Sök

Nyhetsarkiv

 • 2017-05-24
  Varbergs kommun söker bygglov för tillfälliga bostäder på Breared
  Idag lämnar VFAB (Varbergs Fastighets AB) in en bygglovsansökan som handlar om att sätta upp paviljonger med tillfälliga bostäder på en tomt på Breared (del av Getakärr 6:44, se karta). Bostäderna kommer att hyras av nyanlända personer som fått uppehållstillstånd och som anvisats till Varbergs kommun för att etablera sig. VFAB är ett helägt kommunalt bolag som arbetar på uppdrag av Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-05-24
  Daglig verksamhet invigd på Ankarvägen 10
  Den 23 maj invigde socialförvaltningen daglig verksamhet i de nya lokalerna på Ankarvägen 10. Det nya konceptet innefattar ny pedagogik som ger möjlighet till träning, lärande och ökad självständighet och delaktighet.
  Läs mer
 • 2017-05-23
  Stor årskonferens i Varberg
  Varberg arrangerade den 17-18 maj rikskonferensen Årets Stadskärna, med anledning av att Varberg vann just denna utmärkelse 2016!
  Läs mer
 • 2017-05-22
  Öppettider inför Kristi himmelsfärds dag
  Onsdagen den 24 maj och fredagen den 26 maj (Klämdag) har våra expeditioner och förvaltningskontor ändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2017-05-22
  Välkommen på föreläsning om Solenergi
  Att installera solceller på en villa är idag enkelt och lönsamt. Både teknik och regler har utvecklats, vilket gör att riskerna är små och procedurerna enkla. Solceller har rasat kraftigt i pris och är en långsiktigt god investering för många villaägare – även för dem som inte har ett tak i perfekt söderläge.
  Läs mer
 • 2017-05-19
  En fredag med fisken i fokus
  Idag är det Fiskarens dag på många av kommunens skolor och förskolor. Det innebär att det serveras fisk från lokala handlare och att fisken och dess ursprung uppmärksammas lite extra.
  Läs mer
 • 2017-05-19
  Planerat driftstopp i kommunens telefoni
  Under kvällen den 19 maj genomförs ett återställningstest i kommunens telefonisystem. Under testet går det inte att ringa till Varbergs kommun. Viktiga funktioner inom exempelvis räddningstjänsten och socialförvaltningen är undantagna från testet. Arbetet inleds klockan 18 och beräknas pågå 4-5 timmar.
  Läs mer
 • 2017-05-18
  Deltagare från fem europeiska länder träffas i Varberg på temat social inkludering
  Under torsdagen och fredagen (18-19 maj) träffas det europeiska nätverket Eurotowns Task Team Social Inclusion. Varbergs kommun är värd för arrangemanget och deltagarna kommer från fem olika EU-länder.
  Läs mer
 • 2017-05-18
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningens kontor har stängt med anledning av planeringsdag måndagen den 22 maj. Förvaltningen har även förändrade öppetider onsdagen den 24 maj och fredagen den 26 maj, då är kontoret öppet mellan 10.00 och 12.00.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Knutte Westers utställning Plats utan namn visas i Varbergs konsthall
  Lördag den 20 maj öppnar utställningen Plats utan namn med den internationellt prisbelönade konstnären Knutte Wester i Varbergs konsthall. I Knutte Westers konst möter vi dem som sällan blir hörda och som lever i ett utanförskap i samhället. Ofta är det barn: barn på flykt, barn som tvingas leva gömda, barn i hemlösa familjer och barn på barnhem. Välkommen på invigning och vernissage klockan 14.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Nu släpps biljetterna till Change Music Festival
  Sommaren 2017 är den nyskapande kammarmusikfestivalen Change Music Festival tillbaka i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms slott. Idag släpps biljetterna.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Välkommen till Rosenfredsfestivalen
  Lördagen den 20 maj är det dags för Rosenfredsfestivalen, Varbergs barn- och ungdomsfestival som efter ett par års uppehåll äntligen är tillbaka. Ett fullspäckat program bjuder på bland annat Tobbe Trollkarl, roliga aktiviteter och uppträdanden av Kulturskolans elever.
  Läs mer
 • 2017-05-16
  Dagens Samhälle rankar Varberg högt
  För tredje året i rad utser Dagens Samhälle Årets superkommuner. Rankingen har som mål att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling. Varberg placerar sig på plats 30 av de totalt 131 kommuner som ingår i kategorin ”täta kommuner”*, och får allra bäst betyg på områdena Attraktivitet och Skola.
  Läs mer
 • 2017-05-15
  Många kom när den nya ungdomsgården invigdes
  I lördags invigdes Träslövsläges nya ungdomsgård. Det var stor uppslutning, drygt 300 personer kom för att fira och titta på de nya lokalerna. Besökarna var såväl barn och unga som föräldrar och gamla gårdsbesökare. Programmet bjöd på massor av roliga aktiviteter och livemusik med lokala band.

  Läs mer
 • 2017-05-15
  Värnamovägen avstängd för asfaltering
  Med början på onsdag kväll den 17 maj stängs Värnamovägen vid Lugnetrondellen för asfaltering. Arbetena pågår kvälls- och nattetid fram till torsdag morgon den 25 maj. Vägen stängs av under tiden arbetena pågår så var vänlig och välj en annan väg.
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Varbergs kommun i topp för fjärde året - vinnare av BästAttBo som landsbygdskommun

  Varberg är vinnare av BästAttBo i kategorin landsbygdskommuner - för fjärde året i rad! Bakom utmärkelsen står tidskriften Fokus, som för tolfte gången presenterar sin rankning "Här är det bäst att bo".
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nya formella beslut om Varbergstunnelns detaljplaner
  Mark- och miljödomstolen har bestämt att besluten om Varbergstunnelns detaljplaner ska tas om. Tidplanen påverkas inte.
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nu behöver vi spara på dricksvattnet i Varberg!
  På grund av låg grundvattennivå i Varbergs kommun behöver vi
  hjälpas åt med att spara på dricksvattnet.

  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nu är Familjenshus invigt
  Tisdagen den 9 maj invigdes nysatsningen av Familjenshus.
  Läs mer
 • 2017-05-10
  Kampanj för att hjälpa barn
  Socialstyrelsen har nu en kampanj för att få fler att
  hjälpa barn. Målsättningen med kampanjen är att få fler personer att intressera sig för uppdragen i kommunerna.

  Läs mer
 • 2017-05-10
  Studenten 2017
  Snart är det dags för studentfirande. Årets utspring äger rum den 9 juni kl 16-17 vid Sparbankshallens parkering.

  Läs mer
 • 2017-05-10
  Peder Skrivares skola vann SM-guld
  Igår kväll avgjordes SM i Ung Företagsamhet. Årets unga ledare blev Martin Olsson från Varberg.
  - Att han är bäst av de totalt 26 000 elever som har ett UF-företag, det är stort, säger Pär Wiik, skola- och arbetslivsutvecklare.

  Läs mer
 • 2017-05-10
  Varbergs kommun är bäst på miljöfordon
  Enligt rapporten Miljöfordonsdiagnos 2017 är Varberg är en av landets bästa kommuner vad det gäller miljöfordon. I rakingen kommer Varberg på en delad förstaplats tillsammans med Botkyrka och Stockholm.
  Läs mer
 • 2017-05-08
  Hur förberedd är du för en samhällskris?
  Vi vet att det kommer att hända, men inte när, var eller hur. När en oväntad kris eller allvarlig händelse drabbar ett samhälle kan små förberedelser vara avgörande, därför är det viktigt att var och en ser till att vara rustad.
  Läs mer
 • 2017-05-08
  Kom och prata el- och gasbilar under Kör rent Tour
  Den 12-13 maj besöker Kör rent Tour Halland. Det blir fossilfritt rally i Halmstad och seminarier och fordonsutställningar på olika platser. Fredag den 12 maj kommer Kör rent till Varberg. Kom och prata fossilfria fordon!
  Läs mer
 • 2017-05-04
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har stängt tisdagen den 9 maj. Detta betyder att vattenprover inte kan lämnas under vecka 19.
  Läs mer
 • 2017-05-04
  Välkommen till invigningen av den nya ungdomsgården i Träslövsläge
  Lördag den 13 maj inviger vi den nya ungdomsgården i Träslövsläge med pompa och ståt. Det blir invigningstal, massor av roliga aktiviteter och livemusik. Äntligen avslöjas vad den nya ungdomsgården ska heta.
  Läs mer
 • 2017-05-03
  Inget färjeläge i Farehamnen –  Stena Line undersöker andra alternativ
  Varbergs kommun projekterar inte längre för ett färjeläge i Farehamnen. Stena undersöker andra alternativ, bland annat förs en diskussion med Hallands Hamnar om att flytta till Halmstad.
  – Vår strävan har varit att få med oss Stena till den nya Farehamnen. Där har vi haft en politisk enighet. Tyvärr har vi inte kunnat hitta en överenskommelse som gör det möjligt, säger kommundirektör Carl Bartler.

  Läs mer
 • 2017-05-02
  Om anmälan till årets sommarsimskola
  Fredagen den 28 april öppnade anmälan till årets sommarsimskola. Tyvärr uppstod tekniska problem med e-tjänsten och flera användare hade svårigheter med att slutföra sin anmälan. Många fick också otydlig eller felaktig information i en e-postbekräftelse.
  Läs mer
 • 2017-05-02
  Varbergs kommun söker bygglov för tillfälliga bostäder i Veddige
  Idag har VFAB (Varbergs Fastighets AB) lämnat in en bygglovsansökan som handlar om att sätta upp paviljonger med tillfälliga bostäder på en tomt i Veddige (del av Veddige 33:3, se karta). Bostäderna kommer att hyras av nyanlända personer som fått uppehållstillstånd och som anvisats till Varbergs kommun för att etablera sig. VFAB är ett helägt kommunalt bolag som arbetar på uppdrag av Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-05-02
  Välkommen på invigning av vår nysatsning på Familjens
  hus!

  Tisdagen den 9 maj kl 10 firar vi vår nysatsning på Familjens hus.
  Läs mer
 • 2017-05-01
  Nu söker vi fler språkvänner
  Språkvän Varberg hjälper etablerade svenskar och nysvenskar att mötas. Nu söker projektet fler språkvänner till vårens omgång. Den 4 och 13 maj anordnar projektet informationsmöten för alla som är intresserade av att bli språkvänner.
  Läs mer
 • 2017-04-29
  De får 2017 års kultur- och fritidsutmärkelser
  Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Den 26 april fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om 2017 års utmärkelser. Här är årets stipendiater och mottagarna av hedersplakett.
  Läs mer
 • 2017-04-28
  Tekniska problem med anmälan till sommarsimskolan
  Under fredagen öppnade anmälan till sommarsimskolan och det var många som ville anmäla sina barn. Tyvärr uppstod tekniska problem med e-tjänsten och flera användare hade svårigheter med att slutföra sin anmälan.
  Läs mer
 • 2017-04-27
  Skaterampen tillbaka i centrum
  I sommar kommer skaterampen tillbaka till Sjöallén i centrala Varberg. Samtidigt pågår arbete med en inomhushall för skateboarding i Kunskapsskolans lokaler.
  Läs mer
 • 2017-04-27
  Nyheter i korthet från socialnämnden 20/4
  Satsning på demensvård och bra betyg av våra kunder. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-04-26
  Marknad Varberg ser framsteg i näringslivsklimatet!
  SKL:s rapport Löpande insikt släpptes den 25 april och Varberg har gjort positiva framsteg.
  Läs mer
 • 2017-04-26
  Årsredovisning 2016 antagen av kommunfullmäktige
  På tisdagskvällen den 25 april antogs kommunens årsredovisning av fullmäktige. Det ekonomiska resultatet för 2016 uppgår till 89,8 mnkr, vilket innebär en positiv budgetavvikelse på 49 mnkr.
  Läs mer
 • 2017-04-25
  Söndagsjogg med politiker
  I strålande sol och frisk västkustvind invigdes Breareds motionsspår av
  över hundra motionärer. Här kan du se härliga bilder och en film från invigningen.

  Läs mer
 • 2017-04-25
  Urspårat godståg orsakar stopp i tågtrafiken
  Ett godståg har spårat ur vid Getterön i Varberg. Ingen person är skadad men det är totalstopp i tågtrafiken som passerar Varberg. (Denna nyhet är uppdaterad.)

  Läs mer
 • 2017-04-21
  Satsning på demensvården

  Socialnämnden gör nu en särskild satsning för att utveckla vården och omsorgen för personer med demenssjukdom
  Läs mer
 • 2017-04-21
  Välkommen på invigning av nytt motionsspår!
  Kom och jogga med kommunens folkvalda politiker i Brearedsloppet på söndag!
  Läs mer
 • 2017-04-19
  Borrning och gropar för tunneln
  I slutet av april och under maj kommer Trafikverket att göra borrningar och provgropar för arkeologi inför byggandet av Varbergstunneln.
  Läs mer
 • 2017-04-13
  Cisternerna lämnar plats för tunnel och Västerport
  Nu rivs de gamla oljecisternerna i hamnområdet. Marken ska först användas av Trafikverket under tunnelbygget. Därefter kommer området bli en del av nya stadsdelen Västerport.
  Läs mer
 • 2017-04-12
  Hur har vi det med vatten i Varberg?
  På flera håll i landet är grundvattennivåerna låga och i några kommuner råder redan nu bevattningsförbud. I Varberg är nivåerna lägre än de brukar vara vid den här tiden men än så länge finns inga särskilda restriktioner.
  Läs mer
 • 2017-04-12
  Öppettider inför påskhelgen
  På skärtorsdagen den 13 april har våra förvaltningskontor begränsade öppettider.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Varbergs kommun vann Time Care Award
  Mer tid för kunderna, minskad administration och lättare att bemanna är några av anledningarna till att Lena Persson Brunnsåker, Varbergs omsorg, fick Time Cares* utmärkelse för årets prestation inom bemanning och planering. Det prestigefyllda priset delades ut under högtidliga former på Globe hotell.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Kommunen flaggar på halv stång
  För att hedra offren vid fredagens terrordåd i Stockholm flaggar kommunen på halv stång idag, måndagen den 10 april.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Nya tider i p-husen Briggen och Kanngjutaren
  Är du en av dem som upplevde att parkeringsmöjligheterna
  försämrades i december 2016 när p-tiderna i parkeringshusen justerades? Nu justeras tiderna i Briggen och Kanngjutaren.

  Läs mer
 • 2017-04-07
  Med anledning av händelserna i Stockholm
  Efter det fasansfulla som hänt i Stockholm går våra tankar till alla dem som drabbats.
  Läs mer
 • 2017-04-05
  Ny tillfällig infart till återvinningscentralen på Östra Hamnvägen
  Torsdagen den 6 april påbörjar VIVAB ett VA-arbete på Östra Hamnvägen i Varberg. Besökarna till återvinningscentralen kommer därför under en tid framöver att hänvisas till en tillfällig infart. 
  Läs mer
 • 2017-04-05
  Ny e-tjänst för trädfällning
  Är du intresserad av att ett träd blir fällt på kommunal mark?
  Läs mer
 • 2017-04-04
  Vill du ha ett berikande jobb med varierande tider i sommar?

  Det finns fortfarande möjlighet att söka sommarvikariat inom
  områdena hemtjänst, äldreboende och funktionsnedsättning.


  Läs mer
 • 2017-04-03
  Välkommen till informationsträff om att bli familjehem!

  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Missa inte chansen att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem.
  Läs mer
 • 2017-04-03
  Välkommen på boksläpp 6 april i Komedianten.
  På torsdag har vi öppet hus i Komedianten med anledning av boksläppet för Varberg kommuns nya kulturmiljöprogram för landsbygden.
  Läs mer
 • 2017-04-03
  Med anledning av den tragiska bussolyckan i Härjedalen
  Från Varbergs kommun vill vi uttrycka vårt innerliga deltagande med alla dem som drabbats av helgens tragiska bussolycka, med familjemedlemmar, skolkamrater och andra anhöriga.
  Läs mer
 • 2017-03-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Kvalitetsberättelse, patientberättelse och slutrapport Psynk-projektet var två av frågorna som var uppe på socialnämnden.
  Läs mer
 • 2017-03-24
  Kyrkogatan återställs efter ledningsarbete
  Innan påsk kommer vi att börja återställa Kyrkogatan, på sträckan mellan Kungsgatan och Västra Vallgatan, efter en fjärrvärmelagning för en tid sedan.
  Läs mer
 • 2017-03-21
  Informationsträff om att bli familjehem
  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Missa inte chansen att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem.
  Läs mer
 • 2017-03-20
  Så tycker Varbergsborna om arkitektförslagen
  Invånarna i Varbergs kommun har lämnat över 3 000 synpunkter på de tre arkitektförslagen för Västerport. Nu är de sammanställda i rapporten: ”Så här tycker Varberg!”
  Läs mer
 • 2017-03-17
  Hjälp oss hålla Varberg rent!
  Anställda på hamn- och gatuförvaltningen samlade ihop 5 ton skräp från vägdiken och dess omgivningar under de två årliga städdagarna i veckan. Hjälp oss att hålla kommunen ren och fin genom att ta hand om ditt skräp eller ordna en skräpplockaraktivitet.
  Läs mer
 • 2017-03-15
  Öppet hus på Kulturskolan: Hitta din grej
  Lördag den 18 mars bjuder Kulturskolan in till öppet hus. Nyfikna barn och ungdomar kan bland annat testa att dansa, sjunga och måla och det blir workshops i både drama och nycirkus. Det går självklart också att prova en uppsjö av olika instrument.
  Läs mer
 • 2017-03-14
  Håstensskolan är åter öppen i morgon den 15 mars

  Efter inbrott och skadegörelse är det beslutat att Håstensskolan kommer att vara öppen i morgon och undervisning kommer att bedrivas som vanligt.

  Läs mer
 • 2017-03-10
  Planerat VA-arbete i Himle på söndag

  Vattnet kommer att vara avstängt för samtliga Vivab-kunder i Himle klockan 9.00-16.00 på söndagen (12 mars).
  Läs mer
 • 2017-03-08
  Större och mindre avstängning i centrum
  I veckan startar projektet med att bygga cykelbana på Västra Vallgatan mellan Lasarettsgatan och Bäckgatan. Samtidigt stängs Norrgatan av västerifrån för ett mindre underhållsarbete.
  Läs mer
 • 2017-03-03
  Nya vattenläckor i Tvååker under fredagen

  Uppdaterad fredag kl 15.30: Tvååker har återigen drabbats av vattenläckor. Idag fredag två vattenläckor, varav den ena nu har lagats. Den andra läckan är lokaliserad och kommer att kunna lagas under dagen. Kunder i området kan uppleva dåligt tryck kranen eller vara utan vatten.
  Läs mer
 • 2017-03-03
  Många inspirerades på Seniormässan

  Över 2300 personer kom till Seniormässan och inspirerades av utställare och ett omfattande program. Det var nytt publikrekord. Varbergs kommun hade bland annat fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.

  Läs mer
 • 2017-03-03
  Kommunens telefonisystem uppgraderas
  Den 6 mars uppgraderas kommunens telefonisystem. Arbetet inleds klockan 18 och beräknas ta några timmar. Uppgraderingen skulle kunna medföra driftstörningar som gör att det inte går att ringa till kommunens verksamheter. Risken för detta bedöms dock som låg. 
  Läs mer
 • 2017-03-02
  Händelsen med vattenläcka i Tvååker/Himle avslutad

  Dricksvattnet i Tvååker och Himle kan nu användas som vanligt igen.
  Läs mer
 • 2017-03-02
  Nu är Hagaskolans restaurang KRAV-certifierad
  Sedan februari 2017 är Hagaskolans skolrestaurang KRAV-certifierad. Köket är certifierat på nivå 1 vilket innebär att minst 25 procent av alla inköpta livsmedel ska vara antingen KRAV-märkta, ekologiska eller MSC-märkta.
  Läs mer
 • 2017-03-01
  Nyheter i korthet från socialnämnden 23/2
  Årsrapport 2016 och utveckling av demensvården. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-03-01
  Hälsa och välfärdsteknik i fokus på seniormässan
  Den 2 mars är det dags för årets seniormässa i Sparbankshallen. Varbergs kommun kommer i år bland annat ha fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.
  Läs mer
 • 2017-02-28
  Vem blir årets miljöpristagare?

  Nu är det dags att nominera årets miljöpristagare 2017. Du kan nominera dig själv eller någon annan i din omgivning som visar goda exempel på initiativ och engagemang för hållbar utveckling.

  Läs mer
 • 2017-02-28
  Forever Alone  en barnteaterföreställning med Unga Klara
  Fredag 10 mars visas Forever Alone i Tvååkers Medborgarhus. Det är en fantasifull och spännande teaterföreställning som tar upp viktiga frågor. Föreställningen är kostnadsfri och riktar sig till alla barn över 6 år.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Bosgårdsskolan, Sunnanängs förskola och Snickerns förskola är öppna som vanligt i morgon tisdag

  Vattenläckan i Tvååker är nu lokaliserad och verksamheterna har fått tillbaka vattnet och kommer att vara öppna som vanligt i morgon tisdag.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Tvååker och Himle: Koka vatten som ska användas som livsmedel

  Uppdaterad måndag kl 15:16: Allmänheten i Tvååker och Himle uppmanas att koka vattnet. Vattenläckan har lokaliserats och samtliga hushåll utom två ska ha fått fått vattnet tillbaka i sina kranar. Bosgårdsskolan samt Snickern förskola och Sunnanängens förskola har under måndagen stängts men håller öppet som vanligt igen på tisdagen.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Bosgårdsskolan, Sunnanängs förskola och Snickerns förskola är stängda idag
  Uppdatering måndag kl 15:00: Vattenläckan är nu lokaliserad och verksamheterna kommer att hålla öppet som vanligt i morgon tisdag.
  Läs mer
 • 2017-02-22
  Sökes: Eldsjälar och hjältar inom områdena kultur, idrott och fritid
  Vet du någon som gjort något en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Nu är det dags att ansöka eller nominera till kultur- och fritidsnämndens årliga utmärkelser.
  Läs mer
 • 2017-02-16
  Gör något kul under sportlovet
  Nu är det snart dags för sportlov. Årets lovprogram innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om discofredag på Kulturhuset Komedianten, Band Camp på Rosenfredsskolan eller hinderbana i simhallen? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets sportlov.
  Läs mer
 • 2017-02-16
  Var med och håll Varberg rent
  Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
  Läs mer
 • 2017-02-15
  Hälsa och välfärdsteknik i fokus på seniormässan
  Den 2 mars är det dags för årets seniormässa i Sparbankshallen. Varbergs kommun kommer i år bland annat ha fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.
  Läs mer
 • 2017-02-15
  Ny cykelväg i Veddige
  I dagarna börjar vi bygga en ny gång- och cykelväg, som ska koppla västra och östra Veddige och öka trafiksäkerheten för fotgängare och cyklister.
  Läs mer
 • 2017-02-13
  Nyhet för dig som är kontaktperson
  Du som är kontaktperson kan nu se vilka olika uppdrag som finns direkt här på vår hemsida
  Läs mer
 • 2017-02-13
  Dags att söka feriearbete på kommunen
  Varbergs kommun erbjuder dig som är född 1999 och/eller går i årskurs 2 möjlighet att söka feriearbete
  Läs mer
 • 2017-02-09
  Vintercykla med oss på fredag!
  Hjälp oss nå toppen i den internationella utmaningen om att få flest personer att vintercykla till arbetet eller skolan på i morgon fredag.
  Läs mer
 • 2017-02-06
  Trafikverket, Region Halland och Varbergs kommun samarbetar för Varbergstunneln
  En del av den ökade kostnaden i projekt Varbergstunneln föreslås bekostas av Region Halland och Varbergs kommun. Ett tilläggsavtal har tagits fram som ska reglera finansiering och genomförande.
  – Vi höjer vår insats, men får samtidigt mycket tillbaka, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil.

  Läs mer
 • 2017-02-06
  Digitala lås införs inom hemtjänst och trygghetslarm

  För att förbättra service, trygghet och säkerhet kommer Varbergs kommun att införa digitala lås för de som har trygghetslarm eller hemtjänst. De nya låsen innebär att personalen endast
  behöver ha med sig en digital nyckel istället för att hantera ett stort antal nycklar. Låsen införs under våren 2017.

  Läs mer
 • 2017-01-31
  Utställningen Love City visas i Varbergs konsthall
  Lördag den 4 februari öppnar utställningen Love City av Pascale Marthine Tayou i Varbergs konsthall. Utställningen är specialgjord för konsthallen och är till stora delar skapad på plats. Välkommen på vernissage klockan 14.
  Läs mer
 • 2017-01-31
  Dags att ansöka om socialnämndens föreningsbidrag

  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet eller som på annat sätt bedöms vara till nytta inom nämndens verksamhetsområde. Nu är det dags att ansöka om bidrag för perioden 1 juni 2017 till 31 maj 2018.

  Läs mer
 • 2017-01-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden 26/1
  Månadsrapport december och upphandling av bemanningstjänster var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte 
  Läs mer
 • 2017-01-30
  Nu startar vårens föräldrautbildningar
  Nu börjar föräldrautbildningarna för vårterminen.
  Läs mer
 • 2017-01-30
  Bemannad utställning om Västerport på Komedianten
   I morgon tisdag är utställningen om Västerport på Komedianten bemannad. Detsamma gäller den 6 och den 9 februari.
  Kom och ta en kaffe och prata med oss som jobbar i projektet! Vi är där från klockan 16 till 19.

  Läs mer
 • 2017-01-25
  Återinvigning av Påskbergsvallens konstgräsplan
  Lördag den 28 januari bjuder vi in till återinvigning av Påskbergsvallens konstgräsplan. Det blir tal, invigningsmatcher och grillad korv.
  Läs mer
 • 2017-01-25
  Terminsstart för surfcafé för seniorer

  Nu startar surfcafé för seniorer igen efter juluppehåll.
  Läs mer
 • 2017-01-24
  Invigning av ny lekplats på Lugnet
  På lördag inviger vi den nya lekplatsen på Lugnet med korvgrillning och tal av hamn- och gatunämndens ordförande Tobias Carlsson.
  Läs mer
 • 2017-01-24
  De vann lördagens poängpromenad
  Promenaden gick från torget till utställningen om Västerport på Folkets Hus.
  Vinnare och de rätta svaren hittar du här!

  Läs mer
 • 2017-01-24
  Nya sätt att öka barns delaktighet

  Under våren 2017 driver vi, på socialförvaltningen, ett projekt för att göra barn mer delaktiga i utredningar och insatser.
  Läs mer
 • 2017-01-23
  Västerport drog fullt hus
  Drygt 750 personer kom för att titta på de tre arkitektförslagen under lördagens öppna hus. Nu finns utställningen på Komedianten till och med den 12 februari. Det går också att titta på bilderna på varberg.se/projektvasterport - där kan du även lämna synpunkter på förslagen!
  Läs mer
 • 2017-01-23
  Gemensamt arbete för att hindra fiskdöd
  Varbergs kommun, VIVAB och Länsstyrelsen har inlett ett gemensamt arbete för att hitta orsakerna till att fisken dör och lösningar för att förbättra vattenkvaliteten.
  Läs mer
 • 2017-01-20
  Direktsändning: Arkitekter presenterar förslag om Västerport
  Tre arkitektteam presenterar sina förslag om Västerport i Folkets Hus lördagen den 21 januari. Öppet Hus för alla mellan kl. 10 och 15!
  Klockan 13.30 sändes en presentation i direktsändning här på varberg.se. Sändningen kan nu ses i efterhand.

  Läs mer
 • 2017-01-18
  Var med och lys upp Strandpromenaden!
  Vi inviger den nya belysningen mellan Ankaret och Kåsa. Välkommen att vara med!
  Läs mer
 • 2017-01-16
  Nu kan du låna is-livräddningsmateriel hos Räddningstjänsten
  Planerar du en utflykt på is i vintervädret? Kom ihåg säkerheten och utrusta dig rätt! Räddningstjänsten tipsar och lånar ut materiel.
  Läs mer
 • 2017-01-13
  Kulturhuset firar femårsdagen med stort kalas 
  Det har nu gått fem år sedan Kulturhuset Komedianten öppnade portarna. Detta ska firas med ett stort kalas den 14 januari. Alla är inbjudna och den bästa present en invånare kan ge är att komma. 
  Läs mer
 • 2017-01-13
  Mer klimatsmart mat i förskolan och skolan
  Från och med 2017 kommer kommunens förskolor och skolor servera mer klimatsmart mat. Bakgrunden till förändringen är både kommunens nya hållbarhetsmål och en omfördelning av barn- och utbildningsnämndens resurser.
  Läs mer
 • 2017-01-11
  Problem efter stormen?
  Om du upptäcker skador efter stormen på allmän plats och vägar så hjälp oss genom att felanmälan skadan. Du kan använda vår app, göra felanmälan här på hemsidan eller ringa oss via växeln.
  Läs mer
 • 2017-01-11
  Ridån går upp för arkitektförslagen

  Nu är det dags: Nästa lördag - den 21 januari - presenterar arkitektteamen sina färdiga förslag på hur Västerport kan komma att se ut. Alla intresserade är välkomna till Folkets Hus!
  Läs mer
 • 2017-01-10
  Vädervarning klass 2 för snöfall med drivbildning 
  SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för snöfall som kan ge kraftig drivbildning för onsdagen den 11 januari. Ovädret beräknas dra in över Halland under förmiddagen i morgon.
  Läs mer
 • 2017-01-05
  Invigning av snölekplats och Hallands första snöskulptur
  Söndagen den 15 januari firas World Snow Day världen över. Syftet med dagen att främja allt vad snölek heter. Förhoppningen är att skapa varaktigt intresse för barn och ungdomar. I år står Åkulla bokskogar som värd för snöfesten i Halland.
  Läs mer
 • 2016-12-31
  Välkommen till kvällens nyårsfirande!
  Det gemensamma nyårsfirandet med fyrverkerier vid norra fästningshörnan går av stapeln enligt plan.
  Läs mer
 • 2016-12-29
  Nyårsfirande vid fästningen
  Välkommen till traditionsenligt nyårsfirande vid norra fästningshörnan!
  Läs mer
 • 2016-12-27
  Urd har dragit vidare
  Stormen Urd finns nu över Baltikum och på tisdagsmorgonen finns inga vädervarningar för Halland.
  Läs mer
 • 2016-12-26
  Stormen Urd drar fram - vindarna tilltar
  Urd viner utanför knuten och vindarna tilltar allt mer. Passa på att leta fram ficklampan och se efter extra batterier. En extra filt kan vara bra att ha nära tillhands. Ta fram värmeljus och stearinljus, de ger både ljus och värme. 
  Läs mer
 • 2016-12-25
  Varning klass 2, stormbyar 26 december
  SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för stormbyar på måndagskvällen, den 26 december. Därför uppmanas allmänheten följa utvecklingen via radio eller SMHI:s hemsida.   
  Läs mer
 • 2016-12-22
  Nyheter från socialnämnden december 2016
  Digitala lås i hemtjänsten och internbudget var två frågor som var uppe på socialnämnden.
  Läs mer
 • 2016-12-21
  Medborgarlöften i Varbergs kommun
  Droginformation i skolorna och ökad säkerhet för oskyddade trafikanter. Det är ett par av de löften som kommunen och polisen ger invånarna i Varberg inför 2017.
  Läs mer
 • 2016-12-20
  Martin Andersson är ny näringslivsdirektör i Varbergs kommun
  Rekryteringen av kommunens näringslivsdirektör är nu klar och det blir Martin Andersson från Varberg som tillträder tjänsten.
  Läs mer
 • 2016-12-20
  Öppettider inför jul, nyår och trettonhelgen
  Inför kommande helger har kommunens förvaltningskontor förändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2016-12-16
  Dags för taggig ansökan
  Firar din förening ett jubileum nästa år? Ni har nu chansen att ansöka om att få ert emblem i 2017 års kaktusplantering, en tradition i Varberg sedan 1940-talet.
  Läs mer
 • 2016-12-15
  Ny maxtaxa för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem
  Den 1 januari 2017 höjs inkomsttaket för hushållets bruttoinkomst, som maxtaxan baseras på, till 45 390 kr/månad. Det innebär att det fastställts nya högsta avgiftsbelopp per månad för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem.
  Läs mer
 • 2016-12-13
  Fotbolls-EM för U17 flickor till Varberg år 2020
  Nu är det klart att Varberg blir en av värdorterna för fotbolls-EM för U17 flickor år 2020.
  Läs mer
 • 2016-12-13
  Kom i julstämning med Jul på Rosenfred
  Onsdag den 14 december bjuder Kulturskolan in till sitt traditionella julfirande med öppet hus. Kvällen avslutas med konsert.
  Läs mer
 • 2016-12-13
  Hämtningen av ditt hushållsavfall under jul- och nyårshelgen
  Under jul och nyår kan dagen för din sophämtning ändras. I vissa områden sker hämtning dagen före ordinarie hämtningsdag eller på en lördag eller söndag. Ett bra sätt att försäkra sig om att inte missa en hämtning är att låta kärlen stå framme under hela perioden.
  Läs mer
 • 2016-12-13
  Påskbergsskolans elever i årets luciafirande på SVT
  Under morgonen deltar elever från Påskbergsskolan i SVT:s luciafirande från Varbergs fästning.
  Läs mer
 • 2016-12-09
  Se filmerna om årets nominerade medarbetare i Varbergs kommun
  När kommunens medarbetare samlades för visions- och medarbetarkvällar i månadsskiftet november-december delades priser ut till Årets värdskapare och Årets kreativa medarbetare. Inför prisutdelningen visades också filmer där alla som nominerats till årets utmärkelser presenterades.
  Läs mer
 • 2016-12-09
  Resultat från SCB:s medborgarundersökning hösten 2016
  Nu finns resultaten från Statistiska Centralbyråns senaste medborgarundersökning – en attitydundersökning som genomförts under hösten 2016. För Varbergs kommun visas positiva resultat inom flera områden.
  Läs mer
 • 2016-12-09
  Översyn av den kommunala vuxenutbildningen i Varberg, med syfte att förbättra och effektivisera
  Under våren 2016 har en initial översyn gjorts av hur Varbergs kommuns vuxenutbildning bäst skulle kunna organiseras, med mål att skapa en förbättrad verksamhet för elever, invånare och personal i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2016-12-07
  Oförändrad tidplan för Varbergstunneln
  Tidplanen för Projekt Varbergstunneln är oförändrad. Byggstarten är planerad till 2019 och 2024 ska tågen rulla på nya dubbelspåret.
  Läs mer
 • 2016-12-06
  Skolbarn sparade 2,3 ton koldioxid
  360 elever i kommunen deltog i höstens cykelkampanj "På egna ben". Tillsammans samlade de ihop 1305 mil genom att gå, cykla eller åka buss till skolan. Bra jobbat!
  Läs mer
 • 2016-12-02
  Nu är det dags för demokratiforum för unga
  För tredje året i rad arrangeras nu demokratiforum för unga. Årets forum genomförs den 6 december mellan klockan 13-15 på Ankarskolan.

  Läs mer
 • 2016-12-02
  Nyheter i korthet från socialnämnden 24/
  Månadsrapport och upphandling av särskilda boenden. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.

  Läs mer
 • 2016-12-02
  Skateboardrampen tillbaka till våren
  Skateboardrampen i Sjöallén kommer i veckan att plockas ner för vinterförvaring. Till våren kommer den tillbaka på central plats inom Hallifornias evenemangsområde.
  Läs mer
 • 2016-12-02
  Årets värdskapare och Årets kreativa medarbetare
  Varbergs kommun har delat ut 2016 års utmärkelser Årets kreativa medarbetare och Årets värdskapare. Vinnarna är Nexhmedin Tulla och personalgruppen på gruppboendet Gasellen.
  Läs mer
 • 2016-12-02
  Peder Skrivares skola vann pris för samarbete skola-näringsliv
  Nu är det avgjort! Peder Skrivares gymnasium är vinnare av Utmärkelsen 2016, i kategorin gymnasium och för bästa kvalitet och samverkan i skola-arbetslivskontakter.
  Läs mer
 • 2016-12-01
  Sluta leta - använd våra p-hus
  Sluta leta är en kampanj för att tipsa bilister i Varberg om att det finns över 1000 p-platser i stadens centrala p-hus.
  Läs mer
 • 2016-12-01
  Idag är det brandvarnardagen
  En fungerande brandvarnare kan ge dig en extra minut när du verkligen behöver den. Brandvarnaren kan vara skillnaden mellan liv och död. När testade du din senast? 
  Läs mer
 • 2016-11-29
  Överenskommelse mellan Varbergs kommun och Erlandssons Bygg i Väst AB
  I samband med att Stadshus B renoverades uppstod en tvist mellan Varbergs kommun och Erlandssons Bygg i Väst AB. Parterna har nu träffat en överenskommelse och tvisten är därmed löst.    
  Läs mer
 • 2016-11-29
  Dans för äldre/seniorer

  Dansprojekt med dansglada seniorer
  Läs mer
 • 2016-11-28
  Kommunkoncernens medarbetare samlas
  Denna vecka samlas kommunkoncernens medarbetare för visions- och medarbetarkvällar i Sparbankshallen.
  Läs mer
 • 2016-11-25
  Bokbussen stannar inte Karl Gustav på onsdag
  Onsdag den 30 november avslutar bokbussen sin tur tidigare än vanligt. Det innebär att den inte stannar i Karl Gustav.
  Läs mer
 • 2016-11-25
  Kom och tyck till om nya Brunnsparken
  Nu presenterar vi resultatet av höstens designdialog i ett öppet hus och en utställning på Komedianten. Välkomna att tycka till om förslaget!
  Läs mer
 • 2016-11-23
  Ljus längs hela Strandpromenaden
  Nu startar arbetet med att förse Strandpromenaden med belysning på sträckan mellan Ankaret och Kåsa. Belysningen ska göra det lättare att promenera, springa och cykla längs havet under dygnets mörka timmar. Arbetet beräknas vara klart i januari 2017.
  Läs mer
 • 2016-11-22
  Ombyggnation korsningen Östra Vallgatan/Norrgatan

  Med start onsdagen den 23/11 stänger vi av gatan och bygger om ramperna i korsningen Östra Vallgatan/Norrgatan. Ramperna förlängs för att underlätta för busstrafiken.
  Läs mer
 • 2016-11-21
  Många nyfikna besökte Trönninge skola och Idrottscentrum
  Redan kvart i tolv i går förmiddags ringlade besökarna längs med cykelbanan på Lindbergsvägen och in mot byggarbetsplatsen i Trönninge. Över 1 000 nyfikna kom för att få en första titt på skolan och idrottshallarna.
  Läs mer
 • 2016-11-18
  Varbergsartister ger konsert mot rasism
  Lördag den 26 november avslutas kampanjen Biblioteken i Varberg mot rasism med en hejdundrande konsert. Lokala artister visar sitt stöd för kampanjen genom att uppträda på Varbergs teater. Bland annat medverkar nyligen återförenade Amanecer och den folkkäre vissångaren Calle Karlsson.
  Läs mer
 • 2016-11-18
  Ansök om stipendium
  AB Varbergs Folkrestaurants stipendiestiftelse delar varje år ut ett belopp på cirka 1 000 kronor per stipendiat till vissa skolelever från Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2016-11-17
  Grönt ljus för ny bad- och simanläggning
  Nu är det klart att en ny bad- och simanläggning ska byggas i kommunen. Den kommer att ha flera olika bassänger, relaxavdelning och aktivitetsbad med vattenlek. Den nya anläggningen kommer att ligga på Håsten och beräknas stå klar i januari 2021.
  Läs mer
 • 2016-11-17
  Problem med kommunens röstbrevlådor
  Under onsdagen hade vi tekniska problem med ett antal röstbrevlådor i vårt nya telefonisystem. Problemet är nu åtgärdat. Har du försökt nå en medarbetare eller en verksamhet utan att komma fram? Prova gärna att ringa igen.
  Läs mer
 • 2016-11-14
  Nu förbättras dricksvattnet i Varberg
  Sedan några år tillbaka arbetar VIVAB med att ta fram en ny reningsprocess för att säkra framtidens dricksvatten i Varberg. På Kvarnagårdens vattenverk slutförs nu byggnationen av en så kallad ultrafilteranläggning.
  Läs mer
 • 2016-11-14
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har planeringsdagar 21 och 22 november och kontoret har därför stängt. Detta betyder att vattenprover inte kan lämnas under vecka 47.
  Läs mer
 • 2016-11-09
  Ny digital växel – bra att veta
  Sedan drygt en månad har kommunen ersatt den gamla telefonväxeln med en ny digital lösning. I den nya telefonilösningen tutar det inte längre upptaget om personen du söker är i ett annat samtal. Istället kopplas du till röstbrevlådan och kan lämna ett meddelande.
  Läs mer
 • 2016-11-08
  Ny mötesplats utanför staden?
  Tillhör du en förening på landsbygden? Nu har ni möjlighet att anmäla ert intresse för att ta del av pengar i vårt investeringsprojekt "Mötesplats utanför staden".
  Läs mer
 • 2016-11-01
  Byt mönster, bli vintercyklist!
  Nu är att dags att anmäla sig för att bli en av våra vintercyklister. Du får dubbdäck och startpaket, som underlättar cykling på vintern, samtidigt som du gör en insats för miljön och din egen hälsa.
  Läs mer
 • 2016-10-31
  Biblioteken har stängt 7-13 november
  Den 7-13 november är alla kommunens bibliotek stängda för utbildning, teknisk installation och implementering av ett nytt biblioteksdatasystem.
  Läs mer
 • 2016-10-28
  Snickarglädje i Veddige

  Trots att den nya förskolan i Veddige ännu inte är klar, var det full aktivitet där under torsdagen. Närmare 50 barn och elever var inbjudna till Barnens Byggskola - två timmar kreativitet och snickarglädje!
  Läs mer
 • 2016-10-28
  Bättre gång- och cykelväg till skola och arbete
  Nu börjar vi arbetet med att förbättra cykelvägen mellan Håsten och centrum.
  Läs mer
 • 2016-10-27
  Nyheter i korthet från socialnämnden 20/10

  Nulägesrapport – projekt läkarmedverkan och projekt Tidig rehab

  Läs mer
 • 2016-10-25
  Nu drar det igång – Varbergs Humorfest!
  I helgen blir Varberg lite roligare med hjälp av Sveriges främsta komiker och en konferencier med många ansikten. Det blir skratt och skoj både för stora och små då lördagen kickar igång med en gratis familjeföreställning av Clowner Utan gränser och Kompani Hint.
  Läs mer
 • 2016-10-19
  Varbergs kommun frågar om sommarstugeägare vill hyra ut till nyanlända

  Står ditt fritidshus oanvänt och är du i så fall intresserad av att hyra ut det? Den frågan skickar Varbergs kommun till nästan 200 sommarstugeägare i Apelviken.

  Läs mer
 • 2016-10-19
  Inbjudan till informationsmöte om lokala säkerhetsnämnden
  Torsdag den 20 oktober kl 18.30Plats: Fiskerilokalen i Bua hamn

  Läs mer
 • 2016-10-17
  Dialog i dagarna tre
  Kanaler, flytbryggor, hamnbad, höga hus och låga hus... Det fanns mycket att diskutera när de tre arkitektteamen visade Varbergsborna sina första idéskisser.
  Läs mer
 • 2016-10-14
  Gör något kul på höstlovet
  Nu är årets höstlovsprogram här. Det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om Halloweendisco i Spööökitetsparken, mörkervandring på fästningen eller dansläger. Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.
  Läs mer
 • 2016-10-14
  Nyhet för dig som vill bli kontaktperson
  Nu kan du som är intresserad av att bli kontaktperson se aktuella uppdrag direkt på vår hemsida.
  Läs mer
 • 2016-10-11
  Laddat för dialog
  Namnskyltarna är färdiga, lokalen bokad och förväntan har börjat pyra. På onsdag börjar nästa steg i medborgardialogen om Västerport.
  Läs mer
 • 2016-10-06
  Använd vår app för felanmälan
  Bytet av telefoni i kommunen ger tyvärr störningar i vår telefon för felanmälan. Om du har möjlighet, använd vår app för felanmälan istället.
  Läs mer
 • 2016-10-05
  Begränsade öppettider på barn- och utbildningsförvaltningens kansli fredag 7 oktober
  Fredag den 7 oktober har barn- och utbildningsförvaltningens kansliet begränsade öppettider och har öppet kl. 8-11.
  Läs mer
 • 2016-10-03
  Varbergs kommun byter till Skype-telefoni
  Onsdag den 5 oktober byter vi ut dagens traditionella telefonilösning och växel mot Skype-telefoni. Under arbetet med bytet kan det förekomma störningar som gör det svårt att komma fram via telefon. Vi ber om överseende med detta.
  Läs mer
 • 2016-10-03
  MENS - En teaterföreställning om kvinnlig kroppslighet
  Lördagen den 8 oktober sätts teaterföreställningen MENS upp på Lilla Teatern. En informativ, personlig och humoristisk föreställning om kvinnlig kroppslighet. Det är fri entré för alla mellan 15 och 25 år.
  Läs mer
 • 2016-10-03
  Varbergs kommun är Sveriges näst bästa skolkommun enligt Lärarförbundet!
  Idag offentliggjordes Lärarförbundets årliga ranking av Sveriges bästa skolkommun och Varbergs kommun hamnade på en glädjande andra plats. Varbergs kommun följer således upp den fina tredjeplacering vi tilldelades när Lärarnas Riksförbunds nyligen släppte sin årliga skolranking.
  Läs mer
 • 2016-09-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden 22/9
  Delårsrapport 2016 och upphandling av digitalt/nyckelfritt låssystem för hemtjänsten. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte
  Läs mer
 • 2016-09-30
  Kampanj ska förhindra fallolyckor

  Den 3-9 oktober pågår kampanjen ”Balansera mera” som är ett nationellt initiativ från Socialstyrelsen för att förhindra fallolyckor. Fallolyckor är den olyckstyp som leder  till att flest människor dör, hamnar på sjukhus och besöker akutmottagningar.

  Läs mer
 • 2016-09-29
  Informationsträff för villabyggare
  Stadsbyggnadskontoret, Energi- och klimatrådgivningen och Konsumentverket bjuder in till en informationsträff för villabyggare den 20 oktober.
  Läs mer
 • 2016-09-27
  Välkommen till höstens öppna föreläsningar på Campus!
  Campus Varberg arrangerar regelbundet gratis föreläsningar som är öppna
  för allmänheten. På torsdag klockan 18 pratar Elisabet Sterner-Victorin,
  forskare på Karolinska institutet på temat »Hormoner och graviditet – hur
  påverkar det mamman och barnet?«

  Läs mer
 • 2016-09-26
  Nytt Kreativt Forum kring stadsutveckling i undervisningen
  I september möttes pedagoger från barn- och utbildningsförvaltningen och representanter från Stadsutvecklingsprojektet i Kreativt Forum. Syftet med forumet var att tillsammans kunskapa och utveckla undervisningsmetoder för att flytta in ”staden i undervisningen”.
  Läs mer
 • 2016-09-23
  Nytt material från konsumentverket på olika språk
  På konsumentverkets webbplats hallåkonsument.se finns nu nytt material med information på enkel svenska samt översättning på de sju vanligaste språken enligt asylstatistiken.
  Läs mer
 • 2016-09-22
  Spännande första möte
  I tisdags hölls det första avstämningsmötet med arkitektteamen som ska ta fram varsitt förslag på nya stadsdelen Västerport. Det blev en spännande och intensiv dag på Campus!
  Läs mer
 • 2016-09-22
  Byggstart för ny förskola i centrala Varberg
  På eftermiddagen den 21 september tog barn, pedagoger och politiker ett gemensamt första spadtag för den nya förskolan på Träslövsvägen i centrala Varberg. Efteråt firades byggstarten med saft och kanelbullar.
  Läs mer
 • 2016-09-22
  Senior i Varberg, se hit!
  Lördagen den 1 oktober är du som är senior välkommen till Komedianten på en inspirationsdag, där din trygghet och hälsa sätts i centrum.
  Läs mer
 • 2016-09-21
  När mörkret kommer känns allting bra

  Lördag den 24 september öppnar den internationella konstutställningen När mörkret kommer känns allting bra i Varbergs konsthall. En utställning om de känslor som vi ofta håller för oss själva. Välkommen på vernissage klockan 14.
  Läs mer
 • 2016-09-21
  Lärorikt utbyte för elever på Lindbergs skola
  Kulturella och språkliga skillnader är inget hinder för att bli vänner. Det är en av många lärdomar eleverna i åk 9 A på Lindbergs skola och eleverna från Bad Schwartau och Stockelsdorf i Tyskland tar med sig från sitt utbyte.
  Läs mer
 • 2016-09-20
  Nu får du som invånare en chans att tycka till om Varbergs kommun
  Nu är det dags för höstens omgång av Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning. I dagarna kan du vara en av de slumpmässigt utvalda personer som kommer att få en enkät i brevlådan. Du får därmed möjlighet att tycka till om verksamheterna i Varbergs kommun och hur det är att bo och leva här.
  Läs mer
 • 2016-09-20
  Standup, workshops och grillat när Centralen fyller två år
  Den 22 september är det två år sen Centralen öppnade. Kom och fira tvåårsdagen med oss. Det blir workshops, open stage och grillat. På scen står bland annat komikerna Carl Stanley och Petrina Solange. Det är fri entré.
  Läs mer
 • 2016-09-20
  Cykelvänlig arbetsplats, vem vann priset?
  Just nu firas europeiska trafikantveckan på temat "Res hållbart - lönsamt och smart". I lördags delade vi ut pris i Brunnsparken till kommunens mest cykelvänliga arbetsplats. Och vinnarna är:
  Läs mer
 • 2016-09-13
  Varbergs kommun är på tredje plats i LRs skolrankning!
  Varbergs kommun är på tredje plats i skolrankningen som Lärarnas Riksförbund har gjort och har därmed klättrat från 21:a plats 2015, vilket är oerhört glädjande. Grattis Varberg!
  Läs mer
 • 2016-09-09
  Hjälp oss att utveckla Brunnsparken!
  Är du ungdom, under 30 år eller småbarnsförälder? Vi söker dig som vill delta i höstens designdialog om Brunnsparken. Du är proffs på att använda parken och våra landskapsarkitekter behöver dina idéer om hur parken ska utformas i framtiden. 
  Läs mer
 • 2016-09-07
  Säker trafik med fri sikt
  Varje år skadas människor i onödan i trafiken för att sikten skyms av växtlighet. Som fastighetsägare har du ett ansvar att se till att inte växter runt din tomt skymmer sikten för trafikanter.
  Läs mer
 • 2016-09-02
  Nyheter i korthet från socialnämnden 25/8
  Budget och remissvar inom flyktingmottagande/integration. Det var två av frågorna som var uppe på nämndens möte.
  Läs mer
 • 2016-08-31
  Kulturhuset Komedianten är redo för hösten
  Löven börjar sakta gulna på träden, mornarna blir kallare och mörkret gör sig påminnt några minuter tidigare för varje dag. Vad passar då inte bättre än roliga, värmande och spännande kulturaktiviteter i höst?
  Läs mer
 • 2016-08-30
  Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 30 augusti 2016
  Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se
  Läs mer
 • 2016-08-25
  Sveriges största solcellspark finns i Varberg
  Varberg Energi satsar på förnybart och har byggt Sveriges största solcellspark. Parken som togs i drift i juni invigs i slutet av september. 
  Läs mer
 • 2016-08-24
  Notes for Peace i Varberg – en unik konsert för fred
  På lördag den 27 augusti är det dags för Notes for Peace – en utomhuskonsert för fred som arrangeras i andan av VARBERG CALLING for Peace.
  Läs mer
 • 2016-08-22
  Föreläsning om utmattningssyndrom
  I samarbete med Stadsbiblioteket på Kulturhuset Komedianten, erbjuder vi en föreläsning med Bella Stensnäs, legitimerad psykolog. Hon har lång erfarenhet av arbete med stressrelaterad ohälsa och behandling av utmattningssyndrom på bl.a. Stressmottagningen i Stockholm.
  Läs mer
 • 2016-08-17
  Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.
  Läs mer
 • 2016-08-17
  Varberg vinner första pris för bästa förvaltningsberättelse i årsredovisning

  Sveriges bästa förvaltningsberättelse i årsredovisning utses årligen av företaget PwC och vid prisutdelningen igår stod det klart att Varberg vinner första pris för 2015 års kommunala redovisning.

  Läs mer
 • 2016-08-16
  Språkvänner sökes
  Vill du göra skillnad för en person som nyligen kommit till Sverige och som håller på att finna sig till rätta? Är du nyfiken på människor med annan bakgrund än du själv? Bli språkvän! Lördag 8 oktober arrangerar vi höstens första informationsmöte om Språkvänsprojektet.
  Läs mer
 • 2016-08-16
  Varbergs kommun stödjer Livsplats Sverige
  För andra året i rad anordnas Livsplats Sverige – ett nationellt forum inom förebyggande hälsa. Det hålls på Kusthotellet i Varberg den 22-23 augusti och Varbergs kommun är med och finansierar arrangemanget.
  Läs mer
 • 2016-08-16
  Ny fas för både Cullberg och Västerport
  Håkan Cullberg, kreativ ledare i Stadsutvecklingsprojektet, ska inte rita ett eget Västerport, på det sätt som det framställts i en artikel i lokalpressen.
  -Det har aldrig varit aktuellt, förklarar Cullberg.

  Läs mer
 • 2016-08-12
  Pride Varberg 2016
  Imorgon, den 13 augusti, är det dags för årets Pride Varberg. Carl Bartler, kommundirektör i Varbergs kommun och årets regnbågsambassadör, inviger klockan 12 i Societetsparken. Klockan 16 börjar paraden.
  Läs mer
 • 2016-08-11
  Musikfestival med Varbergs unga talanger
  Fredag 12 augusti är det International Youth Day, det firar vi med stor musikfestival mitt på Varbergs torg. Konferencier är Dogge Doggelito. 
  Läs mer
 • 2016-07-29
  Program - Change Music Festival  i Varberg
  Den gränsöverskridande kammarmusikfestivalen Change Music Festival är tillbaka, 4-7 augusti står scenerna redo i Varberg, Kungsbacka och på Tjolöholms slott. Här hittar du de olika programpunkterna i Varberg.  

  Läs mer
 • 2016-07-28
  Cykellopp påverkar trafiken
  På lördag, den 30 juli, är det dags för cykeltävlingen Sommargiro som CK Wano arrangerar. Start och målgång kommer att påverka trafiken i centrum.
  Läs mer
 • 2016-07-27
  Hundar och hästar på stranden
  Vad gäller för hundar och hästar på stranden?
  Läs mer
 • 2016-07-26
  Varberg Summer Horse Show i full gång
  Varberg Summer Horse Show 2016 är i full gång vid Håstens idrottsplats – en fest för alla ridsportsintresserade!
  Läs mer
 • 2016-07-22
  Härligt häng på Hallifornia
  Årets Hallifornia pågår för fullt med actionsporter, musik, mat och fest i området kring Societetsparken och Varbergs fästning.
  Läs mer
 • 2016-07-22
  Hjälp till att spara på vattnet!
  Nu är värmen äntligen här och då ökar vår vattenförbrukning. Grundvattennivåerna i Varberg och Falkenberg är låga och för att undvika att restriktioner för användningen av vattnet utfärdas behöver vi alla hjälpas åt att spara!
  Läs mer
 • 2016-07-14
  Derome bygger husfabrik i Varberg
  Varbergs kommun och Deromegruppen har tillsammans kommit överens om en placering av ny husfabrik. Satsningen är ett viktigt steg mot 200 lägenheter och cirka 100 nya jobb i Varbergs kommun.

  Läs mer
 • 2016-07-13
  Har du ett boende att hyra ut?

  Varbergs kommun har i uppdrag att ordna boende till 201 personer som fått asyl i Sverige. Det är ett viktigt uppdrag, men också svårt eftersom vi har ont om lediga bostäder och lång kö. Vi undersöker alla alternativ för att lösa uppdraget. Därför letar vi nu efter personer som har ett boende att hyra ut till nyanlända vuxna och familjer. Det kan till exempel vara en sommarstuga, en lägenhet eller del i en fastighet. 
  Läs mer
 • 2016-07-12
  Onormalt många vildkaniner i Varbergs kommun
  Antalet vildkaniner har varit onormalt stor under detta år på grund av goda förhållanden för djurens överlevnad. Vi ser nu ett utbrott av kaninpest, vilket är naturens sätt att anpassa kaninpopulationen till en mer normal och långsiktigt hållbar storlek. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har fått in klagomål kring detta under våren och sommaren.
  Läs mer
 • 2016-07-08
  Sommaröppna förskolor och fritidshem i Varbergs kommun
  Förskolorna i Varbergs kommun samarbetar under sommarperioden eftersom antalet barn i verksamheten minskar under denna period. På samma sätt samarbetar fritidshemmen och under ett antal veckor i sommar så har vissa verksamheter i Varbergs kommun öppet medan andra har stängt.

  Läs mer
 • 2016-07-06
  Program Varbergs Visdagar
  28, 29 & 30 juli är det återigen dags för visor på Societetsscenen. Under tre dagar får vi uppleva sex konserter av några av Sveriges främsta artister. Fri entré.
  Läs mer
 • 2016-07-05
  Vad får jag göra på offentlig plats?
  Var får hunden bada? Kan jag rida längs med stranden? Får jag campa på stranden? Var kan jag sätta upp affischer för mitt event?
  Läs mer
 • 2016-07-01
  Kommunens uthyrning av bostäder till nyanlända
  Vi har fått frågor efter ett ärende i kommunstyrelsen i tisdags. Det handlar om att kommunen vid behov ska kunna köpa en-och tvåfamiljsfastigheter av enklare karaktär som nyanlända ska kunna hyra under en period. Att kommunen äger fastigheter för uthyrning till socialt utsatta är inget nytt utan ett vanligt sätt att arbeta.

  Läs mer
 • 2016-07-01
  Öppettider på barn- och utbildningsförvaltningens kansli
  Barn- och utbildningsförvaltningens kansli har begränsade öppettider i sommar under vecka 27-31 och är bemannade måndag - fredag klockan 09.00-12.00. När förvaltningen är stängd hänvisar vi till kommunens växel på telefon 0340-880 00.
  Läs mer
 • 2016-07-01
  Utställning av fördjupad översiktsplan för Norra kustområdet
  Den fördjupade översiksplanen för Norra kustområdet ställs nu ut för allmänheten. Utställningen pågår mellan 1 juli och 30 september och då ges möjlighet att lämna synpukter på förslaget.
  Läs mer
 • 2016-07-01
  Tre arkitekteam utvalda till Västerport
  De tre arkitektteam som ska hjälpa till med utvecklingen av Västerport har nu valts ut. I augusti sätter arbetet i gång!
  Läs mer
 • 2016-06-30
  Den 1 juli flyttar konsumentrådgivningen till Östra Långgatan 24

  Konsumentrådgivningen som tidigare har funnits på biblioteket flyttar imorgon, fredagen 1 juli, till Stadhus C.
  Läs mer
 • 2016-06-30
  Eldningsförbudet upphävt
  På grund av den senaste tidens regnande har risken för brand i skog och mark minskat. Enligt SMHI är den fortsatta brandriskprognosen låg.
  Läs mer
 • 2016-06-30
  Bada säkert i sommar
  Brukar du bada i Apelviken eller Kåsa på sommaren? Nu finns det en ny sida på varberg.se som ger dig tips och råd om hur du undviker de farliga strömmar som kan uppkomma vid dessa två stränder.
  Läs mer
 • 2016-06-29
  Öppettider under sommaren
  Under sommaren har kommunens förvaltningar och verksamheter förändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2016-06-29
  Stort steg framåt för Varberg i Aktuell Hållbarhets kommunrankning
  Av 290 svenska kommuner landar Varberg på plats 33 i den rankning av landets miljöbästa kommuner som idag presenteras. Bakom rankningen står tidningen Aktuell Hållbarhet i samarbete med Miljöbarometern. Resultatet är en tydlig förbättring jämfört med förra året och innebär att Varberg placerar sig högst på listan över halländska kommuner. 

  Läs mer
 • 2016-06-29
  Change Music Festival 2016 - Nu finns biljetter!
  Den gränsöverskridande kammarmusikfestivalen Change Music Festival är tillbaka sommaren 2016. 4-7 augusti står scenerna redo i Varberg, Kungsbacka och på Tjolöholms slott. Öppenhet för nya idéer och experimenterande med olika konstformer är själva hjärtat av Change Music Festival. Årets tema Enlightenment ger uttryck åt detta. Biljetterna släpptes under fredagen 27 maj.

  Läs mer
 • 2016-06-29
  Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 28 juni 2016
  Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se.
  Läs mer
 • 2016-06-29
  Nyheter i korthet från socialnämnden 23 juni 2016
  Månadsrapport för maj och konkurrensutsättning daglig
  verksamhet var två av frågorna som togs upp på socialnämndens möte.

  Läs mer
 • 2016-06-29
  Kampen mot tång och skräp
  I arla morgonstund är våra maskinförare ute och städar våra stränder under hela sommaren. Förutom tång är det mesta rester från fester. Var snäll och ta med ditt skräp från stranden i sommar.
  Läs mer
 • 2016-06-27
  Ny lekplats i Derome
  Lekplatsen, mellan Höjdestigen och Sågvägen, fick högt betyg av barnen som kom och testade alla lekredskap på invigningen den 18 juni.
  Läs mer
 • 2016-06-23
  Pris för bästa cykelidé
  Lotta Rolandsson är vinnare i tävlingen "Så här blir Varberg Sveriges bästa cykelstad" och fick idag ta emot priset i form av en picknickvänlig cykelkorg.
  Läs mer
 • 2016-06-23
  Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 31 maj 2016
  Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se.
  Läs mer
 • 2016-06-23
  Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 21 juni 2016
  Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04,
  881 06, 881 07 eller ks@varberg.se.

  Läs mer
 • 2016-06-23
  Nya toaletter i Societetsparken
  I veckan öppnade nya offentliga toaletter i Societetsparken. En välkommen investering för alla ni som besöker Spöökitetsparken eller parkmusiken i sommar.
  Läs mer
 • 2016-06-23
  Välkommen att träffa Sveriges Ungdomskör
  Sveriges Ungdomskör kommer till Varberg den 30 juni och ger en konsert i Varbergs kyrka kl. 20.00.
  Läs mer
 • 2016-06-22
  Öppettider i sommar på socialförvaltningens kundcenter
  Socialförvaltningens kundcenter är stängt för besök och telefonsamtal vecka 26-28, 30 och 31 men håller öppet vecka 29. När vårt kundcenter är stängt hänvisar vi till kommunens växel på telefon 0340-88 000.

  Läs mer
 • 2016-06-22
  Öppettider inför midsommar
  Torsdagen den 23 juni har några av våra förvaltningskontor ändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2016-06-20
  Asfaltering på natten i centrum
  Med början klockan 19 tisdag kväll den 21 juni kommer vi att lägga ny asfalt i Monarkrondellen på Västkustvägen, inklusive två körfält mot Lassabackarondellen. Arbetet beräknas vara klart tidigt på morgonen den 23 juni.
  Läs mer
 • 2016-06-17
  World Refugee Day
  I morgon, lördag den 18 juni, uppmärksammar vi internationella World Refugee Day. Tanken med dagen är att visa upp olika kulturer och lyfta fram människors  lika värde. Välkommen förbi Rosenfredsskolan!
  Läs mer
 • 2016-06-16
  Ny mötesplats invigd
  En vacker junikväll samlades Gunnarsjöborna på sin nya mötesplats för en trollaktig invigning.
  Läs mer
 • 2016-06-16
  Sommaravslutning för den öppna förskolan
  Onsdagen den 22 juni har den öppna förskolan avslutning med traditionsenlig midsommarfest. Därefter stänger den öppna förskolan för sommaren och öppnar igen onsdagen den 17 augusti.
  Läs mer
 • 2016-06-16
  Ansök om skolskjuts och elevresor inför läsåret 2016/2017
  Elever som har skolskjuts med hänsyn till trafikförhållanden, funktionshinder, annan särskild omständighet eller växelvist boende behöver göra en ny ansökan om skolskjuts inför läsåret 2016/2017. Elever i gymnasieskolan måste också göra en ny ansökan om resekort för elevresor inför det nya läsåret.
  Läs mer
 • 2016-06-16
  Välkommen på invigning!
  På lördag inviger vi Derome tätortslekplats med glass och pyssel för barnen.
  Läs mer
 • 2016-06-16
  En bättre cykelkommun
  Vi klättrar i Cykelfrämjandets rankning av cykelvänliga kommuner och i den nya cykelplanen, som ska beslutas i höst, ligger fokus på arbetspendling och säkra skolvägar.   
  Läs mer
 • 2016-06-15
  Hjärtsäker hamn
  Varbergs innerhamn är först i kommunen med att följa svensk standard för hjärtsäker zon. 
  Läs mer
 • 2016-06-15
  Tyska förskollärarstudenter avslutar uppskattad praktik i Varberg
  På fredag avslutar elva tyska förskollärarstudenter sin praktik på Göthrik-, Skällinge-, Skogsbackens- och Hunnestad förskolor. De är mycket nöjda med sin praktik och ser mycket positivt på förskolan i Varberg.

  Läs mer
 • 2016-06-15
  Utveckling av e-tjänster förenklar människors vardag

  Nu har slutrapport presenterats för socialförvaltningens projekt ”E-tjänsteutveckling”. Förvaltningen har under projekttiden färdigställt ett 30-tal nya e-tjänster, exempelvis en tjänst för att jämföra kvalitet inom äldreomsorgen och olika tjänster för ansökningar direkt via kommunens webbplats, med möjlighet att på sikt följa ditt ärende.

  Läs mer
 • 2016-06-14
  Barns inflytande och delaktighet förändrar arbetssätt och lärmiljö i förskolan

  Fredagen den 3 juni samlades personal och förskolechefer från team Sydväst på Ästad Vingård för att delge varandra hur ett tydligt fokus på barns inflytande och delaktighet i förskoleverksamheten kan förändra såväl arbetssätt som lärmiljö.
  Läs mer
 • 2016-06-14
  Ny skateramp vid Sjöallén
  I sommar kan de som vill testa Hallifornias skateramp, som nu byggs på en del av parkeringsplatsen vid Sjöallén mellan Engelska parken och Societetsparken.
  Läs mer
 • 2016-06-13
  Informationsmöte om provtagningar intill Trädlyckevägen

  Varbergs kommun bjuder in till informationmöte, tisdagen den 21 juni kl. 18.00, om de provtagningar som gjorts i området där det tidigare funnits plantskolor.

  Läs mer
 • 2016-06-13
  Så funkar VMA - Viktigt Meddelande till Allmänheten
  Vid 7 sekunders tut – gå inte ut! Vet du hur VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) fungerar och hur du ska agera? Här får du veta!
  Läs mer
 • 2016-06-09
  Studentfirande 
  Snart är studentdagen här! Med anledning av studenternas utspring och kortege kommer vissa avstängningar att ske i trafiken i morgon fredagen den 10 juni.
  Läs mer
 • 2016-06-08
  Planeringen för årets Pride är i full gång
  Pride Varberg arrangeras för andra året av föreningen ProLove. Kultur- och fritidsförvaltningen är med och stödjer arrangemanget genom Centralen och ungdomsgårdarna. Pride går av
  stapeln den 13 augusti kl. 12.00 i Societetsparken med aktiviteter hela dagen,
  samt föreläsningar på Campus med förhoppning om att nå ännu fler!

  Läs mer
 • 2016-06-07
  Många ville prata - om park, hamn och gata
  Intresset var stort hos såväl stora som små när hamn- och gatuförvaltningen presenterade sin verksamhet i Brunnsparken under helgen.
  Läs mer
 • 2016-06-03
  Invigning av Trönningebjärsvägens förskola
  Många hade samlats för att vara med vid den festliga invigningen av den nya förskolan i Trönninge. Både föräldrar, barn, politiker, representanter från barn- och utbildningsförvaltningen och många nyfikna hade tagits sig till förskolan inför den officiella invigningen.
  Läs mer
 • 2016-06-03
  Kom och prata - om park, hamn och gata
  Välkommen till Brunnsparken i morgon den 4 juni. Kom och se årets sommarblommor och ta del av våra satsningar i staden och på landsbygden. 
  Läs mer
 • 2016-06-02
  Kött på tapeten - och i rabatterna
  Årets sommarblommor är här! Med årets blodiga färgkomposition vill vi lyfta frågor om vad vi odlar och äter. Vi bjuder på mustiga sommarplanteringar i mörkt rött till rosa.
  Läs mer
 • 2016-06-01
  Nyheter i korthet från socialnämnden 26 maj 2016
  Tertialrapport, arbetsmiljöarbete och kvalitetsberättelse var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2016-06-01
  Jonas Ellborg ställer ut i Konsthallen/Hamnmagasinet

  6 juni är det vernissage för årets sommarutställning i Konsthallen/Hamnmagasinet. Jonas Ellborg ställer ut och 12.30 invigs utställningen av kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock.
  Läs mer
 • 2016-05-31
  Eldningsförbud i Varbergs kommun
  Från och med i dag, den 31 maj, råder det eldningsförbud i Varbergs kommun. Förbudet gäller tillsvidare.
  Läs mer
 • 2016-05-30
  Nationaldagsfirandet 2016

  Årets nationaldagsfirande 6 juni innehåller som vanligt något för alla. Uppträdanden på Societetsscenen med bland annat Ramy Essam, Abalone Dots och en rockkonsert för hela familjen med Bröderna Lindgren. Dessutom nycirkus, trolleri, vernissage på Konsthallen/Hamnmagasinet och högtidstal av Navid Modiri.
  Läs mer
 • 2016-05-25
  Varberg utsedd till Årets stadskärna 2016
  Sent på onsdagkvällen stod det klart att Varberg vunnit utmärkelsen Årets stadskärna i Sverige.
  Läs mer
 • 2016-05-24
  Asfaltering i försommaren
  När försommaren kommer är det åter igen dags att asfaltera delar av vägnätet i tätorten.
  Läs mer
 • 2016-05-20
  Kommunfullmäktiges sammanträde den 17 maj 2016
  Här kan du läsa ett sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 17 maj 2016
  Läs mer
 • 2016-05-19
  Familjehem sökes
  Har er familj tid, engagemang och plats för att bidra till en tryggare uppväxt för ett barn som behöver placeras?

  Läs mer
 • 2016-05-18
  Elever i åk 2 på Mariedalsskolan och Bosgårdsskolan lärde mer om olika yrken
  Under tisdagen var det äntligen dags för elever i åk 2 på Mariedalsskolan och Bosgårdsskolan att möta sina SKAL-företag COOP Forum Varberg och Varbergs Bostad för att lära om olika yrken och vad de arbetar med.
  Läs mer
 • 2016-05-17
  Kulturresidenset Art Inside Out
  Residenset Kulturens roll i stadsutvecklingen pågår 9–29 maj 2016 i Varberg.
  Läs mer
 • 2016-05-17
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har planeringsdagar 23-24 maj och kontoret har därför stängt dessa dagar. Detta betyder att vattenprover inte kan lämnas under vecka 21.
  Läs mer
 • 2016-05-17
  Solkarta hjälper dig att beräkna nyttan med solceller

  Nu kan du som har en fastighet i centrala Varberg snabbt och enkelt se hur pass lämpligt det skulle vara att installera en solcellsanläggning på taket.

  Läs mer
 • 2016-05-16
  Risk för längre handläggningstider hos Stadsbyggnadskontoret
  Stadsbyggnadskontoret håller på att byta datasystem och vi ber om överseende om våra svar kan dröja något när du kontaktar oss.
  Läs mer
 • 2016-05-16
  Sandupptagning fortsätter
  Sopningen på de kommunala vägarna beräknas ta några veckor till i anspråk. Vi kör med extra maskiner för att få upp all sand efter vintern.
  Läs mer
 • 2016-05-16
  Stängda toaletter
  På grund av en brand under valborgshelgen stängs toaletterna på Getteröns första vik för sanering.
  Läs mer
 • 2016-05-13
  Ledning för en växande kommun
  Har du sett rör ligga mellan Varberg och Bua? Nu ska de grävas ner. Just nu byggs en 18 km lång överföringsledning längs norra kusten i Varberg.
  Läs mer
 • 2016-05-12
  Hat-trick för Varberg som Bästa landsbygdskommun
  Varbergs kommun har för tredje året i rad tagit hem guldmedaljen som Bästa landsbygdskommun i tidskriften Fokus kommunrankning ”Här är det bäst att bo”.
  Läs mer
 • 2016-05-04
  Lokalbokningen är stängd 5-15 maj
  På grund av sjukdom och semester är lokalbokningen stängd 5-15 maj.
  Läs mer
 • 2016-05-04
  Trädlyckevägen blir säkrare
  Nu startar arbetena med att göra Trädlyckevägen mer trafiksäker och bättre för gående, cyklister och bussresenärer i anslutning till det nya kvarteret vid Sankt Jörgens kyrkogård.
  Läs mer
 • 2016-05-04
  Var med och namnge Trönninge nya idrottscentrum!
  I anslutning till den nya Trönningeskolan ska det byggas ett
  idrottscentrum som ska kunna nyttjas av både elever och allmänhet.
  Idrottscentrumet kommer att innehålla friidrottshall, gymnastikhall och
  skolidrottshall. Men vad ska det heta?

  Läs mer
 • 2016-05-03
  Nytt bidrag ska öka inkludering
  Föreningslivet är en viktig aktör i det svenska civilsamhället när det gäller inkludering av
  nyanlända. För att främja föreningarnas arbete med integration inrättar
  Varbergs kommun nu ett särskilt föreningsbidrag – Projektstöd för integrationsfrämjande insatser.

  Läs mer
 • 2016-05-03
  Öppettider inför Kristi himmelsfärdsdag
  Onsdagen den 4 maj och fredagen den 6 maj (Klämdag) har våra expeditioner och förvaltningskontor ändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2016-05-02
  2016 års pristagare av kultur- och fritidsutmärkelser
  I lördags tillkännagavs 2016 års mottagare av hedersplaketter och stipendier.
  Läs mer
 • 2016-04-28
  Sommarläger i Varbergs kommun
  I sommar arrangeras flera roliga och spännande läger för dig som är ung i Varberg. Ta en titt här nedan och se vad just du är intresserad av!
  Läs mer
 • 2016-04-28
  Nyheter från socialnämnden 21/4
  Förstudierapport – framtida organisation av hälso- och sjukvårdsuppdraget och reviderade kvalitetskrav. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2016-04-28
  Nej till statyn "Med handväskan som vapen"
  På kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 27 april beslöt nämnden att Varbergs kommun inte ska ta emot donationen av konstverket "Med handväskan som vapen".
  Läs mer
 • 2016-04-28
  Blå flagg hissad året runt
  Varbergs Innerhamn blir den första hamnen någonsin i Sverige som blivit godkänd för att ha Blå Flagg hissad året runt.
  Läs mer
 • 2016-04-27
  Kommunstyrelsens sammanträde den 26 april 2016
  Här kan du läsa ett sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 26 april 2016
  Läs mer
 • 2016-04-25
  Medborgardialog om framtida boendeformer

  Under Seniormässan frågade vi på socialförvaltningen besökarna hur de vill leva och bo i framtiden. Hela 191 besökare tog chansen att svara på förvaltningens minienkät och många diskuterade med förvaltningens representanter på mässan.

  Läs mer
 • 2016-04-22
  Den nya Varbergsmodellen – MOA (Modern arbetslivsorientering)
  Varbergs kommun kan nu med glädje och stor stolthet visa upp för omvärlden att samtliga kommunala grundskolor till hösten kommer att samarbete med minst ett större företag som bas i samarbete Skola – Arbetsliv.
  Läs mer
 • 2016-04-22
  Kommunfullmäktiges sammanträde den 19 april 2016
  Här kan du läsa ett sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 19 april 2016
  Läs mer
 • 2016-04-20
  Årsredovisning 2015 antagen av kommunfullmäktige
  Kommunens årsredovisning för 2015 antogs av fullmäktige under sammanträdet den 19 april.
  Läs mer
 • 2016-04-19
  Bäbisarna i fokus på Kulturhuset Komedianten
  Under en helg förvandlas Konstverkstan till en stor kollektiv målning, där små barn kan krypa eller gå runt bland ätbara färger, greppvänliga penslar och målarvänliga väggar och golv. 
  Läs mer
 • 2016-04-14
  Anmälan av medaljörer 2015
  Kultur- och fritidsnämnden vill uppmärksamma goda idrottsprestationer och uppvaktar varje år medaljörer i lag- eller individuella mästerskap.
  Läs mer
 • 2016-04-12
  Oljetillbud vid Fästningspiren
  Under arbetena med Fästningspiren lossnade igår kväll en slang på en hydraulpump från sin koppling och cirka 100 liter miljöklassad olja läckte ut i bassängen, som finns i själva pirhuvudet.
  Läs mer
 • 2016-04-07
  Många är nyfikna på Varbergstunneln
  Nu finns järnvägplan och detaljplaner för Varbergstunneln utställda för granskning. Intresset var stort på första omgången Öppet hus på Komedianten. Ytterligare informationsträffar äger rum den 12 april kl. 12 – 14 och den 20 april kl. 15 – 17 .
  Läs mer
 • 2016-04-07
  Varberg är nominerad till årets stadskärna 2016

  Varje år delas utmärkelsen ”Årets Stadskärna” ut. Det är föreningen Svenska Stadskärnor som utser vilken svensk stad det blir. Utmärkelsen delas ut påen konferens i Örebro den 26:e maj, först dåoffentliggörs vem som vinner.
  Läs mer
 • 2016-04-05
  Vad händer med träden och vårlökarna?
  På Kungsgatan har kastanjerna drabbats av sjukdom och i stadens parker har kaninerna ätit upp vårlöken.
  Läs mer
 • 2016-03-31
  Föreningsträff: Både bredd och elit
  Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Idrottsrådet inbjuder idrottsföreningarna i Varbergs kommun till föreningsträff, onsdag 27 april kl. 18.00-20.00
  Läs mer
 • 2016-03-31
  Varberg.se har fått ett nytt utseende

  I den digitala världen är det mycket som är föränderligt. Och utvecklingsarbetet med att förbättra kommunens digitala kanaler och tjänster pågår hela tiden. Vissa förändringar märks mer än andra. Ett exempel på något som märks tydligare än annat är torsdagens designuppdatering.
  Läs mer
 • 2016-03-30
  Entreprenörsträff för enskilda avlopp den 6 april 2016
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen bjuder in till entreprenörsträff för enskilda avlopp den 6 april 2016. Träffen är riktad till dig med både stor och mindre erfarenhet av att anlägga enskilda avlopp i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2016-03-30
  Nyheter från socialnämnden 24 mars
  Upphandling av särsilt boende inom äldreomsorgen och investeringsbudget var två av frågorna som vara upp på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2016-03-24
  Lyckad informationsträff om att bli familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson
  Informationsträffen den 17 mars om att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson var mycket lyckad. Ett 60-tal personer kom och visade intresse, vilket är betydligt fler än brukligt.
  Läs mer
 • 2016-03-23
  Öppettider inför påskhelgen
  På skärtorsdagen den 24 mars har kommunens förvaltningskontor begränsade öppettider.
  Läs mer
 • 2016-03-16
  Kommunfullmäktiges sammanträde den 15 mars 2016
  Här kan du läsa ett sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 15 mars 2016
  Läs mer
 • 2016-03-15
  Positivt ekonomiskt resultat för Varbergs kommun
  2015 blev ännu ett år med starkt ekonomiskt resultat för Varbergs kommun. Resultatet uppgår till 68 mnkr och innebär en positiv avvikelse från budget
  med 36 mnkr. Det ska poängteras att avvikelsen inte beror på överskott i nämndernas verksamhet.

  Läs mer
 • 2016-03-15
  Cykla till jobbet och vinn pris!
  Nu kan du anmäla din arbetsplats till tävlingen Cykelvänlig arbetsplats! I år deltar vi i projektet tillsammans med 14 andra kommuner i Västsverige för att uppmuntra cykling till och från jobbet.
  Läs mer
 • 2016-03-14
  Stor brist på familjehem och kontaktpersoner
  Det finns många barn och ungdomar i Varberg som behöver stödet från en medmänniska som vill göra skillnad i någon annans liv. Till exempel är behovet av familjehem för ensamkommande barn på flykt från andra länder även fortsättningsvis mycket stort.
  Läs mer
 • 2016-03-10
  Ett säkert vårtecken
  Nu har vi börjat sopa upp fliset från våra gator och gång- och cykelbanor. I år satsar vi extra för att få undan fliset från cykelbanorna så fort som möjligt.
  Läs mer
 • 2016-03-10
  Varberg Summer Horse Show 2016
  Nu står det klart att förra årets hästtävling arrangeras även i sommar. Den 28-31 juli blir det fest för alla ridsportsintresserade i Varberg!
  Läs mer
 • 2016-03-09
  Earth Hour 2016
  Earth Hour – Tillsammans för klimatet
  Läs mer
 • 2016-03-09
  Cykling i fokus
  Satsningar på arbetspendling och att koppla ihop cykelbanenätet är några åtgärder som föreslås till cykelplan 2016-2020 som nu har gått ut på remiss till olika parter.
  Läs mer
 • 2016-03-08
  Elever från Varberg tävlar i distriktsfinalen i matematiktävlingen Pythagoras Quest
  Den 9 mars är det dags för distriktsfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest för elever i åk 8 och 9.  Från Varberg deltar lag från Almers skola och Ankarskolan.
  Läs mer
 • 2016-03-07
  Författaren Barbro Lindgren inviger utställning på Komedianten
  Till helgen öppnar utställningen Vems lilla mössa flyger på Kulturhuset Komedianten. Bokens författare Barbro Lindgren, en av Sveriges mest lästa och älskade barnboksförfattare, kommer själv att medverka och läsa några rader ur boken. Tor Svae och Roger Josefsson, som skapat utställningen, deltar också.
  Läs mer
 • 2016-03-07
  Vinnare från Seniormässan
  Nu är det klart vilka som vann tipstävlingen i Stadsutvecklingsprojektets monter på Seniormässan. Stort tack till de mer än 600 personer som kom för att prata och fråga om Varbergstunneln, Farehamnen och Västerport!
  Läs mer
 • 2016-03-04
  Mässa med fokus på hälsa och dialog
  Seniormässan 2016 blev en succé med nytt publikrekord på 1865
  besökare. Hela 191 seniorer tog chansen att svara på socialförvaltningens
  minienkät om hur man vill bo och leva i framtiden. Viktiga inspel inför framtida
  utvecklingsarbete.

  Läs mer
 • 2016-03-02
  På måndag den 7 mars testas VMA-signalen
  Utomhuslarmet (VMA-signalen) prövas första helgfria måndagen i månaderna mars, juni, september och december månad kl 15.00.               

  Läs mer
 • 2016-03-02
  Kommunstyrelsens sammanträde den 1 mars 2016
  Här kan du läsa ett sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 1 mars 2016
  Läs mer
 • 2016-03-01
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Stimulansmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen
  Läs mer

Filtrera nyheter

Söker du ännu äldre nyheter?

Titta bland de arkiverade nyheterna på varberg.se.