varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Boka din plats på Internationellt Fredsforum Varberg 23-25 oktober

13 oktober 2015Kommunen
Internationellt Fredsforum Varberg - tre dagars samtal om fred

Internationellt Fredsforum Varberg är en helt ny mötesplats för utbyte av tankar, erfarenheter och kunskap om fred. Forumet är en del av VARBERG CALLING for Peace och alla programpunkter har fri entré - men du behöver boka din plats.

Den 23-25 oktober blir det tre intensiva dagar på Varbergs Teater och Kulturhuset Komedianten med föreläsningar, samtal, diskussioner och paneldebatter av och med en rad framstående personer och organisationer. Konst och kultur står också på programmet, med bland annat nycirkus, världsmusik och en konsert i Varbergs kyrka med titeln ”12 böner, 12 religioner, 12 sånger”.

Invigning med nobelpristagare

På fredagens invigning i Sparbankshallen, tar Cirkus Cirkör plats på scenen. Invigningstalar gör Leymah Gbowee, fredsaktivist och medborgarrättskämpe från Liberia som 2011 tilldelades Nobels fredspris. Malcolm Dixelius, journalist och dokumentärfilmare, leder samtalet med Leymah Gbowee. Internationellt Fredsforum Varberg inleds med programpunkter som handlar om Syrien och Islamiska Staten, fredsprocesser, religiösa
konflikter och minoriteters situation i Burma/Myanmar samt kvinnornas samtal med talibaner i Afghanistan. Bland inbjudna gäster märks bland andra Lars Ohly och Allan Widman som deltar i seminariet "Svensk vapenexport till diktaturer".

FN:s 70-årsfirande med Carolina Klüft

FN fyller 70 år i år och det firas på lördag med en festlig ceremoni med Carolina Klüft som talare, goodwill-ambassadör för svenska FN-förbundet sedan 2007.

Alla programpunkter har fri entré men du behöver boka din plats.

ikon

Nyheter