Två personer sitter ned i en biosalong med popcorn i handen.

  Foto: Alana da Silva

  Bildningsresan - Filmvärldar - 18/5

  Bildningsresan är en serie föreläsningar med personer aktiva inom forskarvärlden. Föreläsningarna avhandlar vitt skilda ämnen, inom både natur- och humanvetenskaperna.

  Först ut för i år är forskarna Tobias Pontara, professor i musikvetenskap och Catharina Thörn, docent i kulturstudier, vid Göteborgs universitet. I deras podcast Filmvärldar analyseras utvalda filmer med utgångspunkt i ämnen såsom alienation, dystopi, misslyckande och maktrelationer av olika slag. Särskild vikt kommer att läggas vid hur musik och ljud används i filmen för att föra berättelsen framåt. Onsdag 18 maj sänder forskarna direkt från Lilla Teatern.

  Denna live-föreläsning i Varberg kommer att kretsa kring ett samtal om vikten av att se om och att prata om filmer. Det finns ofta så mycket mer att upptäcka i en film samtidigt som vi tenderar att rusa vidare till nästa film eller TV-serie. Vi kommer också att bjuda på en fördjupande diskussion omkring två filmscener som vi haft fokus på i tidigare avsnitt av podden. Exakt vilka blir en överraskning.

  Arrangörer

  Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Länk till annan webbplats. med stöd av Kultur- och fritidsförvaltningen, Varbergs kommun.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 18 maj 2022

  Tid: 18.30 - 20.00

  Pris: Gratis

  Boka din plats här

  Plats

  Information