Person i blå kavaj med ett blåsinstrument i handen.

  GWO & Kulturskolans elever i blåsorkester– 10/3

  En härligt genommusikalisk upplevelse där en av Sveriges mest välmeriterade blåsorkestrar, Göteborg Wind Orchestra, möter Kulturskolans elever!

  Hösten 2021 genomförde Göteborg Wind Orchestra en workshop tillsammans med elever från Kulturskolan, vilket nu mynnar ut i en färgsprakande blåsorkesterkonsert på Varbergs Teater.

  Göteborg Wind Orchestra

  Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborg Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Orkestern uppträdde i många år under namnet Spårvägens Musikkår innan man 1992 blev en heltidsanställd professionell orkester och fick namnet GöteborgsMusiken. Under åren 1997-2009 framträdde orkestern även som Flygvapnets Musikkår. 2007 byttes namnet till Göteborg Wind Orchestra (GWO).

  Idag ger GWO konserter i Göteborg och i hela Västra Götaland, även barn- och skolkonserter, workshops och samarbeten med verksamheter inom det ideella musiklivet. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt att inspirera både dagens och framtidens blås- och slagverksmusiker ligger dem varmt om hjärtat.

  Orkesterns kännetecken är den musikaliska bredden med unik klang och samspelthet, men även individuellt skickliga musiker av högsta klass. Göteborg Wind Orchestra har spelat in ett flertal CD-skivor av mycket hög kvalitet och totalt har dessa sålts i över 320 000 exemplar! Göteborg Wind Orchestra är en regional kraft som stärker Göteborgs och Västra Götalands kulturliv och erbjuder musikaliska upplevelser av högsta kvalitet. Med nya initiativ tar vi blåsmusiken in i framtiden! Med stöd från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 10 mars 2022

  Tid: 19.00 - 20.00

  Pris: Gratis

  Plats

  Information

  Längd: ca 60 min

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.