Gustaf Jönsson, Varbergs kommunkoreograf. Foto: Mikael Nygren

  Gustaf Jönsson är Varbergs kommunkoreograf!

  Under 2022 kommer dansen att få stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen och bland många sökande koreografer och danskonstnärer tilldelades Gustaf Jönsson från Getinge uppdraget.

  - Det känns spännande och hedrande, säger Gustaf som närmast kommer från GöteborgsOperan där han har jobbat som koreograf och koreografassistent. Gustaf har en lång erfarenhet av att arbeta med koreografi och danskonst i ett brett spektrum av sammanhang. - Jag har jobbat med allt från revy till modern dans och opera. Att kastas mellan olika genrer och sammanhang inspirerar mig och ger energi!

  KOKO kommer bestå av tre delprojekt med olika inriktning och innehåll. Ett av delprojekten är en ”sökbar pott” där man kan boka eller önska Gustaf till i princip vilket sammanhang som helst. - Idén går ut på att dela skapande mellan danskonstnären och invånarna. Det kommer förhoppningsvis upplevas både fritt och tydligt när delprojektet lanseras under våren 2022, säger projektledaren Sonny Enell.

  Utöver detta kommer Gustaf även genomföra två separata dansprojekt, där det ena har ett särskilt fokus på dans i naturen och på Varbergs landsbygd. Det andra är ett generationsöverskridande projekt där unga dansare möter mer årsrika i en kreativ workshopserie, även den ledd av kommunkoreografen Gustaf.

  KOKO Kommunkoreograf är ett samarbete mellan Statens Kulturråd, Region Halland och Varbergs Kommun. Under 2022 genomförs även KOKO i bl.a. Stenungssund och Helsingborg.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: