Sök

Skolmåltider

I skolan serveras lunch varje dag. De allra flesta skolor har egna tillagningskök där maten lagas utifrån Varbergs kommuns kostpolicy och livsmedelverkets rekommendationer.

Intyg för specialkost

Om ett barn behöver specialkost på grund av allergi, överkänslighet eller av etiska/kulturella skäl ska vårdnadshavare skicka in ett intyg om specialkost Länk till annan webbplats. (pdf, 224 kB). Specialkost av medicinska skäl ska vara ordinerad av läkare eller dietist. Vid svåra allergier kan det behövas ett läkarintyg eller journalutdrag för att verifiera specialkosten. Specialkostintyg krävs vid varje nytt läsår eller vid förändrade förhållanden.

Förbud mot nötter i skolan

Nötter, jordnötter och mandel förekommer inte i maten och får heller inte tas med till förskolan eller skolan.

Matsedel

Skolans matsedel finns att hämta via webbplatsen Din skolmat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via appen Skolmaten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Varje enhets matsedel visas flera veckor i förväg och det är enkelt att hålla koll på vilken lunch som har serverats samt vad som kommer att serveras.

Frukost och mellanmål

För de elever som går på fritids, före och efter skoltid, serveras frukost och mellanmål. Utbudet varierar från dag till dag, se vanliga frågor och svar kring matsedeln.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter