Sök

Nyhetsarkiv

Söker du ännu äldre nyheter?

Titta bland de arkiverade nyheterna på varberg.se.

 • Varbergs kommun · 31 maj 2021

  Vad händer i Farehamnen?

  Nyfiken på projektet i Farehamnen? Nu har vi tagit fram en film och ett nyhetsbrev om projektet.

 • Brun hund som blir klappad

  Varbergs kommun · 31 maj 2021

  Resurshundförare – unik vuxenutbildning startar i höst

  Den 18 oktober i år startar utbildningen Resurshundförare i samverkan med Munkagårdsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Varberg. Utbildningen är dels populär bland hundintresserade men är också nationellt unik eftersom den endast finns i Varberg.

 • Varbergs kommun · 31 maj 2021

  Om du inte kommer fram på telefon till kommunen 31/5 och 1/6

  Under kvällen och natten den 31 maj sker underhållsarbete på kommunens telefonisystem. Det kommer att bli störningar, men mobiltelefonin påverkas inte. Det kan även förekomma mindre störningar tisdag 1 juni. Det finns tillfälliga telefonnummer til...

 • Varbergs kommun · 28 maj 2021

  Det blir en annorlunda sommaravslutning även i år

  Om två veckor får lärare och elever välkomna ett långt, härligt och kanske extra efterlängtat sommarlov. Men även i år blir det ett annorlunda avslut på en vårtermin och ett läsår som inte varit som vanligt.

 • Varbergs kommun · 27 maj 2021

  Hjälp oss göra rätt när det blir fel

  Sedan Varberg direkt öppnade i februari 2018 har kommunens kontaktcenter väglett kommuninvånarna i över 200 000 kontakter och ärenden. Du kan som kommuninvånare bidra till att servicen blir ännu bättre.

 • Varbergs kommun · 27 maj 2021

  Barn föreslår namn på ny väg

  I dagarna röstade 108 förskolebarn om vad den nya gatan i Trönninge ska heta. Nu är deras förslag på namn på väg upp till kommunstyrelsen för beslut.

 • Varbergs kommun · 26 maj 2021

  Parkmusiken ersätts med konsertturné på kommunens äldreboenden

  I sommar genomförs Sommartoner, en konsertturné där lokala musiker gästar kommunens äldreboenden. Satsningen ersätter Parkmusiken som förhoppningsvis kan genomföras som vanligt nästa år.

 • En blå miniräknare på ljusblå bakgrund

  Varbergs kommun · 25 maj 2021

  Plus och minus i kommunens prognos

  Pandemin påverkar fortsatt vår verksamhet och ekonomi på många sätt. Det blir tydligt när vi tar en titt i tertialrapporten, som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade om idag.

 • Varbergs kommun · 24 maj 2021

  Nytt telefonnummer till samordnande sjuksköterska från 1 juni

  Från 1 juni är det nya numret till samordnande sjuksköterska: 010 – 180 03 91.

 • Bil inkopplad i en solpanel

  Varbergs kommun · 19 maj 2021

  Digital föreläsning 26 maj: Funderar du på elbil?

  Hur miljövänlig är en elbil? Hur långt kan man köra? Hur laddar man? Vad kostar det? Det är några av de frågor du bör ha svar på innan du bestämmer dig.

 • Varbergs kommun · 19 maj 2021

  Upptäck vår uppdaterade Varbergskarta

  Nu har Varbergskartan fått nytt innehåll, modernare utseende och nya funktioner!

 • Varbergs kommun · 18 maj 2021

  Varberg tar silver i Årets Superkommun 2021

  Det blev inte tredje gången gillt för vår kommun. Varberg hamnade på en välförtjänt andra plats. Det blev istället Kalmar som vann titeln Årets Superkommun i kategorien småstads-/landsbygdskommuner och som under tisdagseftermiddagen korades av Dag...

 • Varbergs kommun · 18 maj 2021

  Rörelseäventyr gav pris

  Har du hört talats om Zpiido, Bengan Bandit och Hälso-Hilda? Det har klass 1:2 på Ankarskolan i Träslövsläge. De träffar figurerna varje dag genom Rörelseäventyret, en kort pausgympa i form av olika äventyr. - Vi hjälper dem att göra övningar. Vi...

 • Kulturhuset Komedianten

  Varbergs kommun · 17 maj 2021

  Varbergs kommun söker entreprenör till kulturhusets café

  I vanliga fall sjuder Kulturhuset Komedianten av liv och rörelse från morgon till kväll. I takt med att allt fler blir vaccinerade och smittspridningen går ner börjar vi planera för en tid utan pandemirestriktioner. Därför påbörjar nu Varbergs kom...

 • Varbergs kommun · 14 maj 2021

  Hustomten startar den 17:maj

  Hustomten startar upp igen den 17 maj.

 • Varbergs kommun · 12 maj 2021

  Wästbygg går in som partner i Hotell Västerport

  Byggbolaget Wästbygg blir nu majoritetsägare i Hotell Västerport i Varberg AB och kommer också att vara totalentreprenör för själva bygget. -Vi vill vara en del av utvecklingen i Varberg, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef på Wästbygg.

 • Varbergs kommun · 10 maj 2021

  Social konsekvensanalys av Västerport färdig

  Högt betyg när det gäller barnperspektiv, kollektivtrafik, mötesplatser och grundläggande struktur. Lägre betyg på gårdsstorlek och parkeringstal. För första gången har Varbergs kommun låtit genomföra en social konsekvensanalys av ett område, och...

 • Varbergs kommun · 06 maj 2021

  Regnigt morgonlopp för rörelse och hopp

  Som första skola i Varberg deltog Buaskolans elever på onsdagsmorgonen i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. I sval majluft och ihållande regn sprang eleverna motions- och välgörenhetsloppet till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. - Jag ...

 • Varbergs kommun · 05 maj 2021

  Nyheter i korthet från socialnämnden 29 april

  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte den 29 april.

 • medalj och pokal

  Varbergs kommun · 05 maj 2021

  De får Varbergs kommuns jämställdhetspris och hållbarhetspris 2021

  När Varbergs kommun uppmärksammar initiativ för jämställdhet och hållbarhet är det bandy, en bostadsrättsförening och ett energibolag som står i fokus

 • Varbergs kommun · 03 maj 2021

  Jan tar vaccinationsinsatsen i mål

  När Katarina Sundberg nu i maj slutar inom Varbergs kommun tar Jan Hellkvist, avdelningschef på personalkontoret, över hennes roll som vaccinsamordnare.

 • Varbergs kommun · 03 maj 2021

  Saneringen i Västerport förlängs

  Saneringen av marken i etapp 1 i Västerport (gamla färjeläget) kommer att pågå ytterligare ett par veckor. Anledningen är att man behöver sanera en större yta än planerat samt att flera grundkonstruktioner under mark påträffats och rivits.


 • Nu gäller nya ordningsregler i kommunen
  Nu gäller nya lokala ordningsföreskrifter i kommunen. Det är nya regler kring bland annat alkohol på offentlig plats, eldning på kommunens badplatser, fyrverkerier och var man får ha med sig hund.

 • Analys 2023 sätter ljus på Varbergs kommuns utmaningar
  Den 25-26 januari genomfördes planeringsdagar för kommunens ledande politiker. Dagarna var startskottet för arbetet med att ta fram och formulera mål och inriktning för perioden 2024-2027. I samband med detta släpptes Analys 2023 som belyser samhällsutveckling och trender som påverkar Varbergs kommun idag och i framtiden.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 17 januari
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 17 januari och beskrivning av ärendena.

 • "Det får aldrig någonsin ­hända igen" - minnesdag för att hedra de utsatta under Förintelsen
  Den 27 januari 1945 befriades koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-­Birkenau. Samma datum uppmärksammar Varbergs kommun Förintelsens minnesdag för att hedra minnet av alla de människor som blev utsatta under Förintelsen. Boka din biljett för att vara med under kvällens arrangemang.

 • Nu blir digitala inköp verklighet inom hemtjänsten
  Från och med slutet av januari 2023 kommer kommunen påbörja en övergång till digitala inköp av mat och dagligvaror inom hemtjänsten. Första hemtjänstgrupp att starta är Veddige hemtjänst. Om några veckor fortsätter införandet i resterande hemtjänstgrupper och övergången ska vara klar till 13 mars.

 • Kommunfullmäktiges sammanträde inställt
  Kommunfullmäktiges sammanträde 17 januari är inställt.

 • Har din förening en aktivitet på sportlovet?
  Vecka 8 är alla barn och ungdomar i Varbergs kommun sportlovslediga, och kanske din förening har tänkt arrangera något för dem? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns sportlovsprogram!

 • Campus Varberg beviljas utbildningar inom yrkeshögskolan
  Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan resultaten i den senaste ansökningsomgången om utbildningsstarter inom yrkeshögskolan. Campus Varberg beviljas tre ansökningar, varav en ny utbildning.

 • 2023 års avgifter för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem
  En avgift tas ut för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. I Varbergs kommun används maxtaxa. Det innebär att avgiften för plats i förskola och pedagogisk omsorg aldrig kan överskrida ett visst belopp. Det är samtidigt viktigt att uppdatera hushållets sammanlagda inkomst.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte i december.

 • Utvärdering av säsong med elspark- och elcyklar
  Varbergs kommun har gjort en utvärdering av premiärsäsongen med elsparkcyklar. Det finns både plus och minus att ta hänsyn till inför nästa år.

 • Tvåårigt medborgarlöfte i Varberg
  Varbergs kommun och polisen i Varberg arbetar aktivt för att öka tryggheten i kommunen. Idag, fredag, skrevs medborgarlöftet för 2023 och 2024 under av Ann-Charlotte Stenkil och Anders Wiss.

 • Bli familjehem och hjälp ett utsatt barn
  Julen är en högtid som förknippas med förväntan och glädje, särskilt av barnen. Men att julen är en fin och mysig tid är ingen självklarhet för alla. Kan du tänka dig att öppna ditt hem och familj för ett utsatt barn eller ungdom?

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 12 december 2022
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 12 december och beskrivning av ärendena.

 • Politiker i nämnder och styrelser är utsedda
  Den 13 december fastslog kommunfullmäktige vilka förtroendevalda som blir ledamöter och ersättare i kommunens nämnder och styrelser. Det är därmed klart vilka politiker som kommer att fatta beslut om kommunkoncernen den kommande mandatperioden.

 • Nu kan du anmäla ditt barn till vårens kurser på Kulturskolan
  Vårterminens kurskatalog har nu öppnat upp för anmälningar till alla kulturskolans bokningsbara kursplatser. Här kan du bland annat välja mellan ämnen som akustisk gitarr, dans, drama, fiol, konst, musikproduktion, slagverk eller sång.

 • Nyårsfirande på Varbergs torg
  Välkommen att fira ut 2022 och fira in 2023 i Varberg! Här kan du läsa om firandet och hur du bäst tar dig fram till Varbergs torg.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 13 december klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Elever återvinner plast till vackert konstverk
  Bubblande cider, clementiner och pepparkakor fanns på plats när eleverna på Rolfstorps skola minglade och invigde sitt nya konstverk ”Bin”, som nu lyser upp två väggar i skolan.

 • Varbergs hemtjänst får fina omdömen i ny mätning: ”Viktigt att se varandra”
  Hemtjänsten i Varberg är näst bäst i landet enligt den nya mätningen Hemtjänstindex, som sammanställts av SPF Seniorerna. Varbergs kommuns hemtjänst får också bra resultat i Socialstyrelsens nationella brukarundersökning som redovisats under hösten. Hemtjänst centrum är en av hemtjänstgrupperna i Varberg som har fått fina resultat.

 • Kommande investeringar under lupp – satsningar kan skjutas fram i tid
  I samband med budgetbeslutet för kommande år fick alla nämnder i uppdrag att göra en översyn av sina planerade investeringar. Syftet är att identifiera vilka investeringsprojekt som skulle kunna skjutas fram i tid. Nämndernas återkoppling blir ett viktigt underlag i arbetet med kommande års budgetar.

 • Tobias Ramstedt blir ny förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
  Kommunstyrelsen beslutade i dag den 29 november att utse Tobias Ramstedt till ny förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Varbergs kommun. 

 • Internationella funktionshinderdagen firas på Rosenfred
  FN:s internationella funktionshinderdag, även kallad internationella funktionsrättsdagen, firas den 3 december. Funka Varberg uppmärksammar den mänskliga mångfalden denna dag genom att bjuda in till fest på Mötesplats Rosenfred med modevisning och musikunderhållning.

 • Nominera till årets byggnadspris!
  Finns det en nyuppförd eller nyligen ombyggd byggnad som du tycker har blivit riktigt bra? Nu kan du nominera den till Varbergs kommuns byggnadspris 2022.

 • Kontakta kommunen via vår chatt
  Om du behöver komma i kontakt med kommunen kan du prova ett snabbt och enkelt sätt. Ställ din fråga i vår chatt och få svar direkt från en av våra kommunvägledare.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte i november.

 • En vecka fri från våld – fokus på mäns våld mot kvinnor
  Den 21–27 november deltar Varbergs kommun i En vecka fri från våld, ett nationellt initiativ för att uppmärksamma våld i nära relationer.

 • Önska förskoleklass inför hösten 2023
  E-tjänsten för att önska skolplacering inför förskoleklass 2023 är öppen till och med 4 december.

 • Nu utökar vi hundrastgården i Breared
  Nu drar arbetet igång med att bygga ut hundrastgården i Breared. Utbyggnaden innebär att rastgården utökas med cirka 1 500 kvadratmeter och delas upp i två delar.

 • Kommunkoncernens budget för 2023 är beslutad
  För stabilitet och trygghet i en osäker tid – det är titeln på Varbergsalliansens förslag till kommunbudget som klubbades igenom av kommunfullmäktige igår kväll, den 15 november.

 • Beslut i korthet - Förskole- och grundskolenämnd 14 november
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 14 november och beskrivningar av ärendena.

 • Nya ordningsregler väntas gälla från årsskiftet
  Från årsskiftet väntas det bli uppdaterade lokala ordningsföreskrifter i kommunen. Förslaget innehåller nya regler kring bland annat alkohol på offentlig plats, eldning på kommunens badplatser, fyrverkerier och var man får ha med hund och häst.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 15 november klockan 9.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Årets medarbetarpriser i Varbergs kommun – här är vinnarna
  Varbergs kommun har idag delat ut sina medarbetarpriser Årets kreativa medarbetare, Årets värdskapare och Årets jämlikhetspris. 

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte i oktober.

 • Kommunen tecknar marknadsföringsavtal med bandyföreningen Sunvära SK
  Säsongen 2022/2023 spelar Sunvära SK:s damlag i Elitserien. Nu har Varbergs kommun beslutat att teckna marknadsföringsavtal med föreningen.

 • Få koll på dina resor i Resvaneundersökningen
  Sista chansen att hänga på Resvaneundersökningen som handlar om ditt vardagsresande under fem dagar. Alla som deltar i undersökningen har möjlighet att delta i en tävling med chans att vinna presentkort på restaurangbesök i Varberg.

 • Gör något kul på höstlovet!
  Nu är årets höstlovsprogram här, och det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs till exempel om att upptäcka gömda väsen på Varbergs fästning, quizza om fåglar på naturum Getterön eller att prova luftgevärsskytte i Tvååker? Detta och mycket mer finns att göra under årets höstlov.

 • Dags igen för Äppelveckan - temavecka för barn och unga med funktionsnedsättningar
  Äppelveckan är en årligen återkommande temavecka i Varberg, och från och med i år arrangeras den regionalt av samtliga folkbibliotek i Halland. Under vecka 43 uppmärksammas Äppelhyllan, och barn och unga med funktionsnedsättningar och deras anhöriga på biblioteken i Varberg.

 •  Renovering av Veddige simhall planeras för fullt
  I mars i år tog kultur- och fritidsnämnden beslut om att Veddige simhall ska renoveras. Nu pågår planering inför det och det finns en ungefärlig tidplan.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 18 oktober klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Varberg Energi Arena föreslås bli Påskbergsvallen igen
  På kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott den 14 oktober beslutade arbetsutskottet att föreslå kultur- och fritidsnämnden och vidare kommunstyrelsen ett namnbyte av Varberg Energi Arena, och att ny arenasponsring ska tecknas med Sparbanksstiftelsen.

 • Nytt stödboende för vuxna
  Nu har socialförvaltningen invigt ett nytt boende som vänder sig till personer med missbruks- och beroendeproblematik som saknar boende. Här får man möjlighet till ett boende under en tid och tanken är också att därigenom motivera till nykter- och drogfrihet.

 • Tusentals resvanor undersöks via app
  Nu vill vi uppmana kommuninvånare att delta i en undersökning om sitt vardagsresande - via en app. Resultatet blir ett viktigt planeringsunderlag.

 • Följeforskning visar: Hög kvalitet på Aktiv senior
  Från hösten 2018 till våren 2022 utvärderades verksamheten Aktiv senior genom följeforskning. Den slutrapport som nu presenterats visar att Aktiv senior har en del utmaningar, men att verksamheten som helhet är mycket väl fungerande och håller hög kvalitet.

 • Varberg genomför Lupp 2022 – en enkätundersökning om och för unga
  Hur ser livet ut för unga i Varberg? Vad hoppas unga varbergare på och hur ser de på sin framtid? Det är frågor vi vill få svar på i Lupp-enkäten som kommer att genomföras i Varberg under oktober-november 2022.

 • Språng ersätter Bergenblock som kommunalråd
  Lena Språng ersätter Christofer Bergenblock som kommunalråd mandatperioden ut.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte i september.

 • Ny sagopromenad: möt Gruffalon i Agnbäck
  Nu kan alla lässugna barn (och vuxna) promenera i Agnbäcks natursköna omgivningar och samtidigt få en härlig läsupplevelse. Från och med 1 oktober bjuder Kungsäters bibliotek in till en sagopromenad längs en kortare slinga vid sjön Tolken.

 • Beslut i korthet - Förskole- och grundskolenämnd 26 september
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 26 september och beskrivningar av ärendena.

 • Förslag: hyror för Varbergs teater och andra lokaler på Kulturhuset Komedianten justeras
  På sitt sammanträde den 29 september tar kultur- och fritidsnämnden beslut om förslag för nästa års hyror och avgifter för de lokaler som nämnden ansvarar för. I förslaget finns en del förändringar som gäller bland annat uthyrningen av Varbergs teater. Slutgiltigt beslut tas av kommunfullmäktige i november.

 • Är du redo om krisen kommer? Lär dig mer under krisberedskapsveckan
  Den 26-29 september kan du lära dig mer om krisberedskap på Varbergs stadsbibliotek. Under nationella krisberedskapsveckan arrangeras en rad föreläsningar och du kan träffa flera aktörer som jobbar med beredskapsfrågor.

 • Välkomna till föreläsning på Nationella Anhörigdagen
  En föreläsning om vår tids stress, vad är återhämtning och hur vi kan minska stress i vardagen!

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 20 september klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Vi söker familjehem!
  Vi har idag ett stort behov av familjer som kan ta emot ett utsatt barn. Därför samverkar kommunerna i Halland om rekrytering av familjehem. Nu söker vi dig som kan tänka dig att öppna dörren för ett barn.

 • Rättvist med rätt avgift i förskola och fritidshem
  Nu går förskole- & grundskoleförvaltningen igenom de avgifter för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem som betalades för 2020. Kontrollen genomförs varje år med syfte att alla ska betala rätt avgift.

 • Har din förening en aktivitet på höstlovet?
  Hösten börjar göra sig påmind och kanske din förening har tänkt arrangera något för barn och unga under höstlovet? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns höstlovsprogram!

 • Öppna föreläsningar
  Nu är det dags för höstens öppna föreläsningar på Campus Varberg. Ämnena är många, stora och små, nationella och internationella, bekanta eller helt nya.

 • Dansvandring kombinerar kultur och natur
  Häng med på en dansvandring i Åkulla bokskogar den 25 september! Vår kommunkoreograf tolkar sägner och myter med dans och musik, tillsammans med dansare från Varberg och övriga Halland.

 • Ett demensvänligt Varberg, Internationella Alzheimerdagen
  21 september är dagen då vi runt om i världen uppmärksammar personer med demenssjukdom samt deras anhöriga och vårdare.

 • Halland Tech Week 2022
  Årets Halland Tech Week går av stapeln 11-14 oktober. Precis som föregående år bjuder veckan på spännande aktiviteter för regionens innovations- och konkurrenskraft. I år arrangeras veckan med fyra teman under fyra dagar i fyra städer.

 • Risk för köbildning - planera in gott om tid för din röstning
  Under valdagen har det varit kö till flera av kommunens vallokaler. Tänk på att planera in gott om tid för din röstning och vänta inte tills ikväll om du inte måste.

 • 100 meter lång målning invigd
  Under fredagen klipptes banden framför det 100 meter långa bullerplank som omger Buas förskola. Förskolebarnen kan nu på nära håll spana in detaljerna i det färgsprakande konstverk som målats på planket.

 • Har du fått ny vallokal?
  Kommunen har nya valdistrikt från och med höstens val. För dig som vill rösta på valdagen innebär detta att du kanske inte har samma vallokal som vid förra valet.

 • Äntligen är Varbergs Teater digitaliserad
  Nu är Varbergs Teater digitaliserad med ny utrustning och såväl Varbergs Filmklubb som Barnens Bio är tillbaka.

 • N u bjuder vi upp till nostalgidans igen
  28 september bjuder Varbergs kommun upp till nostalgidans igen. Dansen vänder sig till de som bor på särskilt boende, korttidsboende, har hemtjänst, dagverksamhet eller har kontakt med kommunens anhörigstöd.

 • Varberg är Hallands bästa friluftskommun
  Kommunerna har en viktig roll för friluftslivet. Den årliga undersökningen Sveriges Friluftskommun visar att Varbergs kommun är bäst i Halland på att stödja människors möjligheter att vistas i naturen och utöva friluftsliv med allemansrätten som grund.

 • Dags att ansöka om socialnämndens föreningsbidrag
  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet. Nu är det dags att ansöka om bidrag för perioden 1 januari 2023 – 31 december 2023.

 • Nu är Barnahus Halland invigt!
  Molnen skingrades och solen kikade fram när det var dags för att med bandbindning och tal högtidligt inviga Barnahus Halland i Halmstad.

 • Solen och publiken på bästa humör när Hagaskolan firar 75 år
  I ett ljuvligt sensommarväder hade bland annat elever, lärare, rektorer och skolchefer tagit sig till Hagaskolan för att delta i skolans 75-årsjubileum. Från scen hälsade Peter Börjesson, för dagen konferencier och till vardags lokalhistoriker, välkomna.
  • - Är det här Varbergs bästa skola, frågade han den månghövdade publiken, och fick i retur ett rungande ja!


 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte i augusti.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 29 augusti
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 29 augusti och beskrivningar av ärendena.

 • Nu byts idrottshallarnas brickor ut mot kod
  Från och med den 5 september, då den nya inomhussäsongen startar, kommer föreningar börja använda kod för att komma in i idrottshallar och gymnastiksalar vid sina bokade tider. Privatkunder som bokar idrottshall kan fortsätta använda bricka/tagg som tidigare, men kan få en kod om så önskas.

 • Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.

 • Flaggan vajar för Ukraina
  Onsdagen den 24 augusti firar Ukraina sin självständighetsdag. För att visa att vi står bakom Ukrainas kamp för frihet, demokrati och självständighet hissar vi den ukrainska flaggan denna dag, både utanför stadshus A och på torget.

 • Ny upphandling krävs för bostäder till ukrainska flyktingar
  Varbergs kommun avbryter upphandlingen av tillfälliga bostäder för skyddsbehövande från Ukraina. Om vi slutför upphandlingen ger det kommunen en betydande överkapacitet på boendeplatser. En ny upphandling ska göras medan vi på kort sikt direktupphandlar platser.

 • Förtidsrösta gärna i höstens val
  Den 24 augusti startar förtidsröstningen inför valet den 11 september. Valnämndens kansli ansvarar för att genomföra valet. De hoppas att så många som möjligt väljer att förtidsrösta i år.


 • Nu startar SCB:s medborgarundersökning 2022
  Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning där invånarna får möjlighet att tycka till om hur det är att leva och bo i sin kommun. Varberg är en av 137 kommuner som deltar. Är du en av de slumpvis utvalda för undersökningen? Svara gärna på enkäten.

 • Öppet Hus på Kulturskolan – ett smörgåsbord av kultur
  Lördag den 3 september håller Kulturskolan Varberg Öppet Hus. Alla är välkomna till Rosenfredsskolan för att titta, lyssna, känna och prova på skolans hela utbud.

 • Föräldrautbildningar
  Nu kan du anmäla dig till föräldrautbildningarna Aktivt föräldraskap och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar .

 • Ombyggnationen av Varberg Energi Arena blir dyrare än beräknat
  Etapp två av arenaanpassningarna av Varberg Energi Arena startar i höst och kommer att bli dyrare än beräknat. På ett extrainsatt nämndsmöte 15 augusti kommer kultur- och fritidsnämnden att ta ställning till kostnadsökningen inför kommunfullmäktiges beslut i september. Redan nu har Varbergs Sparbank meddelat att de vill bidra för att minska kostnaderna för föreningen Varbergs BoIS.

 • Varbergs kommun inför en ny säker väg för visselblåsare
  Nu inför Varbergs kommun en funktion för visselblåsare. Tjänsten kan användas av personer som har, eller har haft, en arbetsrelation till Varbergs kommun och innebär en möjlighet att på anonym väg att slå larm vid misstanke om oegentligheter eller missförhållanden.

 • Boule, pingis och schack på Hoken:
  gratis och med utsikt!

  Boulebanorna är färdiga och snart kommer pingisbord och schackpjäser.
  I sommar får Hoken (gamla Stenapiren) lite nytt liv.


 • Sommarbasket i Sjöallén
  Nu när skejtrampen har tagits bort från Sjöallén vill vi fortsätta att fylla platsen med ett myller av människor, aktivitet och häng.

 • Ny lag om tobaksfria nikotinprodukter
  Nu har det kommit en ny lag om tobaksfria nikotinprodukter (till exempel vitt snus). Lagen innebär att du som säljer eller har för avsikt att sälja tobaksfria nikotinprodukter ska göra en anmälan till kommunen senast den 31 juli 2022.

 • Spaden i marken för framtida skatepark
  Nu är bygget av Varbergs första skatepark i kommunal regi officiellt igång! Under torsdagen togs det första spadtaget - eller ska vi kalla det ett ”första skate-tag”? Med skateboards ombyggda till spadar markerade politiker, tillsammans med unga inbitna skejtare från Varberg skateboardförening, byggets start.

 • Få en fin semester med vovven
  Vad gäller för dig som hundägare i Sommarvarberg egentligen? Få koll på tips och regler för att du, hunden och alla runtomkring ska få en härlig semester.

 • Angående öppettider reception till socialtjänsten
  Från och med 1 juli 2022 så låses entredörren 30 minuter innan stängning i vår reception på Birger Svenssons väg 28B.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 23 juni.

 • Jobba med valet i höst – vi söker valarbetare till valpoolen
  Vi behöver ett antal flexibla valarbetare som kan ingå i valpoolen under höstens val. Anmäl ditt intresse.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 21 juni klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Hexagoner av återvunnen plast ska lysa upp landsbygdsskolor
  Daniel Diamant blir den konstnär som tillsammans med eleverna ska utföra konstnärlig gestaltning på väggar inomhus i skolbyggnaderna på Lindbergs och Rolfstorps skolor.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 13 juni
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 13 juni och beskrivningar av ärendena.

 • Påverka hur information på varberg.se ska struktureras
  Hur ska informationen på varberg.se struktureras? Hjälp oss att testa ett förslag till ny informationsstruktur.

 • Pristagare Green Award Varberg
  För andra gången har Green Award Varberg delats ut till fem pristagare. Priset är ett samarbete mellan Sparbanksstiftelsen Varberg och Peder Skrivares skola.

 • Åkturen återvänder – utforska Åkulla med buss i sommar
  Åkturen, den populära busslinjen mellan Varberg och Åkulla bokskogar är tillbaka. Från och med den 13 juni kan du utforska de olika besöksmålen och naturreservaten runt Åkulla med buss.

 • Tågresenärer - dela dina reseminnen!
  Den konstnärstrio som ska gestalta den tillfälliga konsten på byggplanket på Västra Vallgatan startar nu sitt arbete med att samla in reseminnen för att få underlag till sitt kommande konstverk. Var med och inspirera till konstverket genom att dela dina minnesbilder av tågresor till, från och förbi Varberg!

 • Hållplatser för tång införs på stränderna
  Den här badsäsongen arbetar Varbergs kommun på ett nytt sätt med tångstädning på våra kommunala badplatser. Uppsamling gör vi som vanligt men nytt för i år är tånghållplatser.

 • Nu tar vi farväl av skejtrampen i Sjöallén
  Skejtrampen i Sjöallén tas bort idag, torsdag 9 juni. Orsaken är att den inte längre är i ett sådant skick att den går att använda.

 • Stor musikalisk bredd i Parkmusikens program
  Konsertserien Parkmusiken i Societetsparken är tillbaka. I mitten av juni är det premiär och därefter bjuder Varbergs kommun på musik i parken fyra veckor framåt. Blandningen är salig - allt från metal och jazz till visor och rockshow för barn.

 • Fira midsommar i Varbergs kommun
  Om du vill dansa runt midsommarstången i midsommarhelgen så finns det flera ställen runt om i Varbergs kommun att besöka.

 • Planerat servicearbete av Pingvinens bassänger i sommar
  Kommunen genomför servicearbete av multibassängerna och aktivitetsbadet på Pingvinen under ett antal veckor i sommar. Bassängerna kommer att hållas stängda under servicearbetet.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 25 maj 2022. På mötet redovisades bland annat socialnämndens tertialrapport.

 • Kommunkoreografen dansar över generationsgränserna
  "En Väldans tur". Så heter det projekt där unga och seniorer gemensamt får dansa på ett lekfullt sätt under ledning av Varbergs kommunkoreograf Gustav Jönsson.
  - Jag trodde inte att det var sant när jag läste att vi fått en egen koreograf – det är alldeles underbart, utbrister en av de seniora deltagarna.


 • Arbetsmiljöverket accepterar kommunens åtgärder för att förbättra bussvakters arbetsmiljö
  Arbetsmiljöverket har i sitt beslut den 24 maj 2022 accepterat kommunens svar och avslutat ärendet gällande krav på olika åtgärder för att förbättra bussvakters arbetssituation vid avlämnings- och upphämtningsplatsen på Bosgårdsskolan.

 • Peder Skrivares skola utsedd till Sveriges bästa UF-skola
  I tisdags hölls SM i Ung Företagsamhet på Svenska Mässan i Göteborg. Peder Skrivares skola i Varberg utsågs till den bästa UF-skolan i landet.

 • Nationaldagsfirandet tillbaka i Societetsparken
  Efter ett par års uppehåll på grund av pandemin är vi glada att återigen kunna fira årets nationaldag i Societetsparken den 6 juni. Det blir flagghissning, utdelning av utmärkelser och en massa roliga aktiviteter för stora och små. Årets högtidstal hålls av den prisbelönta författaren och scenpoeten Olivia Bergdahl och för underhållningen står bland annat körer från Kulturskolan.

 • Öppet hus på Varbergs kommuns nya förskola
  Ljus, inspirerande och välkomnande. På Bua förskola, Varbergs kommuns senast byggda förskola, trivs både pedagoger och barn. Imorgon, den 25 maj, bjuder förskolan in till öppet hus för alla som är nyfikna.

 • Nya valdistrikt i höstens val
  Idag är det tre månader tills förtidsröstningen öppnar och markerar starten för höstens val. En nyhet för i år är att kommunen har förändrade valdistrikt. För dig som vill rösta på valdagen innebär detta att du kanske inte har samma vallokal som vid förra valet.

 • Idag firar vi förskolans dag med spring, dans, grill och hemliga överraskningar
  Den tredje torsdagen i maj firas förskolans dag över hela landet. Det började redan 1984, då som ett sätt att lyfta förskoleverksamheten och pedagogernas status. Idag är förskolans dag en dag där man fokuserar på barnen, med extra mycket upptåg, lekar och upplevelser.

 • Varberg kan bli Årets superkommun igen
  Varbergs kommun är åter finalister i tidningen Dagens samhälles årliga kommunrankning och har därmed chans att utses till Årets superkommun en tredje gång.

 • Årets pristagare inom jämställdhet och hållbarhet
  När Varbergs kommun uppmärksammar initiativ för jämställdhet och hållbarhet är det en teatergrupp, ett diakonalt café och ett rättvist rekryteringsföretag som står i fokus.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 16 maj
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 16 maj och beskrivningar av ärendena.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 17 maj klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Vill din förening arrangera midsommarfirandet i Societetsparken?
  Midsommarfirandet i Societetsparken i Varberg är en kär tradition som haft uppehåll några år under pandemin. Nu behövs en ny arrangör för firandet.

 • Östergårdens seniorrestaurang har stängt för renovering 16 maj-21 augusti
  Köket på Restaurang Östergården ska renoveras under perioden 16 maj till 21 augusti. Under tiden hänvisas matgästerna till seniorrestaurangerna Södertull och Apelvikshöjd.

 •  650 åttondeklassare testar framtida jobb
  Under onsdagen genomfördes MOA-mässan på arena Varberg där 650 åttondeklassare i de kommunala skolorna hade möjlighet att träffa 130 yrkesföreträdare i drygt 50 olika branscher.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 28 april 2022. På mötet redovisades bland annat socialnämndens månadsrapport och rapport om systematiskt arbetsmiljöarbete.

 • Årets pristagare inom kultur- och fritidsområdet
  Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. I år gick utmärkelserna bland annat till en bildkonstnär och till personer verksamma inom idrotterna mångkamp och ju-jutsu.

 • Statens servicecenter lämnar kommunens lokaler
  Inom kort lämnar statens servicecenter med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket kommunens lokaler och flyttar till Kyrkogatan 8. Kvar på Norra Vallgatan 14 finns kommunens kontaktcenter Varberg direkt.

 • Tittskåp i byggplanket ska skapa upptäckarlust inför dåtid och framtid
  Nu är det klart vem som vann skissuppdraget för den tillfälliga konsten längs byggplanket vid Västra Vallgatan i Varbergs centrum. Bland 90 högklassiga intresseanmälningar från konstnärer runt om i landet blev det till slut Johannes Heldén som valdes ut för att genomföra den konstnärliga gestaltningen.

 • Året 2021 - pandemieffekter, inflyttning och en bro
  Så skulle föregående år kunna sammanfattas i korthet. En längre version av vad som hände finns i den årsredovisning som på tisdagskvällen antogs av kommunfullmäktige. Där kan bland annat läsas om ett år med oförutsägbara och ihållande pandemieffekter, ett rekordstort ekonomiskt överskott och en rad nyinvigda större investeringar.

 • 341 miljoner kronor mer i överskott än budgeterat – hur kunde det bli så?
  Nyligen klubbades årsredovisningen för 2021. I den framgår att Varbergs kommun gick med ett överskott om 413 vilket är 341 miljoner mer än budgeterat. Hur kunde det bli så? Ekonomidirektör Jens Otterdahl Holm svarar och förklarar.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 april klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Dieselutsläpp från tankstation på Kvarnagårdens industriområde
  Räddningstjänsten hanterade den 14 april ett dieselutsläpp från Kvarnagårdens industriområde i Varberg. Utsläppet nådde Himleån. När Räddningstjänstens akuta insats var klar i torsdags kväll tog Varbergs kommun över för att fortsätta saneringsarbetet. Arbetet kommer att pågå tills saneringen är slutförd.

 • Nu införs systemet med elsparkcyklar
  Nu blir det möjligt att hyra elsparkcyklar i Varberg. Cyklarna väntas finnas tillgängliga nästa vecka.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 4 april
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 4 april och beskrivningar av ärendena.

 • Ringhals och Södra Cell står bakom ny utbildning på Campus Varberg
  Processtekniker med inriktning hållbar produktion är en ny yrkeshögskoleutbildning som tagits fram av 25 företag i samverkan med Campus Varberg. Efterfrågan på utbildade processtekniker är stor.

 • Vi söker familjehem!
  Det finns idag ett stort behov av familjer som kan ta emot ett utsatt barn. Därför samverkar kommunerna i Halland om rekrytering av familjehem. Även situationen i Ukraina gör att behovet av familjehem ökar, när ensamkommande barn flyr kriget. Nu söker vi dig som kan tänka dig att öppna dörren för ett barn. Vill du veta mer?

 • Gemensam kulturstrategi ska inkludera barn och unga i kommunens kulturliv
  Kultur- och fritidsnämnden har antagit Kulturstrategi för barn och unga . Strategin ska ge de yngre invånarna i Varbergs kommun möjlighet till konst- och kulturupplevelser präglade av inkludering, delaktighet samt kulturell och konstnärlig mångfald.

 • Beslut i kultur- och fritidsnämnden: Veddige simhall ska finnas kvar
  Under torsdagens sammanträde tog kultur- och fritidsnämnden beslut om framtiden för Veddige simhall. En enig nämnd beslutade att simhallen ska finnas kvar och drivas på lång sikt.

 • Ny riktlinje för kommunala bidrag ska möta föreningslivets behov
  Kultur- och fritidsnämnden har fattat beslut om en ny riktlinje för bidrag och stöd till verksamhet inom kultur-, idrotts- och fritidsområdet. Ärendet förs nu vidare till kommunfullmäktige för fastställande. Den nya riktlinjen är planerad att börja gälla från och med 2023.

 • Enkät: Hur ser du på tryggheten i Varbergs kommun?
  Hur tryggt upplever du att det är i Varbergs kommun? Tillsammans med Polisen och Region Halland bjuder vi nu in dig som bor i kommunen att svara på årets trygghetsenkät. Genom att svara påverkar du nästa års medborgarlöfte.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 24 mars 2022. På mötet redovisades bland annat socialnämndens månadsrapport och beslut fattades om ramarna för utveckling av förvaltningens organisation.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 22 mars klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Storslam för Peder Skrivares skola i Ung Företagsamhet-tävling
  Under torsdagen delades priset ut till Hallands bästa UF-företag i årets Entreprenörskap på riktigt . PS hade en riktigt bra dag.

 • Varbergselever i EU-frågestund med kunniga talare
  Den 18 mars kommer elever vid Peder skrivares skola att ställa frågor till en Europa­parlamentariker och EU-journalist i en webb­sänd fråge­stund.

 • Vi planerar för flyktingboenden
  Migrationsverket har bett om hjälp med boenden för flyktingar från Ukraina och i kommunen jobbas det nu intensivt med att hitta boendeplatser.

 • Elsparkcykelsystem blir en ny del i gaturummet
  Under förra året infördes ett hyrcykelsystem i Varbergs kommun. I vår blir möjligheten att hyra både elcyklar och elsparkcyklar ett nytt inslag på våra gator.

 • Nu rullar sandupptagningen igång
  Våren är här och idag startar sandupptagningen på våra gator.

 • Konstnär sökes till gestaltningsuppdrag på landsbygdsskolor
  Varbergs kommun söker under våren en konstnär eller konstnärsgrupp för konstnärliga gestaltningar på två skolor på landsbygden. Sista dag för anmälan är 4 april.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 28 februari
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 28 februari och beskrivningar av ärendena.

 • Arbetsmiljöverket vill se bättre arbetsmiljö för bussvakter
  Varbergs kommun har mottagit ett beslut från Arbetsmiljöverket att genomföra ett antal åtgärder relaterat till bussvakters arbetssituation vid avlämnings- och upphämtningsplatsen på Bosgårdsskolan. Vi ska ha genomfört åtgärderna senast den 9 maj, annars föreläggs ett vite på 100 000 kronor.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 24 februari 2022. På mötet redovisades bland annat resultat för 2021, kvalitetsberättelse och patientsäkerhetsberättelse.

 • Ljusmanifestation till stöd för Ukraina
  Varbergs kommun genomför en ljusmanifestation i centrum under 12 dagar till stöd för Ukraina.

 • Ansök om skolskjuts idag – Vad du behöver veta!
  En elev som har långt avstånd, eller av någon annan anledning har svårt att ta sig till och från förskoleklass och grundskolan på ett säkert sätt, kan få kostnadsfri skolskjuts. Nytt inför läsåret 22/23 är att alla som har behov ska ansöka.

 • Kommunens konstsamling blir tillgänglig för allmänheten
  Varbergs kommun visar olika konstverk ur sin konstsamling på Kulturhuset Komedianten. Utställningen är ett led i det pågående arbetet med att göra samlingen mer tillgänglig för allmänheten.

 • Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina
  I rådande läge är det länsstyrelserna som har i uppdrag att samordna och följa hur det säkerhetspolitiska situationen eventuellt kan påverka länen.

 • Desinformations-kampanj angriper svensk socialtjänst
  Det pågår en desinformationskampanj i Sverige som anklagar svensk socialtjänst för övergrepp mot muslimer och deras barn. Konton kopplade till våldsbejakande islamistiska organisationer sprider falsk information om myndigheter och socialtjänst i flera svenska kommuner, detta enligt Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, som följt kampanjen.

 • Fler åtgärder kan behövas för ett renare hav
  Vivab presenterar idag en förstudie om läkemedelsrening vid Getteröverket. Studien visar att det finns goda möjligheter att rena avloppsvattnet ännu mer från läkemedelsrester men att det också kan komma föroreningar från andra källor ut i Inre Farehammarsviken, norr om Getteröns naturreservat.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 15 februari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Tobias Ahlin om konsten att ha dåliga idéer
  Vad har Mario, Spotify och världspolitiska prognoser gemensamt? I föreläsningen Konsten att ha dåliga idéer ger Tobias Ahlin oss en inblick i hur man bygger en innovativ kultur som genomsyras av kreativitet, kritiskt tänkande och experimenterande.

 • Nu söker vi eldsjälar och hjältar!
  Vet du någon eller några som gjort en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Kanske någon som bidragit till ett mer hållbart eller jämställt Varberg? Nu är det dags att ansöka eller nominera till Varbergs kommuns årliga stipendier, priser och utmärkelser.

 • Gör nåt kul på sportlovet!
  Nu är sportlovsprogrammet här! Det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om att besöka Science safari-bussen för att lära dig mer om teknik och vetenskap, styrketräna med Varbergs kraftsportklubb, gå på nycirkusföreställning på Kulturhuset Komedianten eller att åka Barnens vasalopp? Detta och mycket mer finns att göra under sportlovet.

 • Ett positivt bokslut för 2021
  Varbergs kommun har börjat summera det ekonomiska utfallet för verksamhetsåret 2021. Siffrorna följer årets prognoser där både kommunen och de kommunala bolagen tillsammans kommer att visa resultat som är betydligt starkare än budget.

 • Dags att söka feriearbete inför sommaren 2022
  Varbergs kommun erbjuder dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet möjligheten att feriejobba i kommunen. Du kan söka feriearbete inom många olika yrkesområden.


 • Sista februari öppnar seniorrestaurangen på Apelvikshöjd
  Lunchserveringen för pensionärer på Apelvikshöjd kommer att öppna igen med start den 28 februari, under förutsättning att inte pandemin ställer till det.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 27 januari 2022. På mötet redovisades bland annat ekonomiskt resultat för 2021 och beslut fattades om att pausa Lindgårdens äldreboende för renovering.

 • Arbetsmiljöverket bedömer att kommunen har uppfyllt kraven för att minska smittspridning i skolorna
  Arbetsmiljöverket har i ett beslut den 26 januari 2022 bedömt att Varbergs kommun har uppfyllt kraven på att genomföra vissa åtgärder i arbetsmiljön för att minska smittspridning i skolorna.

 • Har din förening en aktivitet på sportlovet?
  Vecka 8 är alla barn och ungdomar i Varbergs kommun sportlovslediga, och kanske din förening har tänkt arrangera något för dem? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns sportlovsprogram!

 • Digital föreläsning: Hög elkostnad - hur löser du det?
  Välkommen på en digital lunchföreläsning om hur du kan göra för att hålla nere dina elkostnader och hur du kan hantera en ekonomiskt svår situation. Föreläsningen är kostnadsfri.

 • Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 18 januari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Förstudierapporten om skicket på Veddige simhall är klar
  Nu finns en gedigen förstudierapport om skicket på Veddige simhall. Nästa steg är att den analyseras för att se vilka förutsättningar som finns för fortsatt drift av simhallen.

 • Välkommen att lyssna till vårens öppna föreläsningar digitalt på Campus Varberg
  Campus Varbergs populära föreläsningsserie Öppna föreläsningar fortsätter hållas digitalt. I vår kommer det hållas fyra inspirerande föreläsningar med spännande och dagsaktuella ämnen. Föreläsningarna genomförs med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.

 • Kommunens karttjänster är åter i drift
  Varbergskartan och Varbergs historiska fönster, som tillfälligt togs ur drift strax före jul med anledning av säkerhetsarbete, går nu att använda igen.

 • Fortsatt satsning på rent hav
  Dialog med markägare och stöd för att genomföra åtgärder som till exempel våtmarker är viktiga verktyg för att minska övergödningen. Detta är erfarenheter från det LEVA-projekt som kommunen deltagit i sedan 2018. Nu fortsätter arbetet för ett rent hav genom bidrag från Varbergs kommun.

 • Sök sommarjobb på Varbergs omsorg
  Välkommen med din ansökan till sommarjobb 2022 redan nu. Tycker du om människor och söker ett meningsfullt sommarjobb som ger mycket tillbaka?

 • Inställt nyårsfirande
  Nyårsfirandet på Varbergs torg den 31 december kommer tyvärr inte kunna genomföras på grund av de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 13 december
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 13 december och korta beskrivningar av ärendena.

 • Kommunen stänger vissa digitala tjänster av säkerhetsskäl – trots att ingen påverkan upptäckts
  Det finns en säkerhetsrisk i en komponent som används av många IT-system i världen. I nuläget finns ingen kännedom om påverkan på Varbergs kommunens IT-miljö, men vissa digitala tjänster hålls stängda tills läget bedöms säkert.

 • Forskare presenterade nya och pågående forskningsprojekt på Campus Varberg
  Den 14 december träffades forskarna som ingår i Campus Varbergs satsning Efterfrågad forskning . Satsningen verkar för att öka forskningens närvaro i de utbildningar och projekt som erbjuds och bedrivs på Campus Varberg.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 16 december 2021. Denna månad har bland annat budget och långtidsplan och öppnande av seniorrestauranger tagits upp på nämnden.

 • Medborgarlöfte för ökad trygghet i Varberg
  Varbergs kommun, polisen och Region Hallands lokala nämnd i Varberg arbetar aktivt för att öka tryggheten i kommunen. Idag, fredag, skrevs medborgarlöftet för 2022 under av Ann-Charlotte Stenkil, Anders Wiss och Karl-Gunnar Svensson.

 • För dig som planerar att byta grundskola – Detta gäller från och med 2022
  Från och med våren 2022 införs så kallade skolbytesperioder i Varbergs kommun för elev som av olika skäl planerar att byta till en annan kommunal grundskola under pågående skolgång.

 • Ändrad hämtning av hushållsavfall under jul och nyår
  Under jul och nyår ändras dagen för hämtning av hushållsavfall för dig som normalt har hämtning på fredagar, det vill säga på julafton eller nyårsafton.

 • För tillfället kan du inte komma åt Varbergskartan
  Vi utför just nu underhåll av karttjänsten.

 • Jeanette Qvist blir nytt kommunalråd
  På kommunfullmäktige den 14 december beslutades det att Jeanette Qvist (S) tar över som kommunalråd efter Jana Nilsson.

 • Distansundervisning för Peder Skrivares skola under torsdagen
  På grund av väderläget, och osäkerheten om det under torsdagen kommer att finnas möjlighet att ta sig till och från skolan med Hallandstrafiken, har beslut tagits om att ställa om all undervisning vid Peder Skrivares skola till distansundervisning. Undervisningen följer ordinarie schema.

 • Skolbusstrafiken och kollektivtrafiken är igång
  Hallandstrafiken informerar under torsdag eftermiddag att all stads- och regionbusstrafik nu rullar i Halland. Även skolbusstrafiken i Varberg ska köra enligt plan. Det kan fortfarande finnas förseningar, så du uppmanas att hålla dig uppdaterad om trafikläget.

 • Snön faller, var beredd!
  Vintern har kommit till Varberg och det väntas mer snö under onsdagen. Följ väderutvecklingen på SMHI och ta det försiktigt i trafiken.

 • Läkaren Clas Malmström föreläser om psykisk ohälsa
  De senaste femton åren har psykisk ohälsa seglat upp som den vanligaste orsaken till sjukskrivning, även bland ungdomar ökar förekomsten av psykiska besvär.

 • Peder Skrivares skola fyller 50 år
  På måndag den 29 november firar Peder Skrivares skola 50 år. Medverkar gör bland annat ordförande för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Eva Pehrsson Karlsson, vice ordförande Jeanette Quist, förvaltningschef Maria Gustafsson samt gymnasiechef Tobias Ramstedt och Varberg Energis vd Björn Sjöström.

 • Vinnarna av 2021 års medarbetarpriser
  De som arbetar i Varbergs kommun har årligen chansen att lyfta kollegor som på ett eller annat sätt inspirerar och visar vägen mot visionen, genom att nominera dem till något av de tre medarbetarpriser som delas ut varje år. Idag hölls det en lunch på Arena Varberg för alla de som nominerats och då tillkännagavs det även vilka som får ta emot årets medarbetarpriser!

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 18 november 2021.

 • Orange ljussättning för att belysa våld mot kvinnor
  "Orange Day” arrangeras globalt varje år från 25/11-12/12 över hela världen för att uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor.

 • Föräldrautbildningar
  Nu kan du anmäla dig till föräldrautbildningarna Aktivt föräldraskap och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar.

 • Nyårsfirande på Varbergs torg
  Välkommen till ett gemensamt nyårsfirande på Varbergs torg. Det uppskattade lågfyrverkeriet med synkroniserad musik återkommer. Likt tidigare år sjunger alla som deltar in det nya året tillsammans. Årets nyårstalare är landshövding Brittis Benzler.

 • Varbergs kommuns budget för 2022 beslutad
  En budget för kunskap och omsorg– det är titeln på Alliansens förslag på kommunbudget som klubbades igenom av kommunfullmäktige igår kväll, den 16 november. Beslutet omfattar för första gången hela kommunkoncernen med möjligheten att planera för en god ekonomisk hushållning för hela den samlade kommunala organisationen.

 • Kartor, koordinater och allt där emellan!
  På onsdag den 17 november är det internationella GIS-dagen.
  Dagen till ära finns en hel drös med kommunens ”GIS:are” på Kulturhuset Komedianten och visar kommunens digitala kartskatt. Drop in mellan kl. 15 och 18:30.


 • Rättvist med rätt avgift
  Varbergs kommun vill att alla ska betala rätt avgift för plats i förskola och fritidshem. Därför kontrolleras nu att rätt avgift har betalats för år 2019.

 • Robotarna är här!
  Teknikutvecklingen tar oss snabbt framåt in i robotarnas värld och AI:ns tidsålder. Vad är egentligen en robot och hur används den idag?

 • Klart med kafé på Komedianten
  Under vintern öppnar Jenny Andersson från Korndals Gård upp kaféet på kulturhuset och äntligen kan Komedianten erbjuda frukost, fika och lunch till hungriga och kaffesugna besökare igen!

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 8 november
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 8 november och korta beskrivningar av ärendena.

 • Samverkan för ett tryggare Varberg
  Ökad trygghet, bättre hälsa och minskad brottslighet. Det är målet med en förnyad fyraårig samverkansöverenskommelse mellan Varbergs kommun, polisen och Region Halland.

 • Hallands bästa seniorrestaurang finns i Varberg
  För andra gången utses en seniorrestaurang i Varberg till ”Hallands bästa seniorrestaurang”. Det är Ekekullen i Rolfstorp som prisas av Hallands Matakademi.

 • Tävlingsbidragen i Europan 16 tillgängliga digitalt
  Är du nyfiken på arkitekttävlingen Europan 16 och hur unga arkitekter tänker att Trädlyckevägen och Håstens torg kan se ut i framtiden? Nu finns en sida på Varberg växer-webben där du kan ta del av tävlingsförslagen!

 • Bra ventilation sparar energi och din hälsa
  Visste du att du kan spara 30-40 procent av dina uppvärmningskostnader genom att ha bra ventilation?

 • Hållbarhetsfrågan lyfts under Green Week
  För andra året i rad arrangeras Green Week Varberg med ambition att lyfta hållbarhet och cirkulär ekonomi. Den 29 november till 3 december arrangeras olika evenemang runt om i Varberg med tonvikt på Peder Skrivares skola, som alla går under temat hållbarhet och cirkulär ekonomi.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 21 oktober 2021.

 • Gör något kul under höstlovet!
  Nu är årets höstlovsprogram här! Det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs till exempel om Superhjältelov på biblioteken, 3D-modellering med Kulturskolan eller sportskytte med Varbergs Parasport? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.

 • Varberg värnar demokratin
  Ett 100-tal samlades vid Hallarna i Halmstad när Demokratistugan nådde Halland. Invigningen fylldes med tal, dans, dikt, panelsamtal och gemensam underskrift av demokratideklarationen, där kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim skrev under Varbergs deklaration. Länge leve demokratin!

 • Nu kan vattnet användas som vanligt igen
  Vivab meddelar att vattnet nu kan användas som vanligt igen i Varbergs kommun. Vattenverkets produktion är åter i full gång.

 • Sök stipendium
  Varje år delar AB Varbergs Folkrestaurants stipendiestiftelse ut ett belopp på 500-1 000 kronor till ett antal skolelever från Varbergs kommun.

 • Budgeten för 2022 är ett steg närmare beslut
  Tisdag 12 oktober togs majoritetens förslag till budget för 2022 och plan för 2023-2026 upp i kommunstyrelsens arbetsutskott. Det är den första av tre politiska instanser som ärendet ska passera innan kommunens budget för kommande år är klubbad. I år omfattar budgeten för första gången hela kommunkoncernen.

 • Isolering och bättre fönster...
  ...ökar värdet på ditt hus och sänker dina kostnader.

 • Bokning av tredje dos vaccin mot covid-19 för vissa grupper
  Region Halland har gått ut med information om att en tredje dos vaccin nu ska erbjudas till vissa grupper. Det gäller bland annat kunder på särskilt boende, inom hemtjänsten och hemsjukvården.

 • Funktionsnedsättningar uppmärksammas under Äppelveckan
  Vecka 43 firas den årliga Äppelveckan på Kulturhuset Komedianten. Under hela veckan uppmärksammas Äppelhyllan, och barn och unga med funktionsnedsättningar. Programmet bjuder bland annat på två stora föreläsningar av aktuella författare, samtal kring autism och hinderbana i rullstol.

 • Komediantens nya webb är lanserad
  Kulturen öppnar upp för besökare igen – och samtidigt öppnar Kulturhuset Komedianten upp dörrarna för sin nya webb.

 • Betongspecialister och andra sakkunniga undersöker Veddige simhall
  Veddige simhall stängde för säsongen i mitten av juni i år och är fortsatt stängd för att skick och renoveringsbehov ska kunna bedömas. Här kan du läsa mer om vilka undersökningar som pågår under hösten.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 27 september
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 27 september och korta beskrivningar av ärendena.

 • Sänk dina elkostnader
  Vilka mekanismer styr elpriset, hur läser jag min elräkning, väljer rätt elavtal och minskar elkostnaderna?

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 23 september 2021.

 • Regnfyllt friluftsliv med landshövding Brittis Benzler
  Luften är fri - det är temat för Friluftslivets år 2021 i Sverige. Luften kan även vara fylld med regn, vilket den var när Brittis Benzler, landshövding i Hallands län, under torsdagen besökte Åkulla. Där fick hon uppleva den vackra bokskogsmiljön, och ta del av hur Varbergs kommun jobbar med att få fler personer att få upp ögonen för friluftsliv.

 • Har din förening en aktivitet på höstlovet?
  Hösten börjar göra sig påmind och kanske din förening har tänkt arrangera något för barn och unga under höstlovet? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns höstlovsprogram!

 • Dags för Europeiska mobilitetsveckan
  Mobilitetsveckan är en återkommande kampanj som i år pågår 16-22 september. I samband med den vill vi passa på att uppmuntra till hållbart resande.

 • Arbetsmiljöverket vill se fler åtgärder
  Varbergs kommun har nu fått ett beslut från Arbetsmiljöverket utifrån ärendet om kompletterande riskbedömningar för att förebygga och undanröja risken att personal eller elever i grundskolan blir smittade av covid-19. Vi ska ha genomfört åtgärder senast den 31 oktober, annars föreläggs vi vite på 100 000 kronor.

 • Barn invigde konstverk på Pingvinen
  Under söndagen invigdes konstnären Alvaro Campos tre konstverk på simhallen Pingvinen. Med på invigningen var barn och familjer som varit med och skapat ett av de tre konstverken.

 • Ny webbplats för ökad delaktighet i det växande Varberg
  Vilka detaljplaner ligger ute på samråd just nu? Vem bygger på Magasinsgatan? Och varför tar det tid att planera en förskola? I denna vecka lanseras en helt ny webbplats för kommuninvånare, företagare och besökare som vill veta vad som händer i det växande Varberg.

 • Gemensamt krafttag för hållbara måltider i de offentliga köken
  Nu ska det bli lättare att ställa krav på kvalitet, klimatsmarta måltider, hållbarhet och djurskydd vid upphandling av. Detta tack vare samverkan i Halland mellan samtliga kommuner och regionen.

 • Snart hävs restriktioner om deltagartak
  Igår kom beskedet att restriktionerna för deltagartaket hävs i slutet av september. Senare i höst kommer salongerna åter kunna fyllas, något som Kulturhuset Komedianten och Varbergs Teater gläds över.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 30 augusti
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 30 augusti och korta beskrivningar av ärendena.

 • Ny upphandling av kaféentreprenör för Kulturhuset Komedianten
  Efter att vårens upphandling av kafé avbröts på grund av bristande konkurrens är en ny upphandling nu inledd.

 • Ny kommunikationschef till Varbergs kommun
  Eva Sondelius Rhodin har anställts som ny kommunikationschef efter Krister Svahn.

 • 4 september öppnar badet på Pingvinen – Varbergs is- och simarena
  Nu är det klart! Lördag den 4 september slår vi äntligen upp portarna till Pingvinen, Varbergs is- och simarena. Välkommen att ta ett premiärdopp på det nya badet!

 • Hallands kommuner i nytt samarbete för att hitta fler familjehem
  Behovet av familjer som kan ta emot utsatta barn har ökat stadigt de senaste åren. Därför har nu samtliga kommuner i Halland gått ihop i en gemensam rekryteringskampanj – Våga växa. Med kampanjen vill vi uppmärksamma bristen på familjehem och få fler familjer att anmäla intresse för uppdraget.

 • Efterlängtad bokbuss med lokala motiv
  Väntan har varit lång men nu är bibliotekets nya bokbuss äntligen här! Redan 2016 togs beslut att bussen skulle köpas in, men andra investeringar, upphandling av både buss och konst samt pandemi gjorde att leveransen försenades. Därför är den extra efterlängtad - både av låntagarna och bibliotekets medarbetare.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 26 augusti 2021.

 • Välkommen att lyssna till höstens öppna föreläsningar digitalt på Campus Varberg
  Campus Varbergs populära föreläsningsserie Öppna föreläsningar fortsätter hållas digitalt. I höst kommer det hållas fem inspirerande föreläsningar med spännande och dagsaktuella ämnen. Föreläsningarna genomförs med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg.

 • Nu kan du boka bord på Restaurang Peder
  Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg lagar och serverar mat på Restaurang Peder. Nu har restaurangen öppet för bordsbokning.

 • Kartläggningen av kommunalt föreningsstöd klar – ska ligga till grund för uppdaterad bidragsmodell
  Kultur- och fritidsnämnden har gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att se över kommunens bidragsbestämmelser. Som en del i detta arbete har Varbergs kommuns samlade föreningsstöd under 2019 kartlagts. Kartläggningen är nu färdig och kommer att ligga till grund för arbetet med en uppdaterad bidragsmodell.

 • Fortfarande några lediga platser på Kulturskolans kurser
  Det finns fortfarande några lediga platser kvar till Kulturskolans kurser. Bland annat i ämnena slagverk, dans, konst, sång och pianorytmik.

 • Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.

 • Varberg växer snabbast i länet
  Varbergs befolkning har ökat med 654 invånare under första halvåret, imponerande siffror då det är landets åttonde största tillväxtsiffra.

 • Nu startar SCB:s medborgarundersökning 2021
  SCB:s medborgarundersökning mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i Varbergs kommun och vilket inflytande invånarna upplever att de har. Undersökningen ger också svar på hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och annan värdefull vägledning för kommunernas verksamheter.

 • Fågeltorn kan byggas vid Naturum
  Det planerade fågel- och utsiktstornet Kärven godkänns av Länsstyrelsen. Myndigheten meddelade igår, den 19 augusti, att Kärven inte kommer att innebära en betydande miljöpåverkan på Natura 2000-området med den nya placering som projektet föreslagit.

 • Kvalitetsrevision av hemtjänsten i Veddige
  Socialförvaltningen tillsätter en kvalitetsrevision utifrån klagomål och avvikelser som framförts om hemtjänsten i Veddige.

 • Normalt tryck i kranarna efter vattenläcka i Björkäng, Galtabäck, södra Träslövsläge och Tvååker
  Efter ett ledningsarbete kan vattnet upplevas grumligt eller missfärgat. Det är inte farligt för hälsan. Spola ett tag i kranen tills vattnet klarnat.

 • Varbergs kommun svarar Arbetsmiljöverket om riskbedömning och trängsel i skolorna
  Förskole- och grundskoleförvaltningen har under pandemin följt riktlinjer och rekommendationer från tre instanser, samt gjort riskbedömningar och vidtagit relevanta åtgärder. Det blir svaret på Arbetsmiljöverkets underrättelse om ett ärende som öppnats med anledning av identifierade arbetsmiljörisker.

 • Hokens hemlighet: ett hus under huset...
  Den 1 oktober påbörjas rivningen av den gamla terminalbyggnaden på Hoken. Under ”skalet” på huset finns en gammal varvsbyggnad kvar. Om möjligt ska den bevaras, och i bästa fall användas till något redan nästa sommar.


 • Anbuden för nya Farehamnen dyrare än förväntat
  Under sommaren har Varbergs kommun utvärderat de anbud som de prekvalificerade entreprenörerna skickat in för byggandet av den nya Farehamnen. Projektet kan konstatera att den nu beräknade totalkostnaden för projektet överstiger budget. Varbergs stadshus AB:s styrelse har därför idag beslutat att föreslå kommunfullmäktige att hantera den utökade kostnaden genom sänkta avkastningskrav på Hallands Hamnar Varberg AB samt utökad investeringsbudget för kommunen.

 • Prins Julian får en lekplats i Varberg!
  Idag den 14 augusti döps Prins Julian, hertig av Halland. Landshövding Brittis Benzler deltar vid dopet och överlämnar en gåva från länet – en lekplats som ska byggas intill naturum på Getterön i Varberg!

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 21 juni
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 21 juni och korta beskrivningar av ärendena.

 • Överklagad detaljplan
  Tiden för att överklaga detaljplanen för etapp 1 i Västerport är nu till ända.
  Tre överklaganden har inkommit.


 • Länsstyrelsen godkänner detaljplanen för etapp 1 i Västerport
  Länsstyrelsen har beslutat att inte överpröva detaljplanen för Västerports första etapp.
  -Det var väldigt skönt att gå på semester med det här beskedet, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Vi städar bort övergivna cyklar
  Ifjol startade Varbergs kommun ett arbete med att städa bort övergivna och trasiga cyklar från centrala Varberg. Nu är det dags igen.

 • Upphandlingen av caféentreprenör till Kulturhuset Komedianten försenas
  Entreprenören som fick uppdraget att driva caféet drog tillbaka sitt anbud under förra veckan. Arbetet med upphandlingen pausas under sommaren och beslut om nästa steg väntas i augusti.

 • Ta en sagopromenad i Brunnsbergsskogen
  Varbergs bibliotek bjuder in alla lässugna barn (och vuxna) på en härlig läsupplevelse i Brunnsbergsskogen. Från och med 3 juli finns en sagopromenad uppsatt längs stigen.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 24 juni 2021.

 • Ny förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen
  Kommunstyrelsen beslutade i dag den 22 juni, att utse Anna Reinhardt till ny förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen.

 • Ny skulpturgrupp blir tillfälligt landmärke i Apelviken
  Den 22 juni stod en ny skulpturgrupp klar i Apelviken. Den är en del av (X)sites, en land art-utställning som består av tio temporära konstverk som är knutna till platser längs Kattegattleden och Sjuhäradsrundan.

 • Brand på industriområdet i Varberg
  I förmiddags utbröt en brand på Batterivägen i Varberg och ett viktigt meddelande skickades ut till allmänhet om att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

 • Konsumentrådgivningen har stängt under denna vecka
  Under denna vecka från 21 juni – 25 juni har konsumentrådgivningen stängt. Vi hänvisar dig som söker rådgivning om specifika områden till följande telefonnummer och länkar:

 • Veddige simhalls skick och renoveringsbehov undersöks
  Veddige simhall stänger för säsongen och kommer att förbli stängd en tid framöver. Detta eftersom det krävs omfattande undersökningar för att kunna utreda simhallens skick och renoveringsbehov.

 • Nu blir skolstarten pappersfri
  Skolstart brukar innebära en mängd blanketter och papper för vårdnadshavare att fylla i. Men nu lanserar kommunen en ny e-tjänst där fem av blanketterna blivit digitala.

 • Nya hyrcyklar i stan
  I sommar kan du ställa bilen och enkelt ta dig runt både hållbart och hälsosamt genom Varbergs nya hyrcykeltjänst.

 • Detaljplanen för Västerport antagen i fullmäktige
  Den 15 juni klockan 21.34 antogs detaljplanen för Västerport etapp 1 av kommunfullmäktige.
  Enigheten var stor och förslaget röstades igenom med röstsiffrorna 56 – 5.
  -Det känns mycket bra att denna viktiga milstolpe är uppnådd, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.


 • Varbergs kommuns första hållbarhetsbokslut klubbat av fullmäktige
  Igår kväll antogs Varbergs kommuns första hållbarhetsbokslut av fullmäktige. Ett årligt bokslut över hållbarhetsarbetet skapar ökad tydlighet och gör det enklare att följa kommunens arbete mot ett hållbart samhälle.

 • Stort behov av stöd- och kontaktfamiljer
  Vi har nu flera barn och ungdomar i Varberg som söker en extra familj, så kallade stödfamiljer och kontaktfamiljer.

 • Grattis till årets medaljörer
  Olivia Paaso Göransson och Otto Mårdstrand Östby från Varbergs Thaiboxningsklubb vann båda guld i junior-SM i mars 2020. Grattis önskar Varbergs kommun!

 • Annorlunda platsbesök för tävlande arkitekter
  I dagarna genomfördes ett annorlunda platsbesök i vår stad. Fjorton arkitekter från olika länder guidades längs med Trädlyckevägen och Håstens torg, för att få en bättre bild av området som kommunen vill utveckla. Men det var bara två av besökarna som var på plats, övriga deltog via länk.

 • Varbergs kommun tar ställning mot våld i nära relationer

  Våld i nära relationer är en av våra största samhällsutmaningar. Som Varbergs största arbetsgivare tar kommunen nu tydligt ställning i frågan och inleder ett prioriterat arbete för att uppmärksamma, motverka och förebygga våld i nära relationer hos kommunens medarbetare. – Det här är ett viktigt och självklart ställningstagande. Det är samtidigt ett ställningstagande som kräver mod, kunskap och engagemang, säger Carl Bartler, kommundirektör i Varbergs kommun.

 • Nu släpper Kulturskolan höstens kursplatser
  Den 7 juni släpper Kulturskolan platserna i höstens kurskatalog. Det finns cirka 400 lediga kursplatser som är bokningsbara, välj mellan exempelvis 3D-modellering, klarinett, konst, drama eller fiol.

 • Nationaldagen firas digitalt även i år
  I år uppmärksammar vi nationaldagen genom flagghissning, sång, högtidsstund och nationaldagstal – allt digitalt här på varberg.se. Årets nationaldagstalare är Klara Zimmergren. Välkommen att fira med oss!

 • Hustomten startade i maj - har nytt nummer
  Hustomten startade upp igen den 17 maj. Hustomten är en tjänst där personer över 70 år kan få hjälp med något i hemmet som innebär en fallrisk som till exempel att byta lampor, gardiner med mera.

 • Överförmyndarförvaltningen har förändrade öppettider
  Överförmyndarförvaltningen för Varberg och Falkenberg kommer att hålla stängd från onsdagen den 9 juni till och med fredagen den 11 juni 2021.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 31 maj
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 31 maj och korta beskrivningar av ärendena.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 27 maj 2021
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte 27 maj 2021.

 • Vad händer i Farehamnen?
  Nyfiken på projektet i Farehamnen? Nu har vi tagit fram en film och ett nyhetsbrev om projektet.

 • Resurshundförare – unik vuxenutbildning startar i höst
  Den 18 oktober i år startar utbildningen Resurshundförare i samverkan med Munkagårdsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Varberg. Utbildningen är dels populär bland hundintresserade men är också nationellt unik eftersom den endast finns i Varberg.

 • Om du inte kommer fram på telefon till kommunen 31/5 och 1/6
  Under kvällen och natten den 31 maj sker underhållsarbete på kommunens telefonisystem. Det kommer att bli störningar, men mobiltelefonin påverkas inte. Det kan även förekomma mindre störningar tisdag 1 juni. Det finns tillfälliga telefonnummer till Varberg direkt och Räddningstjänsten Väst.

 • Det blir en annorlunda sommaravslutning även i år
  Om två veckor får lärare och elever välkomna ett långt, härligt och kanske extra efterlängtat sommarlov. Men även i år blir det ett annorlunda avslut på en vårtermin och ett läsår som inte varit som vanligt.

 • Hjälp oss göra rätt när det blir fel
  Sedan Varberg direkt öppnade i februari 2018 har kommunens kontaktcenter väglett kommuninvånarna i över 200 000 kontakter och ärenden.
  Du kan som kommuninvånare bidra till att servicen blir ännu bättre.


 • Barn föreslår namn på ny väg

  I dagarna röstade 108 förskolebarn om vad den nya gatan i Trönninge ska heta. Nu är deras förslag på namn på väg upp till kommunstyrelsen för beslut.

 • Parkmusiken ersätts med konsertturné på kommunens äldreboenden
  I sommar genomförs Sommartoner, en konsertturné där lokala musiker gästar kommunens äldreboenden. Satsningen ersätter Parkmusiken som förhoppningsvis kan genomföras som vanligt nästa år.

 • Plus och minus i kommunens prognos
  Pandemin påverkar fortsatt vår verksamhet och ekonomi på många sätt. Det blir tydligt när vi tar en titt i tertialrapporten, som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade om idag.

 • Nytt telefonnummer till samordnande sjuksköterska från 1 juni
  Från 1 juni är det nya numret till samordnande sjuksköterska: 010 – 180 03 91.

 • Digital föreläsning 26 maj: Funderar du på elbil?
  Hur miljövänlig är en elbil? Hur långt kan man köra? Hur laddar man? Vad kostar det? Det är några av de frågor du bör ha svar på innan du bestämmer dig.

 • Upptäck vår uppdaterade Varbergskarta
  Nu har Varbergskartan fått nytt innehåll, modernare utseende och nya funktioner!

 • Varberg tar silver i Årets Superkommun 2021
  Det blev inte tredje gången gillt för vår kommun. Varberg hamnade på en välförtjänt andra plats. Det blev istället Kalmar som vann titeln Årets Superkommun i kategorien småstads-/landsbygdskommuner och som under tisdagseftermiddagen korades av Dagens Samhälle.

 • Rörelseäventyr gav pris
  Har du hört talats om Zpiido, Bengan Bandit och Hälso-Hilda? Det har klass 1:2 på Ankarskolan i Träslövsläge. De träffar figurerna varje dag genom Rörelseäventyret, en kort pausgympa i form av olika äventyr.
  - Vi hjälper dem att göra övningar. Vi rör oss mycket och blir bättre på det vi tränar, hälsar klassen som nu vunnit pris i denna utmaning.


 • Varbergs kommun söker entreprenör till kulturhusets café
  I vanliga fall sjuder Kulturhuset Komedianten av liv och rörelse från morgon till kväll. I takt med att allt fler blir vaccinerade och smittspridningen går ner börjar vi planera för en tid utan pandemirestriktioner. Därför påbörjar nu Varbergs kommun en upphandling av entreprenör för drift av kulturhusets café.

 • Hustomten startar den 17:maj
  Hustomten startar upp igen den 17 maj.

 • Wästbygg går in som partner i Hotell Västerport
  Byggbolaget Wästbygg blir nu majoritetsägare i Hotell Västerport i Varberg AB och kommer också att vara totalentreprenör för själva bygget.
  -Vi vill vara en del av utvecklingen i Varberg, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef på Wästbygg.


 • Social konsekvensanalys av Västerport färdig
  Högt betyg när det gäller barnperspektiv, kollektivtrafik, mötesplatser och grundläggande struktur. Lägre betyg på gårdsstorlek och parkeringstal.
  För första gången har Varbergs kommun låtit genomföra en social konsekvensanalys av ett område, och det är Västerport som legat under luppen.


 • Regnigt morgonlopp för rörelse och hopp
  Som första skola i Varberg deltog Buaskolans elever på onsdagsmorgonen i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. I sval majluft och ihållande regn sprang eleverna motions- och välgörenhetsloppet till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.
  - Jag har sprungit in 80 kronor på två varv, nu springer jag lätt några varv till, meddelar en elev i en kort andningspaus.


 • Nyheter i korthet från socialnämnden 29 april
  Här kan du ta del av nyheter i korthet från socialnämndens möte den 29 april.

 • De får Varbergs kommuns jämställdhetspris och hållbarhetspris 2021
  När Varbergs kommun uppmärksammar initiativ för jämställdhet och hållbarhet är det bandy, en bostadsrättsförening och ett energibolag som står i fokus

 • Jan tar vaccinationsinsatsen i mål
  När Katarina Sundberg nu i maj slutar inom Varbergs kommun tar Jan Hellkvist, avdelningschef på personalkontoret, över hennes roll som vaccinsamordnare.

 • Saneringen i Västerport förlängs
  Saneringen av marken i etapp 1 i Västerport (gamla färjeläget) kommer att pågå ytterligare ett par veckor. Anledningen är att man behöver sanera en större yta än planerat samt att flera grundkonstruktioner under mark påträffats och rivits.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 26 april
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 26 april och korta beskrivningar av ärendena.

 • Sök sommarjobb på Varbergs omsorg
  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg. Vill du jobba med något riktigt viktigt i sommar?

 • Ledig betesmark
  Behöver du betesmark till dina får, kor eller hästar? Varbergs kommun äger flera stads-och tätortsnära betesmarksområden som i år saknar betesdjur.

 • Detaljplanen för Västerport godkänd av byggnadsnämnden
  Byggnadsnämnden har idag godkänt detaljplanen för etapp 1 i Västerport.
  Nästa steg är att den ska upp för antagande i kommunfullmäktige, vilket beräknas ske i juni.
  -Vi har arbetat med planen sedan 2018, så vi har nu nått ett viktigt delmål, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Premiär för kulturpodden En annan ART
  Nu lanserar Kulturhuset Komedianten podden En annan ART . Varannan vecka får lyssnarna i intervjuer och samtal ta del av om olika intressanta aspekter av Varbergs kulturliv.

 • Nu är namnen i Västerport klara!
  Kommunstyrelsen har beslutat om namn på gator, kvarter och offentliga platser i Västerport.
  I framtiden kommer du kunna cykla längs Mathilda Ranchs allé, strosa genom Adina Sands gränd och ta en picknick i Astrid på Skärets park.


 • Varberg har chans att bli Årets superkommun
  Dagens Samhälle har återigen nominerat Varberg till att bli Årets superkommun i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. 2018 och 2019 nominerades Varberg i samma kategori och vann. Ska det bli en tredje gång? Den 18 maj avslöjas vilka som blir de nya vinnarna på Stora Samhällsgalan i Stockholm.

 • Ny personaldirektör utsedd
  Kommunstyrelsen beslutade i dag den 27 april, att utse Björn Linder till ny personaldirektör.

 • Digital föreläsning 5 maj: Solenergi
  Vill du veta hur du kan producera din egen el på taket? Lyssna på energi- och klimatrådgivarnas föreläsning och få svar på alla dina frågor om solenergi.

 • Starttider för studentavslutning 11 juni 2021
  I år sker studentavslutning enhetsvis på Peder Skrivares skola. Varje enhet släpper in och har avslutning för en klass i taget. Varje enhet släpper, efter genomförd avslutningsceremoni, ut en klass i taget.

 • Lokalhistoria och sägner tar plats i Rhododendronparken i Kungsäter
  Ett ihåligt berg, en flicka på flykt och en mytomspunnen drottning - tre spännande konstverk är klara för Rhododendronparken i Kungsäter.

 • Kommunikationschef Krister Svahn lämnar kommunen för nya utmaningar
  Krister Svahn har arbetat i Varbergs kommun sedan hösten 2018. I september 2021 lämnar han sitt uppdrag för kommunen för att kunna förverkliga en dröm.

 • En värld i gungning men en ekonomi i balans
  Igår, 20 april, klubbade kommunfullmäktige igenom redovisningen av år 2020. Ett ovanligt år då den kommunala verksamheten tvingats bedrivas utefter helt andra förutsättningar än vanligt.

 • Markanvisningsavtalen i Västerport snart klara
  Nu är alla 12 markanvisningsavtal i Västerport etapp 1 inom kort i hamn. I nästa vecka ska avtalen upp i kommunstyrelsen för godkännande.
  -Det känns fantastiskt bra att alla våra byggaktörer är med och ser framåt, säger projektledare Maria Hagelberg.


 • Nu städar vi Varberg!
  Håll Sverige Rent arrangerar varje vår kampanjen Skräpplockardagarna. Varbergs kommun kommer även detta år delta i kampanjen för ett renare Varberg. Nu städar vi!

 • "Som att gå in i ett brinnande hus"
  Att säga att de befunnit sig i pandemins skugga är fel. Jessica Botsjö, Carolin Andreasson och Carina Stjernström på Östergårdens särskilda boende har arbetat mitt i den. Nu är det åtta veckor sedan de fick sin andra vaccinationsspruta – och lättnaden är stor.

 • Digital föreläsning torsdag 22 april: Lär dig bli en smart bilköpare
  Köpa ny bil? Begagnad? Hyra eller privatleasa? Oavsett vad du väljer kan vi lära dig att bli en smart konsument och har även tips och råd för dig som vill ha ett så miljömässigt hållbart transportmedel som möjligt.

 • Gör Varberg tryggare - påverka inriktningen av nästa års Medborgarlöfte
  Tillsammans kan vi göra Varberg tryggare. Var med och påverka inriktningen för nästa års medborgarlöfte genom att svara på frågorna i enkäten. Sista svarsdatum är den 16 maj.


 • Nytt särskilt boende stimulerar sinnen och minnen
  Första mars öppnade Midsommargården, ett nytt särskilt boende i Träslöv. En satsning på framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Nu finns en film där personal, projektledare och politiker berättar mer om boendet.

 • Glädjebeskedet: stor vaccinationsinsats i mål!
  Nu är den stora vaccinationsinsatsen av patienter/omsorgstagare inom vård och omsorg i Varbergs kommun i mål. Inom äldreomsorgen och verksamheterna inom funktionsnedsättning så har vaccination pågått sedan årsskiftet och hela 93 % har vaccinerat sig.

 • Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 29 mars
  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämnden beslut den 29 mars och korta beskrivningar av ärendena.

 • Trädlyckevägen i fokus i arkitekttävling
  Nu drar arkitekttävlingen Europan 16 igång, och Trädlyckevägen och dess närmaste omgivningar är ett av tävlingsområdena. På temat ”gestaltad livsmiljö” ska de tävlande ta fram idéer och förslag på hur området utmed vägen kan utvecklas till ett stadslivsstråk.

 • Eleverna i årskurs 7-9 går tillbaka till närundervisning
  Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar inte en förlängning av fjärr- och distansundervisning för elever i högstadiet. Det innebär att elever i årskurs 7-9 i Varbergs kommun kommer att gå tillbaka till närundervisning vecka 16 (19 april).

 • Idrottsanläggningar öppnar för alla åldersgrupper
  Från och med 6 april öppnar Varbergs kommun upp idrottsanläggningar för privatpersoner och föreningsaktiva idrottare i alla åldrar. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen och begränsningsförordningen.

 • Längre handläggningstider inom området funktionsnedsättning
  Socialtjänsten kan komma att ha lite längre handläggningstider än vanligt under våren. Det gäller dig som söker insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller utifrån psykiska funktionsnedsättningar.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 25/3
  Månadsrapport februari och patientsäkerhetsberättelse 2020. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.

 • En välkomnande och ansvarsfull vår i Varberg
  Dagarna börjar så smått att bli ljusare, luften fylls av fågelkvitter och på marken börjar de första blommorna att titta upp. Våren 2021, med alla dess högtidsdagar, blir av – men inte heller i år blir det som vanligt.

 • Varbergs konsthall öppnar för besökare den 6 april
  Den 6 april slår Varbergs konsthall åter upp dörrarna för besökare. Utställningen Naturen som plats – verk ur samlingen visas till och med 25 april.

 • Idrottsanläggningar kan öppnas för alla åldrar
  Varbergs kommun planerar att öppna idrottsanläggningar även för privatpersoner och för äldre idrottare i föreningslivet från och med 6 april. Detta utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till pandemilagen.

 • Halländska konsthallar får öppna
  Varbergs konsthall kommer, med stor försiktighet, att öppna upp för besökare efter påsk.

 • Johanna på Rosenfreds hemtjänst hyllas för sina insatser
  Undersköterskan Johanna Flack, Rosenfreds hemtjänst är en av mottagarna till Fredrika Bremer-stipendiet ”vårdtacket”. Johanna hyllas för sina insatser under pandemin. Stipendiet syftar bland annat till att ge erkännande till personer som fått vårt samhälle att fungera, trots en pandemi.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 1 april
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till 1 april och kan komma att förlängas ytterligare. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar inom kultur- och fritidsverksamheten.

 • Varbergs hamnhistoria i dagen
  Är du intresserad av historia? Då är ett tips att ta en tur kring gamla färjeläget i helgen och få en skymt av hur Varbergs hamn en gång sett ut. På måndag fylls stora delar igen, så passa på!

 • Överlåtelse av Varbergs Kallbadhus
  Efter en idé om att uppföra ett ”präktigare bad” byggdes Varbergs första Kallbadhus år 1866. En idé som kommit att bli ett av Varbergs landmärken. Kallbadhuset ägs idag av Varbergs kommun, men ett fastighetsförvärv till det kommunala fastighetsbolaget planeras under våren.

 • Överförmyndarförvaltningen har stängt den 19 mars

  Överförmyndarförvaltningen för Varberg och Falkenberg kommer att vara stängd i morgon fredag den 19 mars på grund av utbildning.

 • Omtag för ny förskola i Väröbacka
  För höga bullerplank runt den tänkta utegården gör att en ny plats måste utredas för den nya förskolan i Väröbacka.

 • Internationell arkitekttävling till Varberg
  Varberg ska medverka i en spännande arkitekttävling. Unga arkitekter från hela Europa ska bjudas in för att ta fram förslag på hur man kan utforma attraktiva livsmiljöer.- Vi vill inspireras och få nya idéer kring hur framtida stadslivsstråk kan gestaltas, berättar stadsarkitekt Maria Söderlund.

 • Nu planerar vi för en ny skatepark
  I november 2020 blev det klart att en skatepark ska byggas i centrala Varberg. Just nu pågår förberedelser och planering, själva anläggningsarbetet beräknas komma igång under 2021.

 • Medarbetarvaccinationer pausas tillfälligt
  Kommunhälsan pausar vaccination av vårdnära medarbetare i väntan på besked från Folkhälsomyndigheten.

 • Webbinarium onsdag 24 mars: Klimatet, pandemin och vi
  Inför Världsnaturfonden WWF:s årliga initiativ, Earth Hour, bjuder de regionala
  energikontoren in till ett webbinarium om klimatförändringarna i Sverige.


 • Nytt nyhetsbrev om Västerport
  En okänd underjordisk kammare har upptäckts i hamnen. Ny utsiktsplats planeras på Briggen. Och vad tycker byggaktören Tornet om sin tomt i etapp 1?
  Om detta - och mer - finns att läsa i senaste nyhetsbrevet!
   

 • Beslut i korthet - nämnd den 1 mars
  Förskole- och grundskolenämndens beslut den 1 mars 2021. Här kan du ta del av vilka beslut som fattades och korta beskrivningar av ärendena.

 • Synlighet, information och kommunikation får goda omdömen under pandemiåret
  Det har gått lite över ett år sedan Varbergs kommun startade pandemiarbetet och publicerade den första nyhetsartikeln om coronaviruset på kommunens webbplatser. Vid den tidpunkten var det inte någon som kunde ana vilket intensivt år det skulle bli eller att pandemin skulle komma att påverka kommunens verksamheter i stor omfattning.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs till 21 mars
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 21 mars. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar.

 • Extra satsning på aktiviteter för unga och äldre när smittspridningen har avtagit
  När smittläget tillåter kommer Varbergs kommun att satsa extra på kultur- och fritidsaktiviteter riktade till barn, unga och seniorer.

 • Tre nya förskolor får lekfulla konstverk under 2021
  Tre nybyggda förskolor kommer att få konstnärliga gestaltningar under det kommande året: Stenens förskola i Tvååker, Klapperstenens förskola i Breared och Bua förskola i Bua. Den 2 mars godkände kultur- och fritidsnämnden konstskisserna och det är därmed klart hur verken kommer att se ut.

 • Dansresidenset KOKO kommunkoreograf kommer till Varberg 2022
  Under 2022 kommer dansen att få stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen. Nu söker vi efter danskonstnärer som är intresserade av uppdraget att vara kommunkoreograf under ett år.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 25/2
  Årsredovisning och kvalitetsberättelse

 • En utmanande tid för förskole- och grundskoleförvaltningens nya chef

  Carina Uvenfeldt, ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen, är nu på plats.
  - Det känns spännande! Jag är nyfiken på att sätta mig in i verksamheten och att få vara en del i den framtida utvecklingsresan.


 • Nu söker vi eldsjälar och hjältar!
  Vet du någon eller några som gjort en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Kanske någon som bidragit till ett mer hållbart eller jämställt Varberg? Nu är det dags att ansöka eller nominera till Varbergs kommuns årliga stipendier, priser och utmärkelser.

 • Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök
  Överförmyndarförvaltningen har tillfälligt stängt för besök på grund av sjukdom.

 • Ökad smittspridning i Halland
  Smittskyddsenheten, Region Halland ser en oroande ökning av antalet positiva fall av covid-19 i länet och betonar nu vikten av att vi alla följer de råd och rekommendationer som finns på plats för att minska smittspridningen. Från och med idag inför Region Hallands smittskyddsenhet dessutom en lokal rekommendation om att engångsmunskydd ska användas i situationer där nära kontakt under längre tid i inomhusmiljö inte går att undvika.

 • Fjärr- och distansundervisning efter sportlovet

  Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Halland. För att minska risken för smittspridning efter lovet har Varbergs kommun beslutat om distansundervisning under vecka 9 för elever i årskurs 7-9 och gymnasiet.

 • Alla parter är överens - stationen ska byggas
  Idag togs ett avgörande steg för att förverkliga en tågstation i Värö: kommunstyrelsens arbetsutskott godkände en avsiktsförklaring som ska tecknas mellan de parter som ska genomföra projektet.
  - Jag är väldigt glad över detta! Ett stopp i Väröbacka betyder otroligt mycket för både Varbergs och Hallands utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).


 • Sjöaremossens isbana öppnar för allmänhetens åkning under sportlovet
  Under sportlovsveckan gör Varbergs kommun ett nytt försök att öppna upp för allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana.

 • Pandemianpassningar inom kultur och fritid förlängs
  Under torsdagen meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 7 mars. Varbergs kommun kommer därför att hålla fast vid nuvarande anpassningar.

 • Ett lite annorlunda sportlov
  Årets sportlov blir lite annorlunda på grund av corona-pandemin. Vi kan inte träffas som vanligt och måste fortsätta hålla fysiskt avstånd till varandra. Men det går ändå bra att till exempel delta i Frilufts-Fridas friska skattjakt eller vara med på en digital bokfika.

 • Nytt särskilt boende stimulerar sinnen och minnen
  Första mars öppnar Midsommargården, ett nytt särskilt boende i Träslöv. Det är en satsning på framtidens vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Här är boendemiljön utformad på ett unikt sätt för att stimulera både sinnen och minnen.

 • Förslag till ny skolorganisation klar
  Under ett år har förskole- och grundskoleförvaltningen arbetat med uppdraget att utreda och lämna förslag på en ny skolorganisation för Varbergs kommun. Nu är utredningen klar och ska behandlas av förskole- och grundskolenämnden i mars.

 • Eleverna i årskurs 7-9 fortsätter med kombinerad fjärr- och närundervisning
  I samråd med Smittskyddsläkaren i Halland har förskole- och grundskoleförvaltningen beslutat om en förlängning av den kombinerade fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9. Förlängningen kommer att sträcka sig två veckor efter sportlovet fram till vecka 11.

 • Nu bjuder vi in dig till året som gått
  2020. Ett historiskt år. Vi lärde oss att inte kramas, arbeta med skyddskläder och utan, träffa våra kollegor online och mycket, mycket mer - som vi helst hade sluppit. Men framförallt lärde vi oss att ensam inte är stark. Välkomna in i Coronaarkivet, en plats där vi samlat ihop verkligheten. Verkligheten var och är tuff, jobbig och skoningslös. Men kolla, vad mycket bra och fint som kan födas ur en kris!


 • Varbergs kommuns rutiner vid vaccination av chefer
  I media skrivs om chefer som gått före i kön vid vaccination mot covid-19. I Varbergs kommun är vi noga med att det bara är chefer, som jobbar inom vården, som vaccineras och i slutet av en vaccinationsdag kan bli aktuella för att ta emot överblivna doser.

 • Kultur- och fritidschef Katarina Sundberg går vidare mot nya utmaningar
  Katarina Sundberg, som under våren också varit vaccinsamordnare i Varbergs kommun, tackar för sig efter 2,5 år som chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

 • Bidragsbestämmelser ses över för att möta framtidens föreningsliv
  Kultur- och fritidsnämnden har gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda kommunens bidragsbestämmelser. Syftet är att se över bidragen så att de fördelas så jämlikt som möjligt. Inom kort påbörjas en enkätdialog med föreningarna.

 • Kommunens vaccinsamordnare:
  -Jag har aldrig varit med om en sådan total uppslutning

  Den 10 december blev kultur-och fritidschefen Katarina Sundberg kommunens vaccinsamordnare. Hon tvekade inte att axla rollen.
  - Just nu går vaccineringen före allt annat. Så viktigt är det, säger hon.
  I Varberg har nu alla som bor på särskilda boenden fått sin andra dos.


 • Vill du komma på informationsmöte om att starta en samtalsgrupp?
  Anhörigstödet bjuder in dig, som är förälder till barn eller ungdom med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning till ett informationsmöte om möjligheten att starta en samtalsgrupp.

 • Säkerhet på isen

  Nu när isen har lagt sig på våra sjöar och mindre vattendrag kan det vara härligt att ta sig en tur på skridskorna. Men glöm inte säkerheten.

 • Ung i Varberg startar digital mötesplats på Discord
  I pandemins fotspår skapas nya sätt att hålla kontakten med varandra. Nu har Ung i Varberg startat en digital mötesplats för ungdomarna i kommunen.

 • Personaldirektör Kristina Taremark tackar för sig
  Efter drygt åtta år i Varbergs kommun väljer nu personaldirektör Kristina Taremark att gå vidare mot nya utmaningar.

 • Dags att söka feriearbete inför sommaren 2021
  Varbergs kommun erbjuder dig som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet möjligheten att feriejobba i kommunen. Du kan söka feriearbete inom många olika yrkesområden.

 • Från järnväg till vad då?
  När Varbergstunneln är klar cirka år 2025 ska järnvägsspåren genom Varberg tas bort. Men vad ska hända med spårområdet sedan?

 • Kommentar till IVOs rapport om äldreboenden
  IVO, Inspektionen för vård och omsorg, har i en nationell tillsyn granskat den medicinska vården och behandlingen på särskilt boende, under Corona-pandemin. Även Varbergs kommun har granskats och IVO har funnit brister kopplat till den medicinska vården och journalföringen. Socialförvaltningen har kommenterat IVOs rapport och det fortsatta arbetet.

 • Mötesplats Rosenfred blir nytt nav för kultur- och fritidsaktiviteter
  När smittläget tillåter ska annexet på Rosenfredskolan bli en ny knutpunkt för kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar. Genom att lokalerna används smartare ska de komma fler till del. Förändringen ska också bidra till att nya grupper möts.

 • Arena Varberg blir vaccinationslokal
  Nu är det klart att Arena Varberg kommer att tillhandahålla lokaler för Region Hallands vaccinationsinsats från den 1 mars.

 • Dags att ansöka om socialnämndens föreningsbidrag
  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet. Beslut har fattats om en förändring av bidragsår, till att gälla kalenderår. Med anledning av det gäller årets ansökan perioden 1 juni 2021 – 31 december 2022. Därefter kommer föreningsbidraget löpa under ett kalenderår.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 28/1
  Månadsrapport och resultat för 2020 finns bland annat att läsa om i korthet från socialnämndens möte den 28 januari.

 • Nytt sätt att kontakta kommunen – via chatt
  Nu finns ett nytt sätt att kommunicera med kommunen. Du kan skriva din fråga i ett snabbmeddelande och få svar omgående. Välkommen att chatta med oss!

 • Ett lite annorlunda sportlov
  Snart är det vecka 8 och dags för sportlov. I år blir det lite annorlunda med anledning av pandemin. Men om din förening tänkt arrangera något för sportlovslediga barn kan ni som vanligt anmäla den till Varbergs kommuns lovprogram.

 • Lantmäterimyndigheter i unikt samarbete
  I dagarna börjar lantmäterimyndigheterna i Halmstad och Varberg en helt ny form av samarbete för att kunna ta tillvara kompetens och arbeta mer effektivt. Ett samarbete som aldrig tidigare provats i Sverige.

 • Allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana ställs in
  Varbergs kommun har beslutat att ställa in allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana tills vidare. Detta sedan man sett att det inte går att genomföra i enlighet med gällande föreskrifter och allmänna råd.

 • Ett polisingripande har skett på Peder Skrivares skola
  Efter en allvarlig incident i Peder Skrivares lokaler under torsdagen 28 januari, beslutades att alla elever och personal skulle skickas hem och skolan skulle låsas.

 • Idrottsanläggningar öppnar för barn- och ungdomsträning
  I morgon, tisdag den 26 januari öppnar Varbergs kommun upp inomhusanläggningarna för föreningsdriven träning för personer födda 2005 eller senare.

 • Varbergs kommun återupptar fritidsaktiviteter för barn och unga successivt
  Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Varbergs kommun kommer att återuppta aktiviteter för barn och unga successivt.

 • Nu vaccineras vårdnära medarbetare
  Anna-Lena Sivertsson är sjuksköterskan som under våren 2020 bytte arbetet på Kommunhälsan mot socialförvaltningens verksamheter några dagar i veckan för att lätta på det hårda trycket som så snabbt blev en verklighet på bland annat våra äldreboenden. Nu står hon och sjuksköterskekollegorna i fokus igen.

 • Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag
  Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer och i år markerar 76 år sedan förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades.

 • Eleverna i årskurs 7-9 återgår till kombinerad fjärr- och närundervisning
  Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar ingen förlängning av generell fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 i Halland. Nu börjar planeringen för att återgå till en kombinerad fjärr- och närundervisning med fler verktyg för att minska risken för smittspridning.

 • Glokala Sverige stärker hållbarhetsarbetet
  Varbergs kommun är en av de 37 kommuner och regioner som inför 2021 har antagits till det nationella projektet Glokala Sverige. Projektet handlar om att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i Sveriges kommuner och regioner.

 • Kommunala utomhusanläggningar öppnas för allmänhet och föreningar
  Varbergs kommun öppnar upp de kommunala utomhusanläggningarna för allmänhet och föreningar. Framöver kommer även den kommunala ungdomsverksamheten att kunna arrangera vissa aktiviteter utomhus. Detta i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation och efter dialog med Region Hallands smittskyddsansvariga.

 • Dags att ansöka om plats för foodtrucks
  Intresseanmälan för foodtruck-plats är öppen så vill du vara en del av Varbergs matutbud under 2021 är det dags att göra ansökan.

 • Hon ser sprutan som en räddning 
  Den här dagen har Gerd Augustsson, som så många andra, väntat på i flera månader. Äntligen ska hon få sin första dos vaccin mot covid-19.

 • Västerport: marksaneringen igång
  Nu börjar det hända saker i det gamla färjeläget.
  I fredags startade arbetet med att sanera marken där första etappen av Västerport ska byggas.


 • Biblioteken erbjuder begränsad service
  Nu erbjuder biblioteken i Varbergs kommun begränsad service i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • Behöver du sandningsflis mot halkan?
  Det är halt ute och kommunens snöröjning och halkbekämpning är i full gång.

 • Snart dags för vaccination i Varberg
  Smittspridningen av covid-19 når rekordhöga nivåer med ansträngt läge både inom sjukvård och äldreomsorg. Samtidigt drar nu vaccineringen mot covid-19 igång i Varberg. Först på tur är de som bor på äldreboenden med vaccinationsstart redan vecka 2 och veckorna därpå följer hemsjukvårdspatienter, hemtjänstbrukare och kommunens personal i vårdnära arbeten.

 • Elever i årskurs 7-9 inleder vårterminen med distansundervisning
  På grund av det försämrade smittoläget i Halland har smittskyddsläkaren i Halland rekommenderat Varbergs kommun att inleda vårterminen med distansundervisning för årskurs 7-9 under två veckor. Varbergs kommuns förskole- och grundskoleförvaltningen har i dag beslutat att följa rekommendationen som gäller mellan måndagen den 11 januari och fredagen den 22 januari.

 • Munskydd i kollektivtrafiken
  Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendation om att använda munskydd i kollektivtrafiken under vissa tider på dagen. Rekommendationen gäller från och med torsdag den 7 januari. Du som reser ansvarar själv för att ta med munskydd och att ha det på vid ombordstigning, under resan samt vid avstigning.

 • Tack Varberg, för att ni håller ut!
  Gott nytt år - med hopp om ett ljusare 2021

 • Ingen utomhusträning på kommunala anläggningar i Varbergs kommun
  Varbergs kommun kommer, efter samråd med övriga halländska kommuner, inte att öppna för utomhusträning i kommunens anläggningar.

 • Nyheter i korthet från socialnämnden 17/12 2020
  Budget 2021, långtidsplan och redovisning av medarbetarundersökning. Det var några av de frågorna som togs upp på socialnämndens möte.

 • Region och kommun förbereder inför vaccination
  Inom Varbergs kommun och i Region Halland kraftsamlas nu för att vaccinera kommuninvånare och delar av vår personal mot covid-19 under första halvåret 2021. Först ut att vaccineras är omsorgstagare/patienter i kommunal och privat äldreomsorg och den vårdnära personalen.

 • Bibliotek och bad-, is- och idrottsanläggningar stänger
  Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19. Därför stängs nu kommunens mötesplatser och anläggningar för kultur, idrott och fritid.

 • Över 100 företag i Varberg levererar till tunnelprojektet
  2020 har varit ett turbulent år för många företag med tanke på coronakrisen. I en tid när mycket känns oroligt kan det vara skönt att veta att det finns ett projekt som går enligt plan, och som fungerar som en motor för många företag i kommunen – projekt Varbergstunneln.

 • Medborgarlöfte för ökad trygghet i Varberg
  I en gemensam lägesbild som tagits fram i Varbergs kommun syns att vissa unga har en liberal inställning till droger. Därför har årets medborgarlöfte fokus på det brottsförebyggande arbetet mot droger och ungas trygghet och hälsa.

 • Medley tar över driften av kommunens badanläggningar från årsskiftet
  Från och med 1 januari 2021 är det Medley som ansvarar för driften av Varbergs anläggningar. Medley är en ledande aktör inom bad- och friskvårdsbranschen och driver redan idag ett flertal kommunala badanläggningar, bland annat i Kungsbacka.

 • Beslut i korthet - nämnd 14 december
  Förskole- och grundskolenämnden sammanträdde den 14 december. Här kan du ta del av vilka beslut som togs och korta beskrivningar av ärendena.

 • Budget 2021 och långtidsplan 2022-2025 antagen av förskole- och grundskolenämnden
  Med ledorden ”Vi ska stärka barns och elevers lärande och inspirera dem att uppnå sina drömmar” antog förskole- och grundskolenämnden sin budget för 2021 och långtidsplan 2022-2025 på sammanträdet den 14 december.

 • Konstnärer utsedda för skissuppdrag i Kungsäter
  Under 2021 kommer tre konstverk att uppföras i Rhododendronparken i Kungsäter. Nu har en jury utsett konstnärerna som får skissuppdrag.

 • Varbergs bibliotek erbjuder gratis filmstreamingtjänst till alla med lånekort
  Varbergs bibliotek erbjuder nu strömmande film till sina låntagare genom den digitala tjänsten Cineasterna. I filmkatalogen finns 3000 filmer tillgängliga för dig med lånekort.

 • Mötesplatser och anläggningar håller fortsatt stängt under jul och nyår
  Från 14 december gäller nya nationella råd för att förhindra spridningen av covid-19. Råden lyfter tydligt fram den enskildes skyldighet att vidta försiktighetsåtgärder, men även att företag och organisationer har ett stort ansvar att bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Med bakgrund i detta fortsätter kommunens mötesplatser och anläggningar att hålla stängt till och med 10 januari 2021.

 • Visste du att du kan få opartisk och kostnadsfri energirådgivning från din kommun?
  Energi- och klimatrådgivaren ger dig tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt.

 • Kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december kommer ske på distans
  Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och de skärpta råden i Halland har presidiet i kommunfullmäktige, efter dialog med samtliga partier, bestämt att kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december ska ske på distans. 

 • Länsstyrelsen har sagt sitt om Västerports detaljplan
  Länsstyrelsen ger nu grönt ljus för klimatsäkringen av Västerport samt stadsdelens påverkan på kulturmiljön. De önskar dock förtydliganden på några områden, bland annat när det gäller buller, men begär ingen förnyad granskning.

 • Svar om framtiden för Veddige simhall dröjer något
  Svarstiden för behovsanalysen för Veddige simhall förlängs, eftersom det behövs en bassängtömning för att få fram tillförlitliga uppgifter om renoveringskostnad.

 • Häng med på en digital rundtur på Pingvinen
  Varbergs nya is- och simarena tar form, bit för bit. Nu är flera detaljer på plats och man börjar ana hur det kommer att se ut när det är badklart i september 2021. Häng med på en digital rundtur på byggarbetsplatsen.