Sök

Så bygger du upp ett nätverk

NASA genomför en raketuppskjutning

Foto: DSCOVR Liftoff av NASA Goddard Space Flight Center (CC BY 2.0)

När du väl har skapat ett konto är det dags att bygga nätverk för att få spridning på dina inlägg. Relationer är grunden för nätverk inom sociala medier och du bygger ditt nätverk på olika sätt beroende på vilken tjänst du använder.

Några saker att tänka på är:

  • Engagera ambassadörer i ditt flöde, det vill säga personer som har stort inflytande och som människor är intresserade av.
  • Förpacka dina inlägg! Filmer, bilder och länkar är bra eftersom de skapar intresse och generellt har hög spridning i sociala medier.
  • Använd hashtags så att de personer som är intresserade av era ämnen hittar er. Använd gärna befintliga hashtaggar.
  • Vem du följer säger något om dig, så tänk på vem du följer och välj personer som är relevanta för din verksamhet. Det är också vanligt att de personer som du följer i gengäld väljer att följa dig.
  • Dra nytta av Varbergs kommuns andra verksamheters närvaro i sociala medier. Tillsammans kan alla kommunens konton i sociala medier fungera som ett nätverk i sig. Vi drar nytta av varandras följare och potentiella spridning genom att följa varandra och dela varandras inlägg i den mån det är lämpligt.
  • Använd dig av andra redan upparbetade kanaler (webb, tidningar, affischer, med mera) för att berätta om er närvaro i sociala medier. På så sätt kanske fler hittar dit.

Det är tufft i början

Tappa inte modet - det tar tid att bygga upp ett nätverk. Kom också ihåg att det inte är antalet följare som är viktigast, hellre 100 aktiva följare än 10 000 passiva.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter