Oljemålning.

  Rum för kontemplation

  Christina Skooghs utställning "Rum för kontemplation" omfattar målningar, glasoblekt och en installation.

  Christina Skoogh om färgens magi

  Ibland får jag frågan vad som inspirerar mig, vad som är drivkraften bakom mitt måleri. På detta finns det mer än ett svar men jag nöjer mig med det enklaste som ocksåär den viktigaste – min lust till färgen. Den fantastiska upplevelsen att umgås med de outsinliga mängder färgnyanser som ständigt uppstår i arbetet med färgen. Att se hur de påverkar och samarbetar – eller motarbetar varandra i bilden, att se hur minst lilla färgton eller form kan förändra en målnings hela uttryck. Att se hur en färg som kan tyckas ”ful” och intetsägande när den står ensam plötsligt blir ”vacker” och spännande när den får samspela med andra – eller tvärtom, en ”vacker" färg kan uppfattas som ”ful” och störande när den hamnar fel. Det är det här som fascinerar mig och som jag aldrig tröttnar på att utforska – färgens magi.

  I mina målningar använder jag oftast bara några få former och färger till vilka jag försöker koncentrera ett så starkt uttryck som möjligt. Glasföremålen är på sitt sätt också ett slags målningar fast formade till tredimensionella objekt.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 15 september - 25 september 2022

  Tid: 10.00 - 17.00

  Pris: Gratis

  Arrangör

  Plats

  Information

  Vill du, din förening eller annan organisation få chansen att synas med era kreativa verk på Kulturhuset Komedianten eller på vårt stadsbibliotek? Då kan du anmäla ditt intresse här. Länk till annan webbplats.

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.