varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-09-22

Byggstart för ny förskola i centrala Varberg

På eftermiddagen den 21 september tog barn, pedagoger och politiker ett gemensamt första spadtag för den nya förskolan på Träslövsvägen i centrala Varberg. Efteråt firades byggstarten med saft och kanelbullar.

Foto: Helena Wallin

Strax innan klockan 14.00 på eftermiddagen strömmade det in barn på Bolmens förskolas gård för att delta vid spadtagsceremonin och fira byggstarten av den nya förskolan tillsammans med pedagoger, politiker och representanter från Varbergs Fastighet AB. Med var också elever från Almers skola som under våren deltagit i medborgardialogen Arkitekter i skolan där de fått arbeta fram och redovisa förslag på hur framtida utemiljö på den nya förskolan kan se ut.

Kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden, talade under ceremonin och förklarade bland annat i vilka faser av ett byggprojekt de är med.

Inflyttning hösten 2017

Den nya förskolan byggs i anslutning till befintliga Bolmens förskola på Träslövsvägen. Byggnaderna ska förbindas och får ett nytt gemensamt tillagningskök och ny utemiljö. Hösten 2017 beräknas förskolan stå klar och barn från Bokens, Österängens och Bolmens förskolor flyttar in. Redan nu samverkar personalen från de tre förskolorna för att lära känna varandra och hitta gemensamma arbetssätt och perspektiv i det pedagogiska arbetet.
– En ny förskola innebär många nya förutsättningar och utmaningar. Det ska bli väldigt spännande, säger Lisa Yngvesson förskolechef för Österängens och Bolmens förskola.

Varbergs Fastighets AB bygger på uppdrag av Varbergs kommun

Varbergs Fastighets AB ska på uppdrag av Varbergs kommun bygga den nya förskolan, som är den tredje i samma utförande. Trönningebjärsvägens förskola är redan i bruk och Vidhöge förskola håller på att byggas.

Gösta Bergenheim och Micael Åkesson vid det första spadtaget för nya förskola på Träslövsvägen

Gösta Bergenheim (M) och Micael Åkesson (M) talade under ceremonin. Foto: Tova Ursing

ikon

Nyheter