varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Carl Bartler blir ny kommundirektör i Varberg

29 september 2015Kommunen

Vid årsskiftet tillträder Carl Bartler tjänsten som kommundirektör och blir därmed högste tjänsteman i Varbergs kommun. Han efterträder Annbritt Ulfgren. Beslutet fattades av Kommunstyrelsen på tisdagen.

46-årige Carl Bartler har varit verksam inom Göteborgs stad i drygt femton år och är idag bolagsansvarig på Göteborgs stadshus AB. Han har aldrig bott eller arbetat i Varberg men har via sina besök i staden och kontakter i jobbet fått en mycket positiv bild av kommunen.

- Mitt intryck av Varberg är att det är en kommun som vill utvecklas och röra sig framåt. Varberg känns inspirerande och väldigt trevligt, säger Carl.

Carl Bartler ler mot kameran

Carl Bartler

Utöver att han i Göteborg varit stadsdelschef med ansvar för kommunens kärnverksamheter har Varbergs nya kommundirektör också i flera år arbetat som koordinator för stora stadsutvecklingsprojekt och infrastruktursatsningar i Göteborg. Erfarenheter som förstås passar bra in i Varberg med tanke på de stora projekt som kommunen nu arbetar med. Men även andra prioriterade frågor som miljö och näringsliv ligger Carl Bartler varmt om hjärtat.

- Som en vän av lagarbete tror jag på att gruppens kompetens ger den bästa effekten för organisationen. Jag kommer in i den här rollen med stor ödmjukhet och vill lära känna kommunen och dess verksamheter. Jag vet att man har bra kvalitet i det man gör i Varberg och det vill jag vara med och bidra till att utveckla.

 

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) hälsar Carl Bartler varmt välkommen till Varbergs kommun.
- Vi tror att Carl blir bra för Varberg. Politiken var helt eniga i valet av ny kommundirektör och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Det är mycket som ska göras i Varberg framöver och vi anser att han har de egenskaper som behövs för att lyckas väl.