anmälan görs på denna sida eller hos Stadsbiblioteket på telefon 0340-886 00.

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.