Sök

Söderlyckans förskola

Välkommen till Söderlyckans förskola! På förskolan finns de tre avdelningarna Gläntan för barn i åldrarna 1-3 år, Ängen för barn i åldrarna 3-6 år och Lyckan för barn i åldrarna 1-6 år.

Projekterande arbetssätt

På Söderlyckan har vi ett projekterande arbetssätt vilket innebär att vi arbetar undersökande och utforskande. Vi låter barnens intresse, nyfikenhet och behov påverka innehållet i utbildningen. På så vis får barnen möjlighet att vara aktiva och kommunikativa i lärprocesserna. Pedgogernas roll är att vara medforskare och att tro på det kompetenta barnets lust och nyfikenhet att utforska omvärlden, det vill säga söka kunskap tillsammans med barnen.

Vi vill skapa möten och förutsättningar för barnen att utveckla kunskap genom olika uttrycksformer som t.ex. lek, skapande, rörelse, musik, dans, drama och digitala verktyg. Hos oss ska fantasi, estetik och skapande vara lärprocesser som är grunden för vårt arbetssätt.

Pararbete

På Söderlyckan arbetar vi i par måndagar till torsdagar mellan klockan 9 och 12. Då är alla barnen uppdelade i mindre grupper med två pedagoger i varje grupp. Paren dokumenterar gruppens arbete under veckan och mailar projektdokumentation till vårdnadshavarna.

Lärmiljö/pedagogisk miljö

Förskolans lärmiljö är mer än bara den fysiska miljön. Värdegrund, förhållningssätt och pedagogiskt ledarskap präglar verksamheten. Barnens intressen, behov och avdelningens olika projekt ligger till grund för hur den fysiska lärmiljön förändras. Nyfikenheten lockar barnen att använda alla sina sinnen. Hos oss finns det möjligheter till många spännande upplevelser. Vi har en stimulerande utemiljö som inbjuder till lek och lärande och i Påskbergsskogen har vi flera smultronställen vi ofta besöker.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag-fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30 (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

Välkommen att besöka Söderlyckans förskola

Du är välkomna att kontakta oss och boka ett besök för att få mer information om Söderlyckans förskola så vi kan ta emot ditt barn på bästa sätt.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Söderlyckans förskola

Söderlyckevägen 2
432 50 Varberg

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter