Sök

Spannarps förskola

Spannarps förskola ligger i utkanten av det lilla samhället Himle, ca en mil sydost om Varberg. Närheten till naturen, med både skog och bondgårdar, stimulerar och inbjuder till mycket lek och aktiviteter utomhus. På förskolan finns två avdelningar, för barn mellan 1–5 år.

Öppet och demokratiskt klimat

Syftet med utbildningen är att främja barnens utveckling. Vi fokuserar under denna tid på att ge alla barn förutsättningar för lärande och utveckling. Personalen på Spannarps förskola arbetar för att skapa ett öppet och demokratiskt klimat där varje barn får uppleva sitt eget och andras värde. Hänsyn tas till barnens egna åsikter, intressen och erfarenheter vid planering av den dagliga undervisningen där barnen får pröva att uttrycka sig på olika sätt, både själva och tillsammans med andra. Alla barn ska ges samma möjligheter att utvecklas utan begränsningar.

”Vår vision är att vår förskola ska vara en mötesplats där alla barn och vuxna känner trygghet, glädje och gemenskap”


Utvecklingssamtal: Erbjuds 1 gång/termin. Önskar ni ytterligare samtal ordnar vi det. All personal har tystnadsplikt och går under sekretesslagen.

Vid behov tar vi kontakt med specialpedagog, psykolog och socialtjänsten. Vi har föräldramöte 1 gång/år.

Sommar/ Stängning: Är ni vårdnadshavare lediga eller har semester är era barn också lediga. På sommaren stänger förskolan 5 veckor. Om ni har behov av barnomsorg under denna perioden erbjuds plats på sommarförskola.

Information om detta lämnas ut i god tid via Tempus.

5 dagar/ läsår har vi stängt för planeringsdagar. En dag var fjärde vecka stänger vi 16:30 på grund av APT.

Lärandeområden och dokumentation

Förskolan arbetar med de fyra lärandeområdena: Språk och kommunikation, matematik, naturvetenskap och teknik. Personalen dokumenterar lärandet genom att intervjua och fotografera barnen. Både barn och vårdnadshavare får ta del av dokumentationen i Unikum Öppnas i nytt fönster.. Genom arbetet med dokumentation kan vi hjälpa barnen att reflektera över sin egen utveckling.

Spannarps förskola har som mål att ge varje barn en trygg, positiv utmanande och inbjudande pedagogisk lärandemiljö.

Maten på förskolan

På förskolan lagas frukost och mellanmål samt sallader och övriga grönsaker. Lunchen tillagas på Bosgårdsskolan.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.15 – 17.30.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Spannarps förskola

Himlevägen 34

432 77 Tvååker

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter