Kvinna med kort hår och röda läppar mot en svart bakgrund.

  Susanna Alakoski

  Författarbesök Dalenglitter och Bomullsängeln - 25/11

  Välkomna till ett författarbesök med Wanda Bendjelloul och Susanna Alakoski, som kommer att prata om sina böcker om klass- och arbetarskildringar med fokus på kvinnors situation.

  Wanda Bendjelloul är författare, journalist och filmkritiker och har skrivit boken Dalenglitter, en samtilda roman om en ung kvinna på en snabbmatsresaturang. Susanna Alakoski gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna och har även skrivit ett flertal noveller och essäer och även skrivit dramatik, hennes bok Bomullsängeln inleder en svit romaner om kvinnors liv, arbete och längtan i Finland och Sverige under 1900-talet. Gemensamt för de två romanerna av Bendjelloul och Alakoski är att båda är klass- och arbetarskildringar med fokus på kvinnors situation.

  Under besöket berättar författarna om och läser ur sina romaner. Anmäl dig gärna till boksamtalet om böckerna den 22/10, separat anmälan.

  Datumet för det här evenemanget har passerats och går därför inte att boka.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 25 november 2021

  Tid: 18.30 - 20.00

  Pris: Gratis

  Plats

  Information

  Anmälar görs på denna sida eller hos Stadsbiblioteket på telefon 0340-886 00.

  Författarbesöket samarrangeras med Forum för poesi och prosa som drivs av Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborg, Region Halland och ABF.