Höstterminens kurskatalog öppen för anmälningar

Är sång, dans och teater din grej? Vill du skapa film från idé till färdigt verk? Kanske testa gitarr eller lära dig hur man får ljud i en tuba? Den 11 juni släpps platserna till Kulturskolans hösttermin – Vad vill just du lära dig?

Flera nyheter för läsåret 24/25

Hos oss på Kulturskolan Varberg finns massor av spännande ämnen för dig mellan 5 och 20 år. Du kan lära dig allt ifrån tvärflöjt till streetdance eller konst, här finns över 40 olika ämnen att välja mellan! Våra pedagoger är välutbildade och jobbar själva som konstnärer, musiker, dansare med mera. För läsåret 24/25 har vi ett flertal spännande nya kurser och ämnen som du kan läsa om här nedan.

Stop Motion –nytt ämne från ht-24

Välkommen till vår nya roliga och kreativa stop motion-kurs! Denna kurs är perfekt för barn som vill utforska den spännande världen av animerad film. Genom att kombinera konst och teknik får du möjlighet att ge liv åt dina egna figurer och berättelser. Kursen syftar till att ge dig verktyg och kunskaper för att skapa dina egna stop motion-animationer. Ålder 9–10 år.

Körsång för killar – årskurs 4–6

Kören Spektra vänder sig till dig i åldern 10–12 år. Här får du sjunga tillsammans med andra killar och lära dig en mer medveten sångteknik och körklang samt sjunga flerstämmigt. Vi sjunger låtar i många olika stilar och på flera språk. Under övningarna blandar vi sång med lek och rörelse. Du får även chans att framträda under olika evenemang, både på Kulturskolan och i andra sammanhang.

Dansmix – nytt ämne i dans för 5–6 år

Dansmix är en förberedande nivå för de yngsta och det första steget på Kulturskolans ”danstrappa”. Här får du testa flera olika dansstilar såsom Jazz, Balett, Modernt och Streetdance. Vi dansar till en stor variation av musik och du får på ett lekfullt sätt träna grundläggande kroppskontroll, koordination och musikalitet. Du får även upptäcka nya rörelser med utgång från din egen kreativitet. I gruppen jobbar vi med socialt samspel och konstnärliga uttryck.

Jazzdans för tonåringar – ny grundkurs

Jazzdans består av olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Detta är en grundkurs och ingen tidigare dansvana behövs.

Musikal – introduktionskurs för 9-11 år

Kom och gå en introduktionskurs i musikalens värld! Här lär vi oss att jobba tillsammans som grupp i ett sceniskt sammanhang med flera olika uttrycksformer - teater, sång och dans. Du får lära dig att stå på scen, utvecklas inom olika konstformer och arbeta gentemot en publik/mottagare. Vår förhoppning är såklart också att du ska ha väldigt roligt!

Kulåret 2024/2025

Kulår är en introduktionskurs för 7–8 åringar. Här får du under ett helt läsår möjlighet att prova på flera av Kulturskolans olika ämnen. Temaämnen för det kommande läsåret blir: dans, drama, konst, slagverk och sång.

Anmälan

Anmälan görs via Kulturskolans verksamhetssystem StudyAlong Länk till annan webbplats.. Här kan du se vilka ämnen vi erbjuder och om det finns lediga platser. Du bokar din plats direkt och får en bekräftelse med information inför terminsstart via mejl.

Fanns det ingen ledig plats på kursen du ville gå? Tänk då på att vi har ett stort kursutbud och att du kanske kan testa ett annat av alla våra ämnen i väntan på att det blir en ledig plats på just det ämnet du söker.

Läs mer om hur anmälan går till på varberg.se/kulturskolan.

Är det fullt – anmäl ditt intresse

Om du ändå inte hittar en ledig plats till en kurs du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan. Blir det då en ledig plats under terminens gång så hör vi av oss samt att du får förtur till kurskatalogen inför nästa termin.

publicerad:

Senast Ändrad: