Sök

Nyhetsarkiv

Söker du ännu äldre nyheter?

Titta bland de arkiverade nyheterna på varberg.se.

 • Varbergs kommun · 31 mars 2021

  Idrottsanläggningar öppnar för alla åldersgrupper

  Från och med 6 april öppnar Varbergs kommun upp idrottsanläggningar för privatpersoner och föreningsaktiva idrottare i alla åldrar. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen och begränsningsförordningen.

 • Varbergs kommun · 31 mars 2021

  Längre handläggningstider inom området funktionsnedsättning

  Socialtjänsten kan komma att ha lite längre handläggningstider än vanligt under våren. Det gäller dig som söker insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller utifrån psykiska funktionsnedsättningar.

 • Varbergs kommun · 31 mars 2021

  Nyheter i korthet från socialnämnden 25/3

  Månadsrapport februari och patientsäkerhetsberättelse 2020. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.

 • Varbergs kommuns logotyp på en hissad flagga

  Varbergs kommun · 31 mars 2021

  En välkomnande och ansvarsfull vår i Varberg

  Dagarna börjar så smått att bli ljusare, luften fylls av fågelkvitter och på marken börjar de första blommorna att titta upp. Våren 2021, med alla dess högtidsdagar, blir av – men inte heller i år blir det som vanligt.

 • Varbergs kommun · 29 mars 2021

  Varbergs konsthall öppnar för besökare den 6 april

  Den 6 april slår Varbergs konsthall åter upp dörrarna för besökare. Utställningen Naturen som plats – verk ur samlingen visas till och med 25 april.

 • Varbergs kommun · 26 mars 2021

  Idrottsanläggningar kan öppnas för alla åldrar

  Varbergs kommun planerar att öppna idrottsanläggningar även för privatpersoner och för äldre idrottare i föreningslivet från och med 6 april. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen.

 • Varbergs kommun · 26 mars 2021

  Halländska konsthallar får öppna

  Varbergs konsthall kommer, med stor försiktighet, att öppna upp för besökare efter påsk.

 • Varbergs kommun · 23 mars 2021

  Johanna på Rosenfreds hemtjänst hyllas för sina insatser

  Undersköterskan Johanna Flack, Rosenfreds hemtjänst är en av mottagarna till Fredrika Bremer-stipendiet ”vårdtacket”. Johanna hyllas för sina insatser under pandemin. Stipendiet syftar bland annat till att ge erkännande till personer som fått vårt...

 • Varbergs kommun · 19 mars 2021

  Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 1 april

  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till 1 april och kan komma att förlängas ytterligare. Varbergs kommun kom...

 • Varbergs kommun · 19 mars 2021

  Varbergs hamnhistoria i dagen

  Är du intresserad av historia? Då är ett tips att ta en tur kring gamla färjeläget i helgen och få en skymt av hur Varbergs hamn en gång sett ut. På måndag fylls stora delar igen, så passa på!

 • Fasaden på en byggnad - kallbadhuset

  Varbergs kommun · 18 mars 2021

  Överlåtelse av Varbergs Kallbadhus

  Efter en idé om att uppföra ett ”präktigare bad” byggdes Varbergs första Kallbadhus år 1866. En idé som kommit att bli ett av Varbergs landmärken. Kallbadhuset ägs idag av Varbergs kommun, men ett fastighetsförvärv till det kommunala fastighetsbol...

 • Varbergs kommun · 18 mars 2021

  Överförmyndarförvaltningen har stängt den 19 mars

  Överförmyndarförvaltningen för Varberg och Falkenberg kommer att vara stängd i morgon fredag den 19 mars på grund av utbildning.

 • Varbergs kommun · 17 mars 2021

  Omtag för ny förskola i Väröbacka

  För höga bullerplank runt den tänkta utegården gör att en ny plats måste utredas för den nya förskolan i Väröbacka.

 • Varbergs kommun · 17 mars 2021

  Internationell arkitekttävling till Varberg

  Varberg ska medverka i en spännande arkitekttävling. Unga arkitekter från hela Europa ska bjudas in för att ta fram förslag på hur man kan utforma attraktiva livsmiljöer. - Vi vill inspireras och få nya idéer kring hur framtida stadslivsstråk kan...

 • Varbergs kommun · 16 mars 2021

  Nu planerar vi för en ny skatepark

  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Just nu pågår förberedelser och planering, själva anläggningsarbetet beräknas komma igång under 2021.

 • Varbergs kommun · 16 mars 2021

  Medarbetarvaccinationer pausas tillfälligt

  Kommunhälsan pausar vaccination av vårdnära medarbetare i väntan på besked från Folkhälsomyndigheten.

 • Varbergs kommun · 16 mars 2021

  Webbinarium onsdag 24 mars: Klimatet, pandemin och vi

  Inför Världsnaturfonden WWF:s årliga initiativ, Earth Hour, bjuder de regionala energikontoren in till ett webbinarium om klimatförändringarna i Sverige.

 • MostPhotos, fotograf Vitaliy Pakhnyushchyy

  Varbergs kommun · 15 mars 2021

  Följ kommunfullmäktige i direktsändning

  Tisdagen 16 mars klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Varbergs kommun · 12 mars 2021

  Nytt nyhetsbrev om Västerport

  En okänd underjordisk kammare har upptäckts i hamnen. Ny utsiktsplats planeras på Briggen. Och vad tycker byggaktören Tornet om sin tomt i etapp 1? Om detta - och mer - finns att läsa i senaste nyhetsbrevet!  

 • Varbergs kommun · 08 mars 2021

  Beslut i korthet - nämnd den 1 mars

  Förskole- och grundskolenämndens beslut den 1 mars 2021. Här kan du ta del av vilka beslut som fattades och korta beskrivningar av ärendena.

 • Porträttbild på en man

  Varbergs kommun · 08 mars 2021

  Synlighet, information och kommunikation får goda omdömen under pandemiåret

  Det har gått lite över ett år sedan Varbergs kommun startade pandemiarbetet och publicerade den första nyhetsartikeln om coronaviruset på kommunens webbplatser. Vid den tidpunkten var det inte någon som kunde ana vilket intensivt år det skulle bli...

 • Varbergs kommun · 05 mars 2021

  Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 21 mars

  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 21 mars. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nu...

 • Varbergs kommun · 05 mars 2021

  Extra satsning på aktiviteter för unga och äldre när smittspridningen har avtagit

  När smittläget tillåter kommer Varbergs kommun att satsa extra på kultur- och fritidsaktiviteter riktade till barn, unga och seniorer.

 • Illustration från skissförslaget. Av Jennifer
Forsberg 

  Varbergs kommun · 04 mars 2021

  Tre nya förskolor får lekfulla konstverk under 2021

  Tre nybyggda förskolor kommer att få konstnärliga gestaltningar under det kommande året: Stenens förskola i Tvååker, Klapperstenens förskola i Breared och Bua förskola i Bua. Den 2 mars godkände kultur- och fritidsnämnden konstskisserna och det är...

 • Varbergs kommun · 04 mars 2021

  Dansresidenset KOKO kommunkoreograf kommer till Varberg 2022

  Under 2022 kommer dansen att få stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen. Nu söker vi efter danskonstnärer som är intresserade av uppdraget att vara kommunkoreograf under ett år.

 • Varbergs kommun · 04 mars 2021

  Nyheter i korthet från socialnämnden 25/2

  Årsredovisning och kvalitetsberättelse

 • Varbergs kommun · 03 mars 2021

  En utmanande tid för förskole- och grundskoleförvaltningens nya chef

  Carina Uvenfeldt, ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen, är nu på plats. - Det känns spännande! Jag är nyfiken på att sätta mig in i verksamheten och att få vara en del i den framtida utvecklingsresan.

 • Varbergs kommun · 02 mars 2021

  Nu söker vi eldsjälar och hjältar!

  Vet du någon eller några som gjort en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Kanske någon som bidragit till ett mer hållbart eller jämställt Varberg? Nu är det dags att ansöka eller nominera till Varbe...

 • Varbergs kommun · 01 mars 2021

  Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök

  Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök på grund av sjukdom.


 • Distansundervisning för Peder Skrivares skola under torsdagen
  På grund av väderläget, och osäkerheten om det under torsdagen kommer att finnas möjlighet att ta sig till och från skolan med Hallandstrafiken, har beslut tagits om att ställa om all undervisning vid Peder Skrivares skola till distansundervisning. Undervisningen följer ordinarie schema.

 • Skolbusstrafiken och kollektivtrafiken är igång
  Hallandstrafiken informerar under torsdag eftermiddag att all stads- och regionbusstrafik nu rullar i Halland. Även skolbusstrafiken i Varberg ska köra enligt plan. Det kan fortfarande finnas förseningar, så du uppmanas att hålla dig uppdaterad om trafikläget.

 • Snön faller, var beredd!
  Vintern har kommit till Varberg och det väntas mer snö under onsdagen. Följ väderutvecklingen på SMHI och ta det försiktigt i trafiken.

 • Läkaren Clas Malmström föreläser om psykisk ohälsa
  De senaste femton åren har psykisk ohälsa seglat upp som den vanligaste orsaken till sjukskrivning, även bland ungdomar ökar förekomsten av psykiska besvär.

 • Peder Skrivares skola fyller 50 år
  På måndag den 29 november firar Peder Skrivares skola 50 år. Medverkar gör bland annat ordförande för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Eva Pehrsson Karlsson, vice ordförande Jeanette Quist, förvaltningschef Maria Gustafsson samt gymnasiechef Tobias Ramstedt och Varberg Energis vd Björn Sjöström.

 • Vinnarna av 2021 års medarbetarpriser
  De som arbetar i Varbergs kommun har årligen chansen att lyfta kollegor som på ett eller annat sätt inspirerar och visar vägen mot visionen, genom att nominera dem till något av de tre medarbetarpriser som delas ut varje år. Idag hölls det en lunch på Arena Varberg för alla de som nominerats och då tillkännagavs det även vilka som får ta emot årets medarbetarpriser!

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 18 november 2021.

 • Orange ljussättning för att belysa våld mot kvinnor
  "Orange Day” arrangeras globalt varje år från 25/11-12/12 över hela världen för att uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor.

 • Föräldrautbildningar
  Nu kan du anmäla dig till föräldrautbildningarna Aktivt föräldraskap och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar.

 • Nyårsfirande på Varbergs torg
  Välkommen till ett gemensamt nyårsfirande på Varbergs torg. Det uppskattade lågfyrverkeriet med synkroniserad musik återkommer. Likt tidigare år sjunger alla som deltar in det nya året tillsammans. Årets nyårstalare är landshövding Brittis Benzler.

 • Varbergs kommuns budget för 2022 beslutad
  En budget för kunskap och omsorg– det är titeln på Alliansens förslag på kommunbudget som klubbades igenom av kommunfullmäktige igår kväll, den 16 november. Beslutet omfattar för första gången hela kommunkoncernen med möjligheten att planera för en god ekonomisk hushållning för hela den samlade kommunala organisationen.

 • Kartor, koordinater och allt där emellan!
  På onsdag den 17 november är det internationella GIS-dagen.
  Dagen till ära finns en hel drös med kommunens ”GIS:are” på Kulturhuset Komedianten och visar kommunens digitala kartskatt. Drop in mellan kl. 15 och 18:30.


 • Rättvist med rätt avgift
  Varbergs kommun vill att alla ska betala rätt avgift för plats i förskola och fritidshem. Därför kontrolleras nu att rätt avgift har betalats för år 2019.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 16 november klockan 9.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Robotarna är här!
  Teknikutvecklingen tar oss snabbt framåt in i robotarnas värld och AI:ns tidsålder. Vad är egentligen en robot och hur används den idag?

 • Klart med kafé på Komedianten
  Under vintern öppnar Jenny Andersson från Korndals Gård upp kaféet på kulturhuset och äntligen kan Komedianten erbjuda frukost, fika och lunch till hungriga och kaffesugna besökare igen!

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 8 november
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 8 november och korta beskrivningar av ärendena.

 • Samverkan för ett tryggare Varberg
  Ökad trygghet, bättre hälsa och minskad brottslighet. Det är målet med en förnyad fyraårig samverkansöverenskommelse mellan Varbergs kommun, polisen och Region Halland.

 • Hallands bästa seniorrestaurang finns i Varberg
  För andra gången utses en seniorrestaurang i Varberg till ”Hallands bästa seniorrestaurang”. Det är Ekekullen i Rolfstorp som prisas av Hallands Matakademi.

 • Tävlingsbidragen i Europan 16 tillgängliga digitalt
  Är du nyfiken på arkitekttävlingen Europan 16 och hur unga arkitekter tänker att Trädlyckevägen och Håstens torg kan se ut i framtiden? Nu finns en sida på Varberg växer-webben där du kan ta del av tävlingsförslagen!

 • Bra ventilation sparar energi och din hälsa
  Visste du att du kan spara 30-40 procent av dina uppvärmningskostnader genom att ha bra ventilation?

 • Hållbarhetsfrågan lyfts under Green Week
  För andra året i rad arrangeras Green Week Varberg med ambition att lyfta hållbarhet och cirkulär ekonomi. Den 29 november till 3 december arrangeras olika evenemang runt om i Varberg med tonvikt på Peder Skrivares skola, som alla går under temat hållbarhet och cirkulär ekonomi.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 21 oktober 2021.

 • Gör något kul under höstlovet!
  Nu är årets höstlovsprogram här! Det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs till exempel om Superhjältelov på biblioteken, 3D-modellering med Kulturskolan eller sportskytte med Varbergs Parasport? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 oktober klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Varberg värnar demokratin
  Ett 100-tal samlades vid Hallarna i Halmstad när Demokratistugan nådde Halland. Invigningen fylldes med tal, dans, dikt, panelsamtal och gemensam underskrift av demokratideklarationen, där kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim skrev under Varbergs deklaration. Länge leve demokratin!

 • Nu kan vattnet användas som vanligt igen
  Vivab meddelar att vattnet nu kan användas som vanligt igen i Varbergs kommun. Vattenverkets produktion är åter i full gång.

 • Sök stipendium
  Varje år delar AB Varbergs Folkrestaurants stipendiestiftelse ut ett belopp på 500-1 000 kronor till ett antal skolelever från Varbergs kommun.

 • Budgeten för 2022 är ett steg närmare beslut
  Tisdag 12 oktober togs majoritetens förslag till budget för 2022 och plan för 2023-2026 upp i kommunstyrelsens arbetsutskott. Det är den första av tre politiska instanser som ärendet ska passera innan kommunens budget för kommande år är klubbad. I år omfattar budgeten för första gången hela kommunkoncernen.

 • Isolering och bättre fönster...
  ...ökar värdet på ditt hus och sänker dina kostnader.

 • Bokning av tredje dos vaccin mot covid-19 för vissa grupper
  Region Halland har gått ut med information om att en tredje dos vaccin nu ska erbjudas till vissa grupper. Det gäller bland annat kunder på särskilt boende, inom hemtjänsten och hemsjukvården.

 • Funktionsnedsättningar uppmärksammas under Äppelveckan
  Vecka 43 firas den årliga Äppelveckan på Kulturhuset Komedianten. Under hela veckan uppmärksammas Äppelhyllan, och barn och unga med funktionsnedsättningar. Programmet bjuder bland annat på två stora föreläsningar av aktuella författare, samtal kring autism och hinderbana i rullstol.

 • Komediantens nya webb är lanserad
  Kulturen öppnar upp för besökare igen – och samtidigt öppnar Kulturhuset Komedianten upp dörrarna för sin nya webb.

 • Betongspecialister och andra sakkunniga undersöker Veddige simhall
  Veddige simhall stängde för säsongen i mitten av juni i år och är fortsatt stängd för att skick och renoveringsbehov ska kunna bedömas. Här kan du läsa mer om vilka undersökningar som pågår under hösten.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 27 september
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 27 september och korta beskrivningar av ärendena.

 • Sänk dina elkostnader
  Vilka mekanismer styr elpriset, hur läser jag min elräkning, väljer rätt elavtal och minskar elkostnaderna?

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 23 september 2021.

 • Regnfyllt friluftsliv med landshövding Brittis Benzler
  Luften är fri - det är temat för Friluftslivets år 2021 i Sverige. Luften kan även vara fylld med regn, vilket den var när Brittis Benzler, landshövding i Hallands län, under torsdagen besökte Åkulla. Där fick hon uppleva den vackra bokskogsmiljön, och ta del av hur Varbergs kommun jobbar med att få fler personer att få upp ögonen för friluftsliv.

 • Har din förening en aktivitet på höstlovet?
  Hösten börjar göra sig påmind och kanske din förening har tänkt arrangera något för barn och unga under höstlovet? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns höstlovsprogram!

 • Dags för Europeiska mobilitetsveckan
  Mobilitetsveckan är en återkommande kampanj som i år pågår 16-22 september. I samband med den vill vi passa på att uppmuntra till hållbart resande.

 • Arbetsmiljöverket vill se fler åtgärder
  Varbergs kommun har nu fått ett beslut från Arbetsmiljöverket utifrån ärendet om kompletterande riskbedömningar för att förebygga och undanröja risken att personal eller elever i grundskolan blir smittade av covid-19. Vi ska ha genomfört åtgärder senast den 31 oktober, annars föreläggs vi vite på 100 000 kronor.

 • Barn invigde konstverk på Pingvinen
  Under söndagen invigdes konstnären Alvaro Campos tre konstverk på simhallen Pingvinen. Med på invigningen var barn och familjer som varit med och skapat ett av de tre konstverken.

 • Ny webbplats för ökad delaktighet i det växande Varberg
  Vilka detaljplaner ligger ute på samråd just nu? Vem bygger på Magasinsgatan? Och varför tar det tid att planera en förskola? I denna vecka lanseras en helt ny webbplats för kommuninvånare, företagare och besökare som vill veta vad som händer i det växande Varberg.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 14 september klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Gemensamt krafttag för hållbara måltider i de offentliga köken
  Nu ska det bli lättare att ställa krav på kvalitet, klimatsmarta måltider, hållbarhet och djurskydd vid upphandling av. Detta tack vare samverkan i Halland mellan samtliga kommuner och regionen.

 • Snart hävs restriktioner om deltagartak
  Igår kom beskedet att restriktionerna för deltagartaket hävs i slutet av september. Senare i höst kommer salongerna åter kunna fyllas, något som Kulturhuset Komedianten och Varbergs Teater gläds över.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 30 augusti
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 30 augusti och korta beskrivningar av ärendena.

 • Ny upphandling av kaféentreprenör för Kulturhuset Komedianten
  Efter att vårens upphandling av kafé avbröts på grund av bristande konkurrens är en ny upphandling nu inledd.

 • Ny kommunikationschef till Varbergs kommun
  Eva Sondelius Rhodin har anställts som ny kommunikationschef efter Krister Svahn.

 • 4 september öppnar badet på Pingvinen – Varbergs is- och simarena
  Nu är det klart! Lördag den 4 september slår vi äntligen upp portarna till Pingvinen, Varbergs is- och simarena. Välkommen att ta ett premiärdopp på det nya badet!

 • Hallands kommuner i nytt samarbete för att hitta fler familjehem
  Behovet av familjer som kan ta emot utsatta barn har ökat stadigt de senaste åren. Därför har nu samtliga kommuner i Halland gått ihop i en gemensam rekryteringskampanj – Våga växa. Med kampanjen vill vi uppmärksamma bristen på familjehem och få fler familjer att anmäla intresse för uppdraget.

 • Efterlängtad bokbuss med lokala motiv
  Väntan har varit lång men nu är bibliotekets nya bokbuss äntligen här! Redan 2016 togs beslut att bussen skulle köpas in, men andra investeringar, upphandling av både buss och konst samt pandemi gjorde att leveransen försenades. Därför är den extra efterlängtad - både av låntagarna och bibliotekets medarbetare.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 26 augusti 2021.

 • Välkommen att lyssna till höstens öppna föreläsningar digitalt på Campus Varberg
  Campus Varbergs populära föreläsningsserie Öppna föreläsningar fortsätter hållas digitalt. I höst kommer det hållas fem inspirerande föreläsningar med spännande och dagsaktuella ämnen. Föreläsningarna genomförs med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.

 • Nu kan du boka bord på Restaurang Peder
  Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg lagar och serverar mat på Restaurang Peder. Nu har restaurangen öppet för bordsbokning.

 • Kartläggningen av kommunalt föreningsstöd klar – ska ligga till grund för uppdaterad bidragsmodell
  Kultur- och fritidsnämnden har gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att se över kommunens bidragsbestämmelser. Som en del i detta arbete har Varbergs kommuns samlade föreningsstöd under 2019 kartlagts. Kartläggningen är nu färdig och kommer att ligga till grund för arbetet med en uppdaterad bidragsmodell.

 • Fortfarande några lediga platser på Kulturskolans kurser
  Det finns fortfarande några lediga platser kvar till Kulturskolans kurser. Bland annat i ämnena slagverk, dans, konst, sång och pianorytmik.

 • Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.

 • Varberg växer snabbast i länet
  Varbergs befolkning har ökat med 654 invånare under första halvåret, imponerande siffror då det är landets åttonde största tillväxtsiffra.

 • Nu startar SCB:s medborgarundersökning 2021
  SCB:s medborgarundersökning mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i Varbergs kommun och vilket inflytande invånarna upplever att de har. Undersökningen ger också svar på hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och annan värdefull vägledning för kommunernas verksamheter.

 • Fågeltorn kan byggas vid Naturum
  Det planerade fågel- och utsiktstornet Kärven godkänns av Länsstyrelsen. Myndigheten meddelade igår, den 19 augusti, att Kärven inte kommer att innebära en betydande miljöpåverkan på Natura 2000-området med den nya placering som projektet föreslagit.

 • Kvalitetsrevision av hemtjänsten i Veddige
  Socialförvaltningen tillsätter en kvalitetsrevision utifrån klagomål och avvikelser som framförts om hemtjänsten i Veddige.

 • Normalt tryck i kranarna efter vattenläcka i Björkäng, Galtabäck, södra Träslövsläge och Tvååker
  Efter ett ledningsarbete kan vattnet upplevas grumligt eller missfärgat. Det är inte farligt för hälsan. Spola ett tag i kranen tills vattnet klarnat.

 • Varbergs kommun svarar Arbetsmiljöverket om riskbedömning och trängsel i skolorna
  Förskole- och grundskoleförvaltningen har under pandemin följt riktlinjer och rekommendationer från tre instanser, samt gjort riskbedömningar och vidtagit relevanta åtgärder. Det blir svaret på Arbetsmiljöverkets underrättelse om ett ärende som öppnats med anledning av identifierade arbetsmiljörisker.

 • Hokens hemlighet: ett hus under huset...
  Den 1 oktober påbörjas rivningen av den gamla terminalbyggnaden på Hoken. Under ”skalet” på huset finns en gammal varvsbyggnad kvar. Om möjligt ska den bevaras, och i bästa fall användas till något redan nästa sommar.


 • Anbuden för nya Farehamnen dyrare än förväntat
  Under sommaren har Varbergs kommun utvärderat de anbud som de prekvalificerade entreprenörerna skickat in för byggandet av den nya Farehamnen. Projektet kan konstatera att den nu beräknade totalkostnaden för projektet överstiger budget. Varbergs stadshus AB:s styrelse har därför idag beslutat att föreslå kommunfullmäktige att hantera den utökade kostnaden genom sänkta avkastningskrav på Hallands Hamnar Varberg AB samt utökad investeringsbudget för kommunen.

 • Prins Julian får en lekplats i Varberg!
  Idag den 14 augusti döps Prins Julian, hertig av Halland. Landshövding Brittis Benzler deltar vid dopet och överlämnar en gåva från länet – en lekplats som ska byggas intill naturum på Getterön i Varberg!

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 21 juni
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 21 juni och korta beskrivningar av ärendena.

 • Överklagad detaljplan
  Tiden för att överklaga detaljplanen för etapp 1 i Västerport är nu till ända.
  Tre överklaganden har inkommit.


 • Länsstyrelsen godkänner detaljplanen för etapp 1 i Västerport
  Länsstyrelsen har beslutat att inte överpröva detaljplanen för Västerports första etapp.
  -Det var väldigt skönt att gå på semester med det här beskedet, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Vi städar bort övergivna cyklar
  Ifjol startade Varbergs kommun ett arbete med att städa bort övergivna och trasiga cyklar från centrala Varberg. Nu är det dags igen.

 • Upphandlingen av caféentreprenör till Kulturhuset Komedianten försenas
  Entreprenören som fick uppdraget att driva caféet drog tillbaka sitt anbud under förra veckan. Arbetet med upphandlingen pausas under sommaren och beslut om nästa steg väntas i augusti.

 • Ta en sagopromenad i Brunnsbergsskogen
  Varbergs bibliotek bjuder in alla lässugna barn (och vuxna) på en härlig läsupplevelse i Brunnsbergsskogen. Från och med 3 juli finns en sagopromenad uppsatt längs stigen.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 24 juni 2021.

 • Ny förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen
  Kommunstyrelsen beslutade i dag den 22 juni, att utse Anna Reinhardt till ny förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen.

 • Ny skulpturgrupp blir tillfälligt landmärke i Apelviken
  Den 22 juni stod en ny skulpturgrupp klar i Apelviken. Den är en del av (X)sites, en land art-utställning som består av tio temporära konstverk som är knutna till platser längs Kattegattleden och Sjuhäradsrundan.

 • Brand på industriområdet i Varberg
  I förmiddags utbröt en brand på Batterivägen i Varberg och ett viktigt meddelande skickades ut till allmänhet om att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

 • Konsumentrådgivningen har stängt under denna vecka
  Under denna vecka från 21 juni – 25 juni har konsumentrådgivningen stängt. Vi hänvisar dig som söker rådgivning om specifika områden till följande telefonnummer och länkar:

 • Veddige simhalls skick och renoveringsbehov undersöks
  Veddige simhall stänger för säsongen och kommer att förbli stängd en tid framöver. Detta eftersom det krävs omfattande undersökningar för att kunna utreda simhallens skick och renoveringsbehov.

 • Nu blir skolstarten pappersfri
  Skolstart brukar innebära en mängd blanketter och papper för vårdnadshavare att fylla i. Men nu lanserar kommunen en ny e-tjänst där fem av blanketterna blivit digitala.

 • Nya hyrcyklar i stan
  I sommar kan du ställa bilen och enkelt ta dig runt både hållbart och hälsosamt genom Varbergs nya hyrcykeltjänst.

 • Detaljplanen för Västerport antagen i fullmäktige
  Den 15 juni klockan 21.34 antogs detaljplanen för Västerport etapp 1 av kommunfullmäktige.
  Enigheten var stor och förslaget röstades igenom med röstsiffrorna 56 – 5.
  -Det känns mycket bra att denna viktiga milstolpe är uppnådd, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.


 • Varbergs kommuns första hållbarhetsbokslut klubbat av fullmäktige
  Igår kväll antogs Varbergs kommuns första hållbarhetsbokslut av fullmäktige. Ett årligt bokslut över hållbarhetsarbetet skapar ökad tydlighet och gör det enklare att följa kommunens arbete mot ett hållbart samhälle.

 • Stort behov av stöd- och kontaktfamiljer
  Vi har nu flera barn och ungdomar i Varberg som söker en extra familj, så kallade stödfamiljer och kontaktfamiljer.

 • Grattis till årets medaljörer
  Olivia Paaso Göransson och Otto Mårdstrand Östby från Varbergs Thaiboxningsklubb vann båda guld i junior-SM i mars 2020. Grattis önskar Varbergs kommun!

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 15 juni klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Annorlunda platsbesök för tävlande arkitekter
  I dagarna genomfördes ett annorlunda platsbesök i vår stad. Fjorton arkitekter från olika länder guidades längs med Trädlyckevägen och Håstens torg, för att få en bättre bild av området som kommunen vill utveckla. Men det var bara två av besökarna som var på plats, övriga deltog via länk.

 • Varbergs kommun tar ställning mot våld i nära relationer

  Våld i nära relationer är en av våra största samhällsutmaningar. Som Varbergs största arbetsgivare tar kommunen nu tydligt ställning i frågan och inleder ett prioriterat arbete för att uppmärksamma, motverka och förebygga våld i nära relationer hos kommunens medarbetare. – Det här är ett viktigt och självklart ställningstagande. Det är samtidigt ett ställningstagande som kräver mod, kunskap och engagemang, säger Carl Bartler, kommundirektör i Varbergs kommun.

 • Nu släpper Kulturskolan höstens kursplatser
  Den 7 juni släpper Kulturskolan platserna i höstens kurskatalog. Det finns cirka 400 lediga kursplatser som är bokningsbara, välj mellan exempelvis 3D-modellering, klarinett, konst, drama eller fiol.

 • Nationaldagen firas digitalt även i år
  I år uppmärksammar vi nationaldagen genom flagghissning, sång, högtidsstund och nationaldagstal – allt digitalt här på varberg.se. Årets nationaldagstalare är Klara Zimmergren. Välkommen att fira med oss!

 • Hustomten startade i maj - har nytt nummer
  Hustomten startade upp igen den 17 maj. Hustomten är en tjänst där personer över 70 år kan få hjälp med något i hemmet som innebär en fallrisk som till exempel att byta lampor, gardiner med mera.

 • Överförmyndarförvaltningen har förändrade öppettider
  Överförmyndarförvaltningen för Varberg och Falkenberg kommer att hålla stängd från onsdagen den 9 juni till och med fredagen den 11 juni 2021.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 31 maj
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 31 maj och korta beskrivningar av ärendena.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 27 maj 2021
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 27 maj 2021.

 • Vad händer i Farehamnen?
  Nyfiken på projektet i Farehamnen? Nu har vi tagit fram en film och ett nyhetsbrev om projektet.

 • Resurshundförare – unik vuxenutbildning startar i höst
  Den 18 oktober i år startar utbildningen Resurshundförare i samverkan med Munkagårdsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Varberg. Utbildningen är dels populär bland hundintresserade men är också nationellt unik eftersom den endast finns i Varberg.

 • Om du inte kommer fram på telefon till kommunen 31/5 och 1/6
  Under kvällen och natten den 31 maj sker underhållsarbete på kommunens telefonisystem. Det kommer att bli störningar, men mobiltelefonin påverkas inte. Det kan även förekomma mindre störningar tisdag 1 juni. Det finns tillfälliga telefonnummer till Varberg direkt och Räddningstjänsten Väst.

 • Det blir en annorlunda sommaravslutning även i år
  Om två veckor får lärare och elever välkomna ett långt, härligt och kanske extra efterlängtat sommarlov. Men även i år blir det ett annorlunda avslut på en vårtermin och ett läsår som inte varit som vanligt.

 • Hjälp oss göra rätt när det blir fel
  Sedan Varberg direkt öppnade i februari 2018 har kommunens kontaktcenter väglett kommuninvånarna i över 200 000 kontakter och ärenden.
  Du kan som kommuninvånare bidra till att servicen blir ännu bättre.


 • Barn föreslår namn på ny väg

  I dagarna röstade 108 förskolebarn om vad den nya gatan i Trönninge ska heta. Nu är deras förslag på namn på väg upp till kommunstyrelsen för beslut.

 • Parkmusiken ersätts med konsertturné på kommunens äldreboenden
  I sommar genomförs Sommartoner, en konsertturné där lokala musiker gästar kommunens äldreboenden. Satsningen ersätter Parkmusiken som förhoppningsvis kan genomföras som vanligt nästa år.

 • Plus och minus i kommunens prognos
  Pandemin påverkar fortsatt vår verksamhet och ekonomi på många sätt. Det blir tydligt när vi tar en titt i tertialrapporten, som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade om idag.

 • Nytt telefonnummer till samordnande sjuksköterska från 1 juni
  Från 1 juni är det nya numret till samordnande sjuksköterska: 010 – 180 03 91.

 • Digital föreläsning 26 maj: Funderar du på elbil?
  Hur miljövänlig är en elbil? Hur långt kan man köra? Hur laddar man? Vad kostar det? Det är några av de frågor du bör ha svar på innan du bestämmer dig.

 • Upptäck vår uppdaterade Varbergskarta
  Nu har Varbergskartan fått nytt innehåll, modernare utseende och nya funktioner!

 • Varberg tar silver i Årets Superkommun 2021
  Det blev inte tredje gången gillt för vår kommun. Varberg hamnade på en välförtjänt andra plats. Det blev istället Kalmar som vann titeln Årets Superkommun i kategorien småstads-/landsbygdskommuner och som under tisdagseftermiddagen korades av Dagens Samhälle.

 • Rörelseäventyr gav pris
  Har du hört talats om Zpiido, Bengan Bandit och Hälso-Hilda? Det har klass 1:2 på Ankarskolan i Träslövsläge. De träffar figurerna varje dag genom Rörelseäventyret, en kort pausgympa i form av olika äventyr.
  - Vi hjälper dem att göra övningar. Vi rör oss mycket och blir bättre på det vi tränar, hälsar klassen som nu vunnit pris i denna utmaning.


 • Varbergs kommun söker entreprenör till kulturhusets café
  I vanliga fall sjuder Kulturhuset Komedianten av liv och rörelse från morgon till kväll. I takt med att allt fler blir vaccinerade och smittspridningen går ner börjar vi planera för en tid utan pandemirestriktioner. Därför påbörjar nu Varbergs kommun en upphandling av entreprenör för drift av kulturhusets café.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 18 maj klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv

 • Hustomten startar den 17:maj
  Hustomten startar upp igen den 17 maj.

 • Wästbygg går in som partner i Hotell Västerport
  Byggbolaget Wästbygg blir nu majoritetsägare i Hotell Västerport i Varberg AB och kommer också att vara totalentreprenör för själva bygget.
  -Vi vill vara en del av utvecklingen i Varberg, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef på Wästbygg.


 • Social konsekvensanalys av Västerport färdig
  Högt betyg när det gäller barnperspektiv, kollektivtrafik, mötesplatser och grundläggande struktur. Lägre betyg på gårdsstorlek och parkeringstal.
  För första gången har Varbergs kommun låtit genomföra en social konsekvensanalys av ett område, och det är Västerport som legat under luppen.


 • Regnigt morgonlopp för rörelse och hopp
  Som första skola i Varberg deltog Buaskolans elever på onsdagsmorgonen i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. I sval majluft och ihållande regn sprang eleverna motions- och välgörenhetsloppet till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.
  - Jag har sprungit in 80 kronor på två varv, nu springer jag lätt några varv till, meddelar en elev i en kort andningspaus.


 • Nyheter i korthet från socialnämnden 29 april
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte den 29 april.

 • De får Varbergs kommuns jämställdhetspris och hållbarhetspris 2021
  När Varbergs kommun uppmärksammar initiativ för jämställdhet och hållbarhet är det bandy, en bostadsrättsförening och ett energibolag som står i fokus

 • Jan tar vaccinationsinsatsen i mål
  När Katarina Sundberg nu i maj slutar inom Varbergs kommun tar Jan Hellkvist, avdelningschef på personalkontoret, över hennes roll som vaccinsamordnare.

 • Saneringen i Västerport förlängs
  Saneringen av marken i etapp 1 i Västerport (gamla färjeläget) kommer att pågå ytterligare ett par veckor. Anledningen är att man behöver sanera en större yta än planerat samt att flera grundkonstruktioner under mark påträffats och rivits.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 26 april
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 26 april och korta beskrivningar av ärendena.

 • Sök sommarjobb på Varbergs omsorg
  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg. Vill du jobba med något riktigt viktigt i sommar?

 • Ledig betesmark
  Behöver du betesmark till dina får, kor eller hästar? Varbergs kommun äger flera stads-och tätortsnära betesmarksområden som i år saknar betesdjur.

 • Detaljplanen för Västerport godkänd av byggnadsnämnden
  Byggnadsnämnden har idag godkänt detaljplanen för etapp 1 i Västerport.
  Nästa steg är att den ska upp för antagande i kommunfullmäktige, vilket beräknas ske i juni.
  -Vi har arbetat med planen sedan 2018, så vi har nu nått ett viktigt delmål, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Premiär för kulturpodden En annan ART
  Nu lanserar Kulturhuset Komedianten podden En annan ART . Varannan vecka får lyssnarna i intervjuer och samtal ta del av om olika intressanta aspekter av Varbergs kulturliv.

 • Nu är namnen i Västerport klara!
  Kommunstyrelsen har beslutat om namn på gator, kvarter och offentliga platser i Västerport.
  I framtiden kommer du kunna cykla längs Mathilda Ranchs allé, strosa genom Adina Sands gränd och ta en picknick i Astrid på Skärets park.


 • Varberg har chans att bli Årets superkommun
  Dagens Samhälle har återigen nominerat Varberg till att bli Årets superkommun i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. 2018 och 2019 nominerades Varberg i samma kategori och vann. Ska det bli en tredje gång? Den 18 maj avslöjas vilka som blir de nya vinnarna på Stora Samhällsgalan i Stockholm.

 • Ny personaldirektör utsedd
  Kommunstyrelsen beslutade i dag den 27 april, att utse Björn Linder till ny personaldirektör.

 • Digital föreläsning 5 maj: Solenergi
  Vill du veta hur du kan producera din egen el på taket? Lyssna på energi- och klimatrådgivarnas föreläsning och få svar på alla dina frågor om solenergi.

 • Starttider för studentavslutning 11 juni 2021
  I år sker studentavslutning enhetsvis på Peder Skrivares skola. Varje enhet släpper in och har avslutning för en klass i taget. Varje enhet släpper, efter genomförd avslutningsceremoni, ut en klass i taget.

 • Lokalhistoria och sägner tar plats i Rhododendronparken i Kungsäter
  Ett ihåligt berg, en flicka på flykt och en mytomspunnen drottning - tre spännande konstverk är klara för Rhododendronparken i Kungsäter.

 • Kommunikationschef Krister Svahn lämnar kommunen för nya utmaningar
  Krister Svahn har arbetat i Varbergs kommun sedan hösten 2018. I september 2021 lämnar han sitt uppdrag för kommunen för att kunna förverkliga en dröm.

 • En värld i gungning men en ekonomi i balans
  Igår, 20 april, klubbade kommunfullmäktige igenom redovisningen av år 2020. Ett ovanligt år då den kommunala verksamheten tvingats bedrivas utefter helt andra förutsättningar än vanligt.

 • Markanvisningsavtalen i Västerport snart klara
  Nu är alla 12 markanvisningsavtal i Västerport etapp 1 inom kort i hamn. I nästa vecka ska avtalen upp i kommunstyrelsen för godkännande.
  -Det känns fantastiskt bra att alla våra byggaktörer är med och ser framåt, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 20 april klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Nu städar vi Varberg!
  Håll Sverige Rent arrangerar varje vår kampanjen Skräpplockardagarna. Varbergs kommun kommer även detta år delta i kampanjen för ett renare Varberg. Nu städar vi!

 • "Som att gå in i ett brinnande hus"
  Att säga att de befunnit sig i pandemins skugga är fel. Jessica Botsjö, Carolin Andreasson och Carina Stjernström på Östergårdens särskilda boende har arbetat mitt i den. Nu är det åtta veckor sedan de fick sin andra vaccinationsspruta – och lättnaden är stor.

 • Digital föreläsning torsdag 22 april: Lär dig bli en smart bilköpare
  Köpa ny bil? Begagnad? Hyra eller privatleasa? Oavsett vad du väljer kan vi lära dig att bli en smart konsument och har även tips och råd för dig som vill ha ett så miljömässigt hållbart transportmedel som möjligt.

 • Gör Varberg tryggare - påverka inriktningen av nästa års Medborgarlöfte
  Tillsammans kan vi göra Varberg tryggare. Var med och påverka inriktningen för nästa års medborgarlöfte genom att svara på frågorna i enkäten. Sista svarsdatum är den 16 maj.


 • Nytt särskilt boende stimulerar sinnen och minnen
  Första mars öppnade Midsommargården, ett nytt särskilt boende i Träslöv. En satsning på framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Nu finns en film där personal, projektledare och politiker berättar mer om boendet.

 • Glädjebeskedet: stor vaccinationsinsats i mål!
  Nu är den stora vaccinationsinsatsen av patienter/omsorgstagare inom vård och omsorg i Varbergs kommun i mål. Inom äldreomsorgen och verksamheterna inom funktionsnedsättning så har vaccination pågått sedan årsskiftet och hela 93 % har vaccinerat sig.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 29 mars
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 29 mars och korta beskrivningar av ärendena.

 • Trädlyckevägen i fokus i arkitekttävling
  Nu drar arkitekttävlingen Europan 16 igång, och Trädlyckevägen och dess närmaste omgivningar är ett av tävlingsområdena. På temat ”gestaltad livsmiljö” ska de tävlande ta fram idéer och förslag på hur området utmed vägen kan utvecklas till ett stadslivsstråk.

 • Eleverna i årskurs 7-9 går tillbaka till närundervisning
  Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar inte en förlängning av fjärr- och distansundervisning för elever i högstadiet. Det innebär att elever i årskurs 7-9 i Varbergs kommun kommer att gå tillbaka till närundervisning vecka 16 (19 april).

 • Idrottsanläggningar öppnar för alla åldersgrupper
  Från och med 6 april öppnar Varbergs kommun upp idrottsanläggningar för privatpersoner och föreningsaktiva idrottare i alla åldrar. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen och begränsningsförordningen.

 • Längre handläggningstider inom området funktionsnedsättning
  Socialtjänsten kan komma att ha lite längre handläggningstider än vanligt under våren. Det gäller dig som söker insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller utifrån psykiska funktionsnedsättningar.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 25/3
  Månadsrapport februari och patientsäkerhetsberättelse 2020. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.

 • En välkomnande och ansvarsfull vår i Varberg
  Dagarna börjar så smått att bli ljusare, luften fylls av fågelkvitter och på marken börjar de första blommorna att titta upp. Våren 2021, med alla dess högtidsdagar, blir av – men inte heller i år blir det som vanligt.

 • Varbergs konsthall öppnar för besökare den 6 april
  Den 6 april slår Varbergs konsthall åter upp dörrarna för besökare. Utställningen Naturen som plats – verk ur samlingen visas till och med 25 april.

 • Idrottsanläggningar kan öppnas för alla åldrar
  Varbergs kommun planerar att öppna idrottsanläggningar även för privatpersoner och för äldre idrottare i föreningslivet från och med 6 april. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen.

 • Halländska konsthallar får öppna
  Varbergs konsthall kommer, med stor försiktighet, att öppna upp för besökare efter påsk.

 • Johanna på Rosenfreds hemtjänst hyllas för sina insatser
  Undersköterskan Johanna Flack, Rosenfreds hemtjänst är en av mottagarna till Fredrika Bremer-stipendiet ”vårdtacket”. Johanna hyllas för sina insatser under pandemin. Stipendiet syftar bland annat till att ge erkännande till personer som fått vårt samhälle att fungera, trots en pandemi.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 1 april
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till 1 april och kan komma att förlängas ytterligare. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar inom kultur- och fritidsverksamheten.

 • Varbergs hamnhistoria i dagen
  Är du intresserad av historia? Då är ett tips att ta en tur kring gamla färjeläget i helgen och få en skymt av hur Varbergs hamn en gång sett ut. På måndag fylls stora delar igen, så passa på!

 • Överlåtelse av Varbergs Kallbadhus
  Efter en idé om att uppföra ett ”präktigare bad” byggdes Varbergs första Kallbadhus år 1866. En idé som kommit att bli ett av Varbergs landmärken. Kallbadhuset ägs idag av Varbergs kommun, men ett fastighetsförvärv till det kommunala fastighetsbolaget planeras under våren.

 • Överförmyndarförvaltningen har stängt den 19 mars

  Överförmyndarförvaltningen för Varberg och Falkenberg kommer att vara stängd i morgon fredag den 19 mars på grund av utbildning.

 • Omtag för ny förskola i Väröbacka
  För höga bullerplank runt den tänkta utegården gör att en ny plats måste utredas för den nya förskolan i Väröbacka.

 • Internationell arkitekttävling till Varberg
  Varberg ska medverka i en spännande arkitekttävling. Unga arkitekter från hela Europa ska bjudas in för att ta fram förslag på hur man kan utforma attraktiva livsmiljöer.- Vi vill inspireras och få nya idéer kring hur framtida stadslivsstråk kan gestaltas, berättar stadsarkitekt Maria Söderlund.

 • Nu planerar vi för en ny skatepark
  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Just nu pågår förberedelser och planering, själva anläggningsarbetet beräknas komma igång under 2021.

 • Medarbetarvaccinationer pausas tillfälligt
  Kommunhälsan pausar vaccination av vårdnära medarbetare i väntan på besked från Folkhälsomyndigheten.

 • Webbinarium onsdag 24 mars: Klimatet, pandemin och vi
  Inför Världsnaturfonden WWF:s årliga initiativ, Earth Hour, bjuder de regionala
  energikontoren in till ett webbinarium om klimatförändringarna i Sverige.


 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 16 mars klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Nytt nyhetsbrev om Västerport
  En okänd underjordisk kammare har upptäckts i hamnen. Ny utsiktsplats planeras på Briggen. Och vad tycker byggaktören Tornet om sin tomt i etapp 1?
  Om detta - och mer - finns att läsa i senaste nyhetsbrevet!
   

 • Beslut i korthet - nämnd den 1 mars
  Förskole- och grundskolenämndens beslut den 1 mars 2021. Här kan du ta del av vilka beslut som fattades och korta beskrivningar av ärendena.

 • Synlighet, information och kommunikation får goda omdömen under pandemiåret
  Det har gått lite över ett år sedan Varbergs kommun startade pandemiarbetet och publicerade den första nyhetsartikeln om coronaviruset på kommunens webbplatser. Vid den tidpunkten var det inte någon som kunde ana vilket intensivt år det skulle bli eller att pandemin skulle komma att påverka kommunens verksamheter i stor omfattning.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 21 mars
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 21 mars. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar.

 • Extra satsning på aktiviteter för unga och äldre när smittspridningen har avtagit
  När smittläget tillåter kommer Varbergs kommun att satsa extra på kultur- och fritidsaktiviteter riktade till barn, unga och seniorer.

 • Tre nya förskolor får lekfulla konstverk under 2021
  Tre nybyggda förskolor kommer att få konstnärliga gestaltningar under det kommande året: Stenens förskola i Tvååker, Klapperstenens förskola i Breared och Bua förskola i Bua. Den 2 mars godkände kultur- och fritidsnämnden konstskisserna och det är därmed klart hur verken kommer att se ut.

 • Dansresidenset KOKO kommunkoreograf kommer till Varberg 2022
  Under 2022 kommer dansen att få stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen. Nu söker vi efter danskonstnärer som är intresserade av uppdraget att vara kommunkoreograf under ett år.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 25/2
  Årsredovisning och kvalitetsberättelse

 • En utmanande tid för förskole- och grundskoleförvaltningens nya chef

  Carina Uvenfeldt, ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen, är nu på plats.
  - Det känns spännande! Jag är nyfiken på att sätta mig in i verksamheten och att få vara en del i den framtida utvecklingsresan.


 • Nu söker vi eldsjälar och hjältar!
  Vet du någon eller några som gjort en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Kanske någon som bidragit till ett mer hållbart eller jämställt Varberg? Nu är det dags att ansöka eller nominera till Varbergs kommuns årliga stipendier, priser och utmärkelser.

 • Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök
  Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök på grund av sjukdom.

 • Ökad smittspridning i Halland
  Smittskyddsenheten, Region Halland ser en oroande ökning av antalet positiva fall av covid-19 i länet och betonar nu vikten av att vi alla följer de råd och rekommendationer som finns på plats för att minska smittspridningen. Från och med idag inför Region Hallands smittskyddsenhet dessutom en lokal rekommendation om att engångsmunskydd ska användas i situationer där nära kontakt under längre tid i inomhusmiljö inte går att undvika.

 • Fjärr- och distansundervisning efter sportlovet

  Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Halland. För att minska risken för smittspridning efter lovet har Varbergs kommun beslutat om distansundervisning under vecka 9 för elever i årskurs 7-9 och gymnasiet.

 • Alla parter är överens - stationen ska byggas
  Idag togs ett avgörande steg för att förverkliga en tågstation i Värö: kommunstyrelsens arbetsutskott godkände en avsiktsförklaring som ska tecknas mellan de parter som ska genomföra projektet.
  - Jag är väldigt glad över detta! Ett stopp i Väröbacka betyder otroligt mycket för både Varbergs och Hallands utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).


 • Sjöaremossens isbana öppnar för allmänhetens åkning under sportlovet
  Under sportlovsveckan gör Varbergs kommun ett nytt försök att öppna upp för allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 7 mars. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar.

 • Ett lite annorlunda sportlov
  Årets sportlov blir lite annorlunda på grund av corona-pandemin. Vi kan inte träffas som vanligt och måste fortsätta hålla fysiskt avstånd till varandra. Men det går ändå bra att till exempel delta i Frilufts-Fridas friska skattjakt eller vara med på en digital bokfika.

 • Nytt särskilt boende stimulerar sinnen och minnen
  Första mars öppnar Midsommargården, ett nytt särskilt boende i Träslöv. Det är en satsning på framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Här är boendemiljön utformad på ett unikt sätt för att stimulera både sinnen och minnen.

 • Förslag till ny skolorganisation klar
  Under ett år har förskole- och grundskoleförvaltningen arbetat med uppdraget att utreda och lämna förslag på en ny skolorganisation för Varbergs kommun. Nu är utredningen klar och ska behandlas av förskole- och grundskolenämnden i mars.

 • Eleverna i årskurs 7-9 fortsätter med kombinerad fjärr- och närundervisning
  I samråd med Smittskyddsläkaren i Halland har förskole- och grundskoleförvaltningen beslutat om en förlängning av den kombinerade fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9. Förlängningen kommer att sträcka sig två veckor efter sportlovet fram till vecka 11.

 • Nu bjuder vi in dig till året som gått
  2020. Ett historiskt år. Vi lärde oss att inte kramas, arbeta med skyddskläder och utan, träffa våra kollegor online och mycket, mycket mer - som vi helst hade sluppit. Men framförallt lärde vi oss att ensam inte är stark. Välkomna in i Coronaarkivet, en plats där vi samlat ihop verkligheten. Verkligheten var och är tuff, jobbig och skoningslös. Men kolla, vad mycket bra och fint som kan födas ur en kris!


 • Varbergs kommuns rutiner vid vaccination av chefer
  I media skrivs om chefer som gått före i kön vid vaccination mot covid-19. I Varbergs kommun är vi noga med att det bara är chefer, som jobbar inom vården, som vaccineras och i slutet av en vaccinationsdag kan bli aktuella för att ta emot överblivna doser.

 • Kultur- och fritidschef Katarina Sundberg går vidare mot nya utmaningar
  Katarina Sundberg, som under våren också varit vaccinsamordnare i Varbergs kommun, tackar för sig efter 2,5 år som chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 16 februari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv

 • Bidragsbestämmelser ses över för att möta framtidens föreningsliv
  Kultur- och fritidsnämnden har gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda kommunens bidragsbestämmelser. Syftet är att se över bidragen så att de fördelas så jämlikt som möjligt. Inom kort påbörjas en enkätdialog med föreningarna.

 • Kommunens vaccinsamordnare:
  -Jag har aldrig varit med om en sådan total uppslutning

  Den 10 december blev kultur-och fritidschefen Katarina Sundberg kommunens vaccinsamordnare. Hon tvekade inte att axla rollen.
  - Just nu går vaccineringen före allt annat. Så viktigt är det, säger hon.
  I Varberg har nu alla som bor på särskilda boenden fått sin andra dos.


 • Vill du komma på informationsmöte om att starta en samtalsgrupp?
  Anhörigstödet bjuder in dig, som är förälder till barn eller ungdom med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning till ett informationsmöte om möjligheten att starta en samtalsgrupp.

 • Säkerhet på isen

  Nu när isen har lagt sig på våra sjöar och mindre vattendrag kan det vara härligt att ta sig en tur på skridskorna. Men glöm inte säkerheten.

 • Ung i Varberg startar digital mötesplats på Discord
  I pandemins fotspår skapas nya sätt att hålla kontakten med varandra. Nu har Ung i Varberg startat en digital mötesplats för ungdomarna i kommunen.

 • Personaldirektör Kristina Taremark tackar för sig
  Efter drygt åtta år i Varbergs kommun väljer nu personaldirektör Kristina Taremark att gå vidare mot nya utmaningar.

 • Dags att söka feriearbete inför sommaren 2021
  Varbergs kommun erbjuder dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet möjligheten att feriejobba i kommunen. Du kan söka feriearbete inom många olika yrkesområden.

 • Från järnväg till vad då?
  När Varbergstunneln är klar cirka år 2025 ska järnvägsspåren genom Varberg tas bort. Men vad ska hända med spårområdet sedan?

 • Kommentar till IVOs rapport om äldreboenden
  IVO, Inspektionen för vård och omsorg, har i en nationell tillsyn granskat den medicinska vården och behandlingen på särskilt boende, under Corona-pandemin. Även Varbergs kommun har granskats och IVO har funnit brister kopplat till den medicinska vården och journalföringen. Socialförvaltningen har kommenterat IVOs rapport och det fortsatta arbetet.

 • Mötesplats Rosenfred blir nytt nav för kultur- och fritidsaktiviteter
  När smittläget tillåter ska annexet på Rosenfredskolan bli en ny knutpunkt för kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar. Genom att lokalerna används smartare ska de komma fler till del. Förändringen ska också bidra till att nya grupper möts.

 • Arena Varberg blir vaccinationslokal
  Nu är det klart att Arena Varberg kommer att tillhandahålla lokaler för Region Hallands vaccinationsinsats från den 1 mars.

 • Dags att ansöka om socialnämndens föreningsbidrag
  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet. Beslut har fattats om en förändring av bidragsår, till att gälla kalenderår. Med anledning av det gäller årets ansökan perioden 1 juni 2021 – 31 december 2022. Därefter kommer föreningsbidraget löpa under ett kalenderår.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 28/1
  Månadsrapport och resultat för 2020 finns bland annat att läsa om i korthet från socialnämndens möte den 28 januari.

 • Nytt sätt att kontakta kommunen – via chatt
  Nu finns ett nytt sätt att kommunicera med kommunen. Du kan skriva din fråga i ett snabbmeddelande och få svar omgående. Välkommen att chatta med oss!

 • Ett lite annorlunda sportlov - anmäl en aktivitet till lovprogrammet
  Snart är det vecka 8 och dags för sportlov. I år blir det lite annorlunda med anledning av pandemin. Men om din förening tänkt arrangera något för sportlovslediga barn kan ni som vanligt anmäla den till Varbergs kommuns lovprogram.

 • Lantmäterimyndigheter i unikt samarbete
  I dagarna börjar lantmäterimyndigheterna i Halmstad och Varberg en helt ny form av samarbete för att kunna ta tillvara kompetens och arbeta mer effektivt. Ett samarbete som aldrig tidigare provats i Sverige.

 • Allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana ställs in
  Varbergs kommun har beslutat att ställa in allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana tills vidare. Detta sedan man sett att det inte går att genomföra i enlighet med gällande föreskrifter och allmänna råd.

 • Ett polisingripande har skett på Peder Skrivares skola
  Efter en allvarlig incident i Peder Skrivares lokaler under torsdagen 28 januari, beslutades att alla elever och personal skulle skickas hem och skolan skulle låsas.

 • Idrottsanläggningar öppnar för barn- och ungdomsträning
  I morgon, tisdag den 26 januari öppnar Varbergs kommun upp inomhusanläggningarna för föreningsdriven träning för personer födda 2005 eller senare.

 • Varbergs kommun återupptar fritidsaktiviteter för barn och unga successivt
  Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Varbergs kommun kommer att återuppta aktiviteter för barn och unga successivt.

 • Nu vaccineras vårdnära medarbetare
  Anna-Lena Sivertsson är sjuksköterskan som under våren 2020 bytte arbetet på Kommunhälsan mot socialförvaltningens verksamheter några dagar i veckan för att lätta på det hårda trycket som så snabbt blev en verklighet på bland annat våra äldreboenden. Nu står hon och sjuksköterskekollegorna i fokus igen.

 • Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag
  Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer och i år markerar 76 år sedan förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades.

 • Eleverna i årskurs 7-9 återgår till kombinerad fjärr- och närundervisning
  Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar ingen förlängning av generell fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 i Halland. Nu börjar planeringen för att återgå till en kombinerad fjärr- och närundervisning med fler verktyg för att minska risken för smittspridning.

 • Glokala Sverige stärker hållbarhetsarbetet
  Varbergs kommun är en av de 37 kommuner och regioner som inför 2021 har antagits till det nationella projektet Glokala Sverige. Projektet handlar om att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i Sveriges kommuner och regioner.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 januari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv

 • Kommunala utomhusanläggningar öppnas för allmänhet och föreningar
  Varbergs kommun öppnar upp de kommunala utomhusanläggningarna för allmänhet och föreningar. Framöver kommer även den kommunala ungdomsverksamheten att kunna arrangera vissa aktiviteter utomhus. Detta i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation och efter dialog med Region Hallands smittskyddsansvariga.

 • Dags att ansöka om plats för foodtrucks
  Intresseanmälan för foodtruck-plats är öppen så vill du vara en del av Varbergs matutbud under 2021 är det dags att göra ansökan.

 • Hon ser sprutan som en räddning 
  Den här dagen har Gerd Augustsson, som så många andra, väntat på i flera månader. Äntligen ska hon få sin första dos vaccin mot covid-19.

 • Västerport: marksaneringen igång
  Nu börjar det hända saker i det gamla färjeläget.
  I fredags startade arbetet med att sanera marken där första etappen av Västerport ska byggas.


 • Biblioteken erbjuder begränsad service
  Nu erbjuder biblioteken i Varbergs kommun begränsad service i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • Behöver du sandningsflis mot halkan?
  Det är halt ute och kommunens snöröjning och halkbekämpning är i full gång.

 • Snart dags för vaccination i Varberg
  Smittspridningen av covid-19 når rekordhöga nivåer med ansträngt läge både inom sjukvård och äldreomsorg. Samtidigt drar nu vaccineringen mot covid-19 igång i Varberg. Först på tur är de som bor på äldreboenden med vaccinationsstart redan vecka 2 och veckorna därpå följer hemsjukvårdspatienter, hemtjänstbrukare och kommunens personal i vårdnära arbeten.

 • Elever i årskurs 7-9 inleder vårterminen med distansundervisning
  På grund av det försämrade smittoläget i Halland har smittskyddsläkaren i Halland rekommenderat Varbergs kommun att inleda vårterminen med distansundervisning för årskurs 7-9 under två veckor. Varbergs kommuns förskole- och grundskoleförvaltningen har i dag beslutat att följa rekommendationen som gäller mellan måndagen den 11 januari och fredagen den 22 januari.

 • Munskydd i kollektivtrafiken
  Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendation om att använda munskydd i kollektivtrafiken under vissa tider på dagen. Rekommendationen gäller från och med torsdag den 7 januari. Du som reser ansvarar själv för att ta med munskydd och att ha det på vid ombordstigning, under resan samt vid avstigning.

 • Tack Varberg, för att ni håller ut!
  Gott nytt år - med hopp om ett ljusare 2021

 • Ingen utomhusträning på kommunala anläggningar i Varbergs kommun
  Varbergs kommun kommer, efter samråd med övriga halländska kommuner, inte att öppna för utomhusträning i kommunens anläggningar.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 17/12 2020
  Budget 2021, långtidsplan och redovisning av medarbetarundersökning. Det var några av de frågorna som togs upp på socialnämndens möte.

 • Region och kommun förbereder inför vaccination
  Inom Varbergs kommun och i Region Halland kraftsamlas nu för att vaccinera kommuninvånare och delar av vår personal mot covid-19 under första halvåret 2021. Först ut att vaccineras är omsorgstagare/patienter i kommunal och privat äldreomsorg och den vårdnära personalen.

 • Bibliotek och bad-, is- och idrottsanläggningar stänger
  Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19. Därför stängs nu kommunens mötesplatser och anläggningar för kultur, idrott och fritid.

 • Över 100 företag i Varberg levererar till tunnelprojektet
  2020 har varit ett turbulent år för många företag med tanke på coronakrisen. I en tid när mycket känns oroligt kan det vara skönt att veta att det finns ett projekt som går enligt plan, och som fungerar som en motor för många företag i kommunen – projekt Varbergstunneln.

 • Medborgarlöfte för ökad trygghet i Varberg
  I en gemensam lägesbild som tagits fram i Varbergs kommun syns att vissa unga har en liberal inställning till droger. Därför har årets medborgarlöfte fokus på det brottsförebyggande arbetet mot droger och ungas trygghet och hälsa.

 • Medley tar över driften av kommunens badanläggningar från årsskiftet
  Från och med 1 januari 2021 är det Medley som ansvarar för driften av Varbergs anläggningar. Medley är en ledande aktör inom bad- och friskvårdsbranschen och driver redan idag ett flertal kommunala badanläggningar, bland annat i Kungsbacka.

 • Beslut i korthet - nämnd 14 december
  Förskole- och grundskolenämnden sammanträdde den 14 december. Här kan du ta del av vilka beslut som togs och korta beskrivningar av ärendena.

 • Budget 2021 och långtidsplan 2022-2025 antagen av förskole- och grundskolenämnden
  Med ledorden ”Vi ska stärka barns och elevers lärande och inspirera dem att uppnå sina drömmar” antog förskole- och grundskolenämnden sin budget för 2021 och långtidsplan 2022-2025 på sammanträdet den 14 december.

 • Konstnärer utsedda för skissuppdrag i Kungsäter
  Under 2021 kommer tre konstverk att uppföras i Rhododendronparken i Kungsäter. Nu har en jury utsett konstnärerna som får skissuppdrag.

 • Varbergs bibliotek erbjuder gratis filmstreamingtjänst till alla med lånekort
  Varbergs bibliotek erbjuder nu strömmande film till sina låntagare genom den digitala tjänsten Cineasterna. I filmkatalogen finns 3000 filmer tillgängliga för dig med lånekort.

 • Mötesplatser och anläggningar håller fortsatt stängt under jul och nyår
  Från 14 december gäller nya nationella råd för att förhindra spridningen av covid-19. Råden lyfter tydligt fram den enskildes skyldighet att vidta försiktighetsåtgärder, men även att företag och organisationer har ett stort ansvar att bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Med bakgrund i detta fortsätter kommunens mötesplatser och anläggningar att hålla stängt till och med 10 januari 2021.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 15 december klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Visste du att du kan få opartisk och kostnadsfri energirådgivning från din kommun?
  Energi- och klimatrådgivaren ger dig tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt.

 • Kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december kommer ske på distans
  Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och de skärpta råden i Halland har presidiet i kommunfullmäktige, efter dialog med samtliga partier, bestämt att kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december ska ske på distans. 

 • Länsstyrelsen har sagt sitt om Västerports detaljplan
  Länsstyrelsen ger nu grönt ljus för klimatsäkringen av Västerport samt stadsdelens påverkan på kulturmiljön. De önskar dock förtydliganden på några områden, bland annat när det gäller buller, men begär ingen förnyad granskning.

 • Svar om framtiden för Veddige simhall dröjer något
  Svarstiden för behovsanalysen för Veddige simhall förlängs, eftersom det behövs en bassängtömning för att få fram tillförlitliga uppgifter om renoveringskostnad.

 • Häng med på en digital rundtur på Pingvinen
  Varbergs nya is- och simarena tar form, bit för bit. Nu är flera detaljer på plats och man börjar ana hur det kommer att se ut när det är badklart i september 2021. Häng med på en digital rundtur på byggarbetsplatsen.