varningsikon

2020-04-01

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Applagårdens förskola

Applagårdens förskola ligger i centrala Bua med närhet till skog, hav, bibliotek och gymnastiksal. Förskolan har tre avdelningar, två för barn som är 1-4 år och en för barn som är 4-6 år.

Applagårdens förskola erbjuder ditt barn en trygg och lärorik tid. Personal och barn arbetar mycket tillsammans med språk, naturvetenskap/teknik och matematik på ett lekfullt sätt. Barnen är ute mycket och vi tar till vara på naturen runt omkring förskolan.

Förskolan har också en stor varierad och kreativ gård med många härliga lekredskap för alla åldrar. Gårdens ytor går även att begränsa så att de yngre barnen får en egen gård. Inomhus erbjuds barnen en stor ljus lekhall och ett härligt kreativt målarrum. Förskolan har också olika rum med olika pedagogiska inriktningar till exempel vetenskapsrum och språkrum. Personalen på förskolan arbetar ständigt med att utveckla förskolans lärmiljöer så att de utmanar barnen. Barnen får också möjlighet ha gymnastik i Buaskolans idrottshall som ligger bredvid förskolan. Det är mycket uppskattat.

På förskolan arbetar närvarande pedagoger som stöttar ditt barn i dess utveckling. Personalen dokumenterar barnens lärande för att du som vårdnadshavare ska bli delaktig och barnen själva få se sitt eget lärande. För personalen är det viktigt att du som vårdnadshavare är delaktig i barnens vardag på förskolan. Som vårdnadshavare är du alltid välkomna in i verksamheten.

Barnen erbjuds mycket och varierade grönsaker till varje lunch. Frukt äter vi varje dag.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag-fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Applagårdens förskola

Buavägen 34

432 63 Bua

 

ikon

Självservice & blanketter