Grafisk bild.

  Vernissage: Numbness and Serenity med

  Ida Persson

  Lördag den 24 september öppnar vi höstens utställning i Varbergs konsthall! Vi bjuder in till mingel med bubbel, tilltugg och inviger utställningen med den närvarande konstnären Ida Persson.

  Medverkar gör också dansaren och koreografen Gustaf Jönsson som kommer framföra en specialskriven koreografi i utställningen. I konstverkstan pågår även en öppen workshop. Varmt välkomna!

  Program

  13.30 - Dörrarna öppnas.

  14.00 - Johanna Holmström, intendent för utställningar i Varbergs konsthall, presenterar utställningen och samtalar med konstnären Ida Persson.

  14.20 - Gustaf Jönsson framför en koreografi utifrån tematiken i Numbness and Serenity

  13.30-15.30 - Vernissageworkshop i konstverkstan. Inspireras av Ida Perssons stora målningar och bygg hus med papper och kartong eller testa att vika skuggspel. Från ca 5 år, gratis inträde. Barn och vuxna arbetar själva med det material som ligger framme.

  16.00 - Dörrarna stängs

  Om utställningen

  Ida Perssons monumentala måleri består av geometriska former i en färgskala som vandrar mellan varmt och kallt. I hennes målningar byggs olika rum upp av varierande formelement, skuggeffekter och kontrasterande färger. Rummen känns bekanta och ger associationer till storslagna byggnader i ett stadsrum, eller arkitektoniska detaljer och utsnitt.

  Läs mer om utställningen här.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 24 september 2022

  Tid: 13.30 - 16.00

  Pris: Gratis

  Arrangör

  Plats

  Information