Mobiltelefon som visar en hemsida.

  Vaccinationsbevis gäller nu vid våra evenemang

  Regeringen har nu fattat beslut om att från och med 1 december införa vaccinationsbevis på alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. 

  De nya bestämmelserna betyder att vi på Varbergs Teater, och vid vissa större arrangemang i Kulturhuset Komedianten, kommer att kräva att du som är 18 år eller äldre ska kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis när du besöker våra evenemang som har en publikgräns på 100 personer eller fler. Detta är ett led i att kulturverksamheten skall kunna fortsätta bedrivas även om smittoläget förändras. Vi välkomnar dig som är fullvaccinerad med två sprutor och vill att du skall känna dig trygg hos oss och ha en fin upplevelse. Framåt kan begreppet fullvaccinerad innebära fler sprutor.

  Vi hyr ofta ut våra lokaler till externa arrangörer och de ansvarar då för att rådande restriktioner följs på deras arrangemang. Därför kan våra externa arrangörer själva välja att inte använda vaccinationsbevis vid sitt arrangemang med över 100 deltagare, men måste då följa de särskilda smittskyddsåtgärderna som bland annat avstånd och anvisat sittplats.

  Barn och unga under 18 år

  Barn och unga under 18 år behöver inte visa upp vaccinationsbevis, men äldre ungdomar behöver vara beredda på att visa legitimation som styrker att de är under 18 år. Medföljande vuxna till evenemang riktade mot barn och unga behöver alltid visa upp vaccinationsbevis.

  Återköp av biljetter

  Har du köpt biljetter till evenemang du nu inte kommer att kunna besöka, gäller olika information beroende på vem som är arrangör. Vid evenemang arrangerade av Varbergs Kommun kan återköp göras för biljetter som är köpta innan 26 november 2021. Tänk på att serviceavgiften inte återbetalas. För återköp behöver du som kund själv vända dig till Tickster biljettsupport. Trycket hos Tickster biljettsupport är just nu högt och vi förvarnar om långa väntetider. Kontaktuppgifter: 0771-477070 eller mail: support@tickster.com

  Har du köpt biljett till ett evenemang som arrangeras av en förening, studieförbund eller annan extern arrangör så hänvisar vi dig direkt till arrangören för frågor. Kontaktuppgifter till respektive arrangör hittar du i respektive arrangemang här på vår hemsida.

  Arrangemang som kulturenheten på Varbergs kommun arrangerar för barn och unga är gratis, men vi uppskattar ändå om du meddelar kultur@varberg.se om du inte kan komma oavsett anledning, så att biljetterna kan släppas till en annan familj.

  Läs mer om vaccinationsbevis och vår FAQ vid evenemang på varberg.se/corona, scrolla ner till Kultur och fritid. På covidbevis.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ladda ner ditt vaccinationsbevis.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: