varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-09-27

Buaungdomar får samlingsplats med konstverk

Nu är det klart att Bua får ett ungdomshäng under 2020. Platsen ska utformas i dialog med ungdomar som bor i Bua. Projektet koordineras med kommunens satsning på konst på landsbygden– därmed får platsen även ett konstverk inspirerat av ungdomarna. Arbetet inleds med en workshop på den lokala ungdomsgården.

Ett ungdomshäng är en plats som traktens ungdomar kan samlas och umgås vid. Att jämföra med en lekplats men för en äldre målgrupp. Satsningen i Bua blir kommunens tredje i raden, ungdomshäng finns redan i Veddige och Rolfstorp. Ungdomshänget kommer att ligga i närheten av ungdomsgården. Hur platsen ska utformas och vad den ska innehålla är ännu inte bestämt.

- Vi kommer att lyssna in tankar och idéer från ungdomarna i Bua. Ungdomshänget ska bli deras plats och det är viktigt att de får vara med och påverka, säger Nicole Molina, projektingenjör på hamn- och gatuförvaltningen.

Mer om ungdomshänget i Bua

Konsten får en central plats

Sedan 2017 har Varbergs kommun en årlig riktad satsning för konstnärlig gestaltning utanför centralorten. Nästa år koordineras satsningen med ungdomshänget i Bua. Det innebär att ett konstverk kommer att bli en central och permanent del av ungdomshänget. Den 30 september kommer kommunen att utlysa uppdraget att skapa ett konstverk som en del av ungdomshänget. Mer information om uppdraget kommer att publiceras på www.varberg.se/gestaltningsuppdrag.

Ung i Bua? - Var med och tyck till!

Den 16 oktober klockan 17.00 arrangerar Varbergs kommun en workshop på BU, ungdomsgården i Bua. Då har du som är ung och bor i Bua möjlighet att komma med dina tankar och idéer om hur ungdomshänget ska bli. Är du intresserad av att vara med? Ta kontakt med fritidsledarna på BU.