Sök

Kung Karl förskola

Kung Karls förskola

Kung Karl förskola ligger centralt belägen i samhället Kungsäter ca 15 km norr om Varberg. Här finns närhet till flera fina naturområden, vilka vi går till emellanåt.

Utbildningen och undervisningen på Kung Karl förskola genomsyras av nyfikenhet, glädje och förståelse, där barnens bästa alltid står i centrum. Vi utgår från ett relationellt perspektiv där vi genom vår undervisning, tillsammans med barnen, skapar bästa möjliga förutsättningar för lärande och utveckling för alla barn.

Aktiva och delaktiga pedagoger

På Kung Karl förskola är vi aktiva och delaktiga i barnens lekar och vi ser oss som nyfikna pedagoger som tillsammans med barnen upptäcker vår omvärld i leken, undervisningen och i omsorgssituationerna. Vi möter barnen med nyfikenhet och förståelse och arbetar för att synliggöra olikheter.

Tre avdelningar indelade i mindre arbetsgrupper

På Kung Karl förskola finns det 3 avdelningar:

  • Junibacken röd har barn i åldrarna 1-3 år,
  • Grön grupp har barn i åldrarna 2-5 år och
  • Blå grupp har barn i åldrarna 2-5 år.

På varje avdelning är barnen sedan indelade i mindre arbetsgrupper 3 dagar per vecka och det är oftast i dessa mindre grupper den planerade undervisningen sker. Genom att dela in barnen i mindre grupper kan vi anpassa innehållet i undervisningen ytterligare, för att möta barnets behov och intressen. Det innebär även större delaktighet och inflytande samt en lugnare miljö att utvecklas och må bra i.

Även om förskolan är uppdelad i tre avdelningar så har vi ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi öppnar förskolan tillsammans varje morgon och vi är tillsammans den sista stunden varje dag.

Öppettider

Kung Karl förskola i Kungsäter är öppen måndag-fredag kl 06.00-17.30.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Kung Karl förskola

Skolvägen 2A

519 92 Kungsäter

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter