Sök

Så omvärldsbevakar du

Om du vill omvärldsbevaka via sociala medier eller omvärldsbevaka vad som händer i sociala medier finns det olika sätt att gå tillväga.

Du kan exempelvis bevaka bloggar och webbplatser via deras RSS-flöden. RSS-flöde innebär att du får varje uppdatering som sker på respektive blogg eller webbplats exempelvis direkt i din Outlook utan att själv behöva besöka bloggen eller sidan.

Så bevakar du RSS-flöden i Outlook 365. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett tips är att sätta av en stund, till exempel varje morgon, då du gör din virtuella omvärldsbevakningsrunda, läser dina RSS-flöden och dina sparade hashtagsökningar.

Hashtags och listor på Twitter

I Twitters egen applikation och till exempel på Tweetdeck och Tweetbot kan du skapa listor och strukturera de konton du följer. Du kan också lägga upp fasta sökningar på specifika hashtags som du regelbundet vill gå igenom. Även Instagram och Facebook har stöd för sökbara hashtags.

Andra tjänster

Givetvis går det även att använda mediebevakningstjänster som finns på marknaden. I dagsläget finns inget upphandlat kommungemensamt system för detta men diskussioner pågår. Kontakta kommunikationsenheten på kommunkansliet kommunikationsenheten@varberg.se om du vill veta mer.

Undersök vad som sägs om er i sociala medier

Det finns ett flertal tjänster du kan använda för att få en bild av vad som sägs om er verksamhet i sociala medier. Exempel:

På google.se/alerts kan du skriva in sökord som du är intresserad av. Så fort det skrivs något om detta på webben (i bloggar, sociala medier, artiklar etc.) får du då en notifikation via e-post.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter