varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-09-27

Åkulla Outdoor – en fartfylld friluftsfestival

Söndagen den 30 september klockan 10-16 är det dags för Åkulla Outdoor. Friluftsfestivalen med bländande vacker arena där det garanterat finns något för alla att prova på. Festivalen har ett gediget program med fler än 50 aktiviteter och utställare. Du kan utmanas, uppleva och njuta i skogen denna dag.

Intresset för friluftsliv ökar stadigt och Åkulla bokskogar är den perfekta platsen att besöka både
för motion och för att fylla på med energi. Med söndagens festival, Åkulla Outdoor, får föreningar och företag möjlighet att inspirera besökarna till en aktivare vardag och visa vad vår fantastiska bokskogsarena erbjuder.

En festival – tre områden

Åkulla Outdoor har tre festivalområden med olika innehåll. Åkulla Friluftsgård är festivalens centrum med fokus på sport och friluftsliv, med upplevelser och prova-på för hela familjen. Ästad Vingård har vingårdsvandring, god mat och familjeaktiviteter. Öströö Fårfarm har en stor mässa för alla som älskar ull.

Ingen entré och gratis prova-på

Vid Åkulla Friluftsgård finns närmare 30 prova-på-aktiviteter för olika åldrar och med olika utmaning. Ta din allra yngsta kompis i handen och gå en upplevelsevandring i skogen eller skapa i naturverkstaden. Snöra på dig löparskorna och ge dig ut på en trialrun med expertguidning eller testa dina kunskaper med karta och kompass. Nere vid Yasjön får du livsviktig kunskap och uppvisning i livräddning. För utmaningar på två hjul finns mountainbike och cykeltrial. Området vid Åkulla Friluftsgård har ingen entréavgift och alla uppvisningar och prova-på aktiviteter är gratis.

Shopping, swimrun och hinderbana

Åkulla ReStore är en av årets gröna nyheter. En pop-up shop med sport- och friluftsprodukter som tröttnat på sina tidigare ägare och söker nya äventyr. En svettigare nyhet är hinderbanan, som du hittar bakom stationshuset och den blötaste nyheten är swimruntävlingen. Banan är dragen för att passa även den som testar för första gången.

Bussen kör täta turer

Åkturen har lotsat tusentals personer till besöksmålen i Åkulla under sommaren. På söndag kör den säsongens sista rutt, men med tätare turer så att så många som möjligt kan ta sig ut till Festivalen. Bussen avgår en gång i timman från Varbergs station och stannar i Åkulla, Ästad och Öströö.

Åkulla Outdoor arrangeras av Varbergs kommun genom kultur- och fritidsförvaltningen, näringslivs- och destinationskontoret och Varbergs Fastighets AB i samverkan med föreningar och företag som fyller festivalen med innehåll.