Sök

Stenåsa förskola

Stenåsa förskola ligger i centrala Varberg. Förskolan har närhet till skog och äng och har en stor och varierad gård, vilket ger rika möjligheter för barns lek och lärande. På Stenåsa förskola bedrivs även omsorg på obekväm arbetstid för barn som har ett omsorgsbehov utöver förskolans och fritidshemmens ordinarie öppettider.

Förskolan består av fyra hemvister Grön, Blå, Lila och Gul. Förskolan har åtta barngrupper, Ljusgrön, Mörkgrön, Ljusblå och Mörkblå med barn i 1-3 års ålder samt grupperna Ljuslila, Mörklila, Ljusgul och Mörkgul med barn i åldern 3-5 år.

En verksamhet för alla barn

Förskolans personal arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö18. Förskolans arbete genomsyras av våra tre ledord Trygghet, Lärande och Glädje. Vårt mål är att varje barn ska känna tillit och tilltro till sin egen förmåga och lägga grunden för ett livslångt lärande. Barnen ska känna sig delaktiga och kunna påverka förskolans verksamhet och dess innehåll. På Stenåsa lär vi tillsammans, av- och med varandra.

Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt

På förskolan finns även kommunens ”nattis” Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt. Pedagogisk omsorg öppnar när fritids och förskola stänger och är öppen kvällar, nätter och helger. Verksamheten är till för barn i ålder 1-13 år. Vi arbetar för att erbjuda barnen på pedagogisk omsorg en meningsfull, vilsam och rolig fritid. Verksamheten anpassas efter barnens behov och intressen.

Förskolebarn med placering på pedagogisk omsorg har även en dagplacering på någon av Stenåsa förskolas avdelningar.

Ni är varmt välkomna att besöka oss.

Öppettider Stenåsa förskola

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30 (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

Öppettider Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt

Verksamheten har öppet 18.30-06.30 måndag – fredag, och håller öppet samtliga helger.

Regler för pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Här hittar du regler för omsorg på obekväm arbetstid Pdf, 128.6 kB. (Pdf, 128.6 kB).

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Stenåsa förskola

Galgbergsgatan 1

432 30 Varberg

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter