Sök

Prästakullens förskola

Prästakullens förskola ligger i Träslöv i centrala Varberg. Förskolan är indelad i två arbetslag: Lilla Kullen och Stora Kullen. På Lilla Kullen går barn i åldern 1- ca 2,5 år och på Stora Kullen går de barn som är från ca 2,5 år och uppåt.

På Prästakullens förskola arbetar vi utifrån ett projektinriktat och utforskande arbetssätt: barnens intressen och nyfikenhet är i fokus för lärande och utifrån barnens frågor bygger vi verksamheten.

Projektgrupper och lärmiljö

Under förmiddagen delas barnen upp i mindre projektgrupper. Varje grupp har två pedagoger knutna till sin grupp som följer barnens intressen, behov och utveckling. Övrig tid under dagen är grupperna knutna till respektive arbetslag.

Vi vill erbjuda en kreativ, föränderlig och inspirerande lärmiljö som speglar projektet. Barnen har ett reellt inflytande i verksamhetens utformning och innehåll. Vi vill verka för att skapa en förskola där barn får möjlighet att upptäcka det icke förväntade i form av lärmiljö och aktiviteter.

Förskolans dokumentation

Som vårdnadshavare görs du delaktig i ditt barns vardag på förskolan genom dokumentation via Unikum. Du är varmt välkommen att hälsa på vår förskola för att ta del av verksamheten och möta någon av pedagogerna!

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Prästakullens förskola

Prästakullegatan 2

432 31 Varberg

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter