Vernissage: Under isen ligger himlen - 23/9

  Lördag den 23 september öppnar vi höstens utställning i Varbergs konsthall! Vi bjuder in till mingel med bubbel och inviger utställningen tillsammans med konstnärerna Helena Blomqvist och Maria Friberg. I konstverkstan pågår även en öppen workshop. Varmt välkomna!

  Program

  13.30 Dörrarna öppnas

  13.30-15.30: Vernissageworkshop i konstverkstan

  Inspireras av djuren i utställningen och gör ett eget miniporträtt, av musen, pelikanen eller kanske apan?

  14.00: Invigning

  Johanna Holmström, intendent för utställningar i Varbergs konsthall, presenterar utställningen och samtalar med Helena Blomqvist och Maria Friberg.

  16.00 Dörrarna stängs

  Om utställningen

  I utställningen "Under isen ligger himlen" möts två konstnärskap som använder sig av det fotografiska mediet på olika sätt. I fokus står djuren och människans relation till naturen. Med en poetisk blick på samtidens utmaningar kring klimatförändringar och miljön, söker Helena Blomqvist och Maria Friberg efter balansen mellan hopp och dystopi.

  I Blomqvists bildvärld finns teman som drömmar, miljöfrågor, utanförskap och tidens obevekliga gång. Ofta har de hotade djurarterna huvudrollen. I Fribergs olika bildserier undersöks människans relation till naturen. Ofta arbetar hon med oppositionstemat natur/kultur, där hon låter natur i olika former möta människan och hennes artefakter.

  Utställningen "Under isen ligger himlen" undersöker hierarkier och ställer frågor kring idén om människans överlägsenhet över djur och natur. Vad betyder naturen för oss idag? I en värld med översvämningar och bränder, vart vänder vi vår blick efter sökandet av en hoppfull framtid?

  Utställningen "Under isen ligger himlen" är producerad av Varbergs konsthall och visas mellan 23 september – 7 januari 2024.

  Läs mer om utställningen Under isen ligger himlen.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 23 september 2023

  Tid: 12.30 - 16.00

  Pris: Gratis

  Arrangör

  Varbergs kommun

  0340-880 00

  Plats

  Information