Özz Nujen sitter på en trappa med dimma bakom sig och pekar på dig

  Laika med Özz Nûjen - 15/12

  Någon, kanske Jesus, återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

  Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla? – Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

  Pjäsens skapare är den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini. Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

  På Riksteaterturné hösten 2021, Sverigepremiär.

  Medverkande

  Özz Nûjen
  Markus Räsänen (dragspel)

  Konstnärligt team

  Av: Ascanio Celestini
  Svensk översättning: Mia Törnqvist
  Kompositör: Gianluca Casadei

  Producent

  Riksteatern

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 15 december 2021

  Tid: 19.00 - 20.30

  Ålder: Rekommenderas från 16 år

  Pris: 295 kr. Scenpassmedlem 245 kr. Ung medlem 65 kr.

  Boka din plats här

  Plats

  Information

  För detta arrangemang behöver du som är 18 år och äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis. Var beredd att visa legitimation eller EU-pass om du är ett par år yngre än 18 år. Vid biljetter köpta efter 26 november 2021, kommer inga återköp att vara möjligt. Läs mer om vaccinationsbevis och vår FAQ vid arrangemang på varberg.se/corona, scrolla ner till Kultur och fritid.

  Dörrar öppnar 18:30

  Arrangemanget är ett samarrangemang med Varbergs Riksteaterförening