Personer på scenen står i en klunga.

  Foto: Joar Lindberg

  Musikalen om Frigga - 9/3

  En musikal om orättvisor, arbetarrörelsen och kvinnans sociala och politiska frihet. Arrangeras av teatergrupperna Septemberteatern, Altitudteatern, Skapet Scenkonst, Typ Vuxen och regissör Tina Glenvik.

  Föreställningen utspelar sig i Göteborg mellan åren 1902 och 1918. Orättvisorna hopar sig, arbetarrörelsen kokar, kvinnans sociala och politiska frihet är extremt begränsad, maktens män gör allt för att behålla ordningen och landet är på gränsen till revolution. Här möter vi hallänningen Frigga Carlberg och kvinnorna som vid sidan av henne kämpade för kvinnors rätt i samhället. Mitt i allt elände organiserar de sig för kvinnors rätt att delta i politiken på samma villkor som män. Något som var omöjligt till år 1921.

  Projektet

  Projektet startade av flera anledningar: Uppmärksamma 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt, lyfta den ständigt aktuella kampen för kvinnors rättigheter, delta i firandet av Göteborg 400 år, främja samarbetet mellan fria teatergrupper och vidga scenen för musikal och föra in fler musikaler av och med kvinnor i ledande roller.

  Arrangörer

  Septemberteatern med stöd av Varbergs Kommun via projektstödet.

  En del av Tillsammans för Jämställdhet

  Under vecka 10 och 11 uppmärksammar Varbergs kommun internationella kvinnodagen genom två veckor av olika evenemang med temat jämställdhet.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 09 mars 2023

  Tid: 19.00 - 21.30

  Ålder: Från 11 år

  Pris: 200 kr

  Boka din plats här

  Arrangör

  Plats

  Information

  Insläpp: 18.30
  Längd: 2 tim 30 min
  Paus: 30 minuter

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.