Sök

Nyhetsarkiv

Söker du ännu äldre nyheter?

Titta bland de arkiverade nyheterna på varberg.se.

 • Visualisering av nya stadsdelen Västerport, sedd från Fästningspiren. Till vänster syns husen i  etapp 1 i Västerport och till höger Varbergs fästning.

  Varberg Växer · 21 december 2022

  Domstolen ger prövningstillstånd för Västerport

  Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp detaljplanen för Västerport etapp 1 till ny prövning. Beskedet om prövningstillstånd kom idag. -Den bästa julklapp vi kunde få, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

 • Varbergs kommun · 19 december 2022

  Utvärdering av säsong med elspark- och elcyklar

  Varbergs kommun har gjort en utvärdering av premiärsäsongen med elsparkcyklar. Det finns både plus och minus att ta hänsyn till inför nästa år.

 • Varbergs kommun · 16 december 2022

  Tvåårigt medborgarlöfte i Varberg

  Varbergs kommun och polisen i Varberg arbetar aktivt för att öka tryggheten i kommunen. Idag, fredag, skrevs medborgarlöftet för 2023 och 2024 under av Ann-Charlotte Stenkil och Anders Wiss.

 • Varbergs kommun · 16 december 2022

  Bli familjehem och hjälp ett utsatt barn

  Julen är en högtid som förknippas med förväntan och glädje, särskilt av barnen. Men att julen är en fin och mysig tid är ingen självklarhet för alla. Kan du tänka dig att öppna ditt hem och familj för ett utsatt barn eller ungdom?

 • Varbergs kommun · 15 december 2022

  Beslut i korthet – Förskole- och grundskolenämnd 12 december 2022

  Här kan du ta del av förskole- och grundskolenämndens beslut den 12 december och beskrivning av ärendena.

 • Varbergs kommun · 14 december 2022

  Politiker i nämnder och styrelser är utsedda

  Den 13 december fastslog kommunfullmäktige vilka förtroendevalda som blir ledamöter och ersättare i kommunens nämnder och styrelser. Det är därmed klart vilka politiker som kommer att fatta beslut om kommunkoncernen den kommande mandatperioden.

 • Varbergs kommun · 13 december 2022

  Nu kan du anmäla ditt barn till vårens kurser på Kulturskolan

  Vårterminens kurskatalog har nu öppnat upp för anmälningar till alla kulturskolans bokningsbara kursplatser. Här kan du bland annat välja mellan ämnen som akustisk gitarr, dans, drama, fiol, konst, musikproduktion, slagverk eller sång.

 • Varbergs kommun · 13 december 2022

  Nyårsfirande på Varbergs torg

  Välkommen att fira ut 2022 och fira in 2023 i Varberg! Här kan du läsa om firandet och hur du bäst tar dig fram till Varbergs torg.

 • MostPhotos, fotograf Vitaliy Pakhnyushchyy

  Varbergs kommun · 12 december 2022

  Följ kommunfullmäktige i direktsändning

  Tisdagen 13 december klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.

 • Foto av buffé med cider, pepparkakor och clementiner på Rolfstorps skola

  Varbergs kommun · 09 december 2022

  Elever återvinner plast till vackert konstverk

  Bubblande cider, clementiner och pepparkakor fanns på plats när eleverna på Rolfstorps skola minglade och invigde sitt nya konstverk ”Bin”, som nu lyser upp två väggar i skolan.

 • Varberg Växer · 09 december 2022

  Värö: Grönt ljus för Lekarekulle

  Trafikverket, Västsvenska paketet och Region Halland är överens om en samfinansiering av förbigångsspåret vid Lekarekulle. - En mycket viktig pusselbit är nu på plats för Värö station, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

 • Varbergs kommun · 07 december 2022

  Varbergs hemtjänst får fina omdömen i ny mätning: ”Viktigt att se varandra”

  Hemtjänsten i Varberg är näst bäst i landet enligt den nya mätningen Hemtjänstindex, som sammanställts av SPF Seniorerna. Varbergs kommuns hemtjänst får också bra resultat i Socialstyrelsens nationella brukarundersökning som redovisats under höste...

 • Varbergs kommun · 06 december 2022

  Kommande investeringar under lupp – satsningar kan skjutas fram i tid

  I samband med budgetbeslutet för kommande år fick alla nämnder i uppdrag att göra en översyn av sina planerade investeringar. Syftet är att identifiera vilka investeringsprojekt som skulle kunna skjutas fram i tid. Nämndernas återkoppling blir ett...