Monterad bild av två porträtt.

  Vigdis Hjorth till vänster och Alexander Mahmoud till höger.

  Litterär lunch med Vigdis Hjorth och Alexander Mahmoud - 14/4

  Vi välkomnar stolt Vigdis Hjorth och Alexander Mahmoud, som bland annat kommer att berätta om sina författarskap och bjuda på högläsning.

  Vigdis Hjorth är en av Norges främsta författare. Arv och miljö blev hennes stora internationella genombrott, och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris och National Book Award i USA för bästa översatta roman. Hösten 2022 utgavs romanen Om bara från 2001 för första gången i svensk översättning. Denna anses av många vara hennes bästa bok och har blivit en modern klassiker.
  Alexander Mahmoud är författare och fotograf. Han mottog Stora journalistpriset 2021 i kategorin Årets avslöjande. Nu är han aktuell med boken Du vill inte mer, som är en självbiografi som handlar mest om andra.

  Författarbesöket arrangeras i samarbete med Forum för poesi och prosa, som strävar efter program, där veteraner blandas med debutanter, poesi med prosa, och författare med olika inriktning, bakgrund, ålder och kön medverkar.

  Anmälan

  Lunch + författarframträdande: 100 kr, sista anmälsningsdag 11 april
  Endast författarframträdande: 50 kr, ingen sista anmälsningsdag

  Antalet biljetter är begränsade.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 14 april 2023

  Tid: 12.00 - 14.00

  Pris: 100 kr inkl lunch, 50 kr bara författarmöte

  Boka din plats här

  Arrangör

  Varbergs kommun

  0340-880 00

  Plats

  • Evenemangsplatsen och Lilla teatern
  Information

  Lunch serveras på Evenemangsplatsen mellan klockan 12.00-13.00. Författarframträdande i Lilla Teatern klockan 13.00-14.00

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.