Porträtt.

  Foto: Olja Sjögren

  Mia Ajvide och John Ajvide Linqdvist - 25/11

  John Ajvide Lindqvist är född 1968 och uppväxt i Blackeberg, där också hans första roman Låt den rätte komma in (2004) utspelar sig. Efter en karriär som trollkarl och ståuppkomiker blev han till slut skräckförfattare och räknas idag som Sveriges obestridlige skräckmästare.

  Hans andra roman, Hanteringen av odöda, utkom i juni 2005 och i novellsamlingen som följde, Pappersväggar (2006), får man bland annat veta vad som hände med de odöda. 2008 utkom romanen Människohamn, som utspelar sig i skärgården med havet som det stora skräckinjagande hotet och i maj 2010 utkom Lilla stjärna, en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets.

  Därefter kom Låt de gamla drömmarna dö (2011), en samling noveller, kåserier och andra texter.
  Hösten 2017 utkom X – den sista platsen, den avslutande delen i trilogin Platserna. Här väver han samman alla trådar från de två tidigare böckerna, Himmelstrand – den första platsen och Rörelsen – den andra platsen. Den senare blev nominerad till Augustpriset 2015. Böckerna i Platserna kan även läsas fristående som egna berättelser.
  I januari 2021 utkom han med sin längsta roman hittills – Vänligheten och i november 2021 med boken Alternativa fakta om fåglar som är illustrerad av hans hustru Mia Ajvide.

  John Ajvide Lindqvist har också skrivit filmmanus, teaterpjäser och mottagit en rad priser, bland andra Selma Lagerlöf-priset och GP:s litteraturpris. Hans böcker finns utgivna i över 30 länder, bland andra Australien, Kina, Brasilien, Danmark, Tyskland, Ryssland, Storbritannien och USA.

  Om författaren

  Mia Ajvide är författare och illustratör. Hon debuterade med
  diktsamlingen Om en flicka vill försvinna och hennes första
  roman var Mannen som föll i glömska. Hon har även illustrerat
  barnboken Sulky och Bebbe regerar okej som John Ajvide Lindqvist
  skrivit text till.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 25 november 2022

  Tid: 18.30 - 20.00

  Pris: 80 kr inkl. enklare tilltugg/förmingel

  Boka din plats här

  Plats

  Information

  Förmingel från 18.

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.