Bildcollage med en liten fågel.

  Workshop: Mosaik & djur - kl. 12.00 & 13.45

  Kom och skapa mosaikbilder med djur! Med utgångspunkt i konstnären Ellens Skafvenstedts egna konstnärliga praktik att skapa bilder i mosaik, får barn själva uttrycka sig i materialet och göra ett eget djur eller figur i mosaik.

  Inspirationen kan fås av bilder som finns i konstverkstan eller från utställningen Ge oss ljus med Niki Lindroth von Bahr, där animerade filmer och modeller av rum och djur finns utställda. Workshopen leds av konstnären Ellen Skafvenstedt som under sommaren och hösten ställt ut ett verk av mosaik i Apelviken i Varberg. I sitt eget konstnärliga arbete jobbar Ellen med allt från textila tekniker som stickning, till skulpturer i sten och trä. Att återbruka material är en viktig del av hennes olika projekt, i mosaikverket har hon bland annat använt sig av begagnade tallrikar, krukor och muggar.

  En del av Bästa biennalen

  Nu är det dags igen för Bästa Biennalen och i år är vi ännu större! Under drygt två veckor arrangeras det workshops, utställningar, familjevisningar och massor av annat i femtio sydsvenska kommuner. Sammantaget finns det över tre hundra tillfällen för barn och unga att uppleva konst under Bästa Biennalens konstbiennal 2021.

  Bästa Biennalen, som har funnits i Skåne sedan 2013, arbetar för att främja barns och ungas möte med samtida konst, bland annat genom att samordna en återkommande konstbiennal vartannat år. När Bästa Biennalen nu arrangerar sin femte konstbiennal är den större än någonsin och äger rum i hela sex regioner i södra Sverige under perioden 23 oktober till 7 november 2021.

  Konstbiennalens innehåll produceras av olika deltagande arrangörer såsom konstinstitutioner, aktörer från det fria kulturlivet och kommuner tillsammans med konstnärer. Under konstbiennalen får barn och unga möjlighet att uppleva och skapa konst tillsammans med sina vuxna, kompisar eller på egen hand genom att deltaga i arrangemang ledda av konstnärer.

  Datumet för det här evenemanget har passerats och går därför inte att boka.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 06 november 2021

  Tid: 12.00 - 16.00

  Ålder: 6-10 år

  Pris: Gratis

  Plats

  • Konstverkstan
  • Varbergs konsthall, våning 2. Engelbrektsgatan 7, 432 41 Varberg
  Kontakt
  Information

  Två tillfällen, kl. 12.00-13.30 och 13.45-15.50

  6 barn/workshop + medföljande vuxen