varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

500 förskolebarn gick för fred

13 maj 2015Kommunen

Under onsdagen samlades ca 500 förväntansfulla förskolebarn i centrala Varberg för att delta i manifestationen ”Mini-call” for Peace. Tillsammans gick barnen för fred, sjöng och spelade och skickade fredsbudskap till resten av världen.

Varbergs kommuns förskolor har under året haft extra fokus på frågor som rör fred, vänskap och likabehandling i samband med VARBERG CALLING for Peace och under onsdagen samlades ca 500 förskolebarn för att manifestera sin tro på och sina tankar kring just detta.


Efter en promenad från Brunnsparken till Societetsparken, kantrad av fina skyltar med fredsbudskap, samlades barn och personal vid scenen där de sjöng vänskapssånger och spelade på instrument de tillverkat inför manifestationen. Barnen hade också förberett fredsbudskap som de satte upp på stora tavlor i parken. ”Alla ska vara snälla mot varandra”, ”Bråka inte, kramas istället” och ”Vi ska hjälpas åt” löd några av budskapen.


- Med manifestationen vill vi visa på att vi är många i förskolan som tycker att frågor om fred, vänskap och likabehandling är väldigt viktiga och att vi varje dag pratar med barnen om detta, säger Gunilla Lindahl förskolechef i Varbergs kommun.

ikon

Nyheter