Person i glittriga kläder sitter på ett piano.

  Frida Hyvönen - 1/4

  Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné som inleds 25 februari i Luleå. Den 1 april besöker hon Varbergs Teater.

  Kan du vara en individ och samtidigt ingå i en flock? Är att leda och följa varandras motsatser eller är det samma sak? Frågeställningarna som föddes ur en i förtid avbruten psykoanalys löper som en röd tråd genom Frida Hyvönens senaste album ”Dream of Independence”.

  Omslagsporträttet målat av Sara-Vide Ericson ger en nyckel in i Frida Hyvönens värld och leder rakt fram till nya albumets tematik.

  ”Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skeva spegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk.”

  ”Men det krävs så sjukt mycket koncentration och arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden.”

  Nöjesguiden skrev om skivan: ”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång.”

  Aftonbladet skrev: ”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden, föräldraskapet och klimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.”

  Dagens Industri: ”Frida Hyvönens senaste är en konstnärlig dubbeltriumf.”

  I vår tar Frida Hyvönen låtarna från ”Dream of Independence” ut på en omfattande turné, som startar i Luleå den 25 februari och avslutas i Malmö 24 april.

  Senast publicerad:

  Detaljer

  Datum: 01 april 2022

  Tid: 19.00 - 20.00

  Pris: Från 300 kr

  Boka din plats här

  Plats

  Information

  Dörrar: 18:30

  OBS!
  För detta arrangemang behöver du som är 18 år och äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis. Var beredd att visa legitimation eller EU-pass om du är ett par år yngre än 18 år. Vid biljetter köpta efter 26 november 2021, kommer inga återköp att vara möjligt. Läs mer om vaccinationsbevis och vår FAQ vid arrangemang på varberg.se/corona, scrolla ner till kultur- och fritid.

  Anmälan görs på denna sida eller hos Stadsbiblioteket på telefon 0340-886 00.

  Här kan du läsa om tillgänglighet på Kulturhuset Komedianten.