Sök

Innan du startar ett konto i sociala medier

Mobiltelefon med appar för några vanligt förekommande sociala medier ligger på ett tangentbord

Foto: Social media av Magicatwork (CC BY 2.0)

Här har vi samlat goda råd och tips om hur du bäst förbereder dig för att arbeta med sociala medier. De kan även vara nyttiga för dig som redan är aktiv. Klicka på respektive rubrik för att läsa mer.

1. Inledning

Denna handbok och de riktlinjer som finns här är framtagna för att vara ett stöd i ditt arbete med sociala medier. Men det viktigaste i Varbergs kommuns arbete på sociala medier är hur DU beskriver verksamheten och kommunicerar med dem som befinner sig där.

2. Vad är ditt syfte och mål?

Ta reda på vad din målgrupp skulle kunna ha för nytta av er närvaro i sociala medier och planera innehållet utifrån det. Inte tvärtom.

3. Planera - hur ska du arbeta med kontot?

Arbetet med sociala medier gör sig inte självt. Lägg upp en plan för hur du ska gå till väga.

4. Överblick över de stora sociala medierna

Denna lista ger dig en snabb överblick kring vad de olika kanalerna är samt vad de är bra och mindre bra för i ett generellt perspektiv, men inte nödvändigtvis som officiella kanaler för Varbergs kommun.

5. Privat, personlig och professionell

Gränsdragningen mellan privat användning och användning i yrkesrollen är inte alltid enkel. När du använder sociala medier i tjänsten är du i första hand en representant för Varbergs kommun. Men även när du använder sociala medier utanför ditt jobb kommer du med all sannolikhet att förknippas med din arbetsgivare.

Är du redo att köra igång?

Fint att du känner dig förberedd! Innan du startar ett konto behöver du:

ikon

Kontakta oss

Kommunikationsenheten, kommunkansliet

Självservice & blanketter